loader
Innova Project Consulting sustine mediul antreprenorial, prin organizarea de seminarii gratuite pentru raportarea de sustenabilitate sau nefinanciara

Innova Project Consulting sustine mediul antreprenorial, prin organizarea de seminarii gratuite pentru raportarea de sustenabilitate sau nefinanciara

Innova Project Consulting, una dintre putinele companii de consultanta din Romania, cu experienta concreta in Sustenabilitate si autoare a “Celui mai bun Raport de Sustenabilitate din Romania”, premiat in cadrul competitiei 2016 Deloitte Green Frog Award, continua si in acest an organizarea de seminarii gratuite

Intalnirile, organizate la sediul companiilor, au o durata de 3 ore si isi propun sa aduca la cunostinta reprezentantilor din organizatii, care sunt cerintele legislative pe care trebuie sa le aiba in vedere in 2019 si sa ii ajute sa inteleaga etapele unui proces de raportare nefinanciara si cum pot fi maximizate beneficiile acestuia.

Aceasta initiativa vine in intampinarea mediului de business local, in contextul in care intreprinderile care sunt entitati de interes public au obligatia de a realiza rapoarte nefinanciare (sau de Sustenabilitate), incepand cu 2018, iar organizatiile cu peste 500 de angajati din 2019.

Documentele, ce aduc informatii generale despre performanta pe care au inregistrat-o, imbunatatesc reputatia acestora in randul comunitatii, atrag noi clienti, investitori, duc la stabilirea de noi parteneriate si chiar pot penetra in lanturile valorice ale unor companii multinationale, care solicita un anumit nivel de performanta in dezvoltarea durabila – pentru furnizorii lor.

Organizate inca din 2017 in companii din domenii diverse - precum petrol si gaze, bancar sau retail, seminariile gratuite nu doar explica in amanunt reprezentantilor companiilor care sunt cerintele legislative, ci ii si ajuta sa inteleaga care sunt etapele unui proces de raportare si standardele internationale ce pot fi utilizate. Toate aceste informatii sunt oferite aplicat, discutiile fiind facute pe exemple concrete de rapoarte.

Trainerii, totodata fondatori ai Innova Project Consulting – Mihaela Croitoru si Gaetano Casale, au o vasta experienta in domeniul gestionarii afacerilor si elaborarea strategiilor de dezvoltare durabila. Dintre organizatiile in care cei doi si-au adus expertiza, se numara OMV Petrom, Salrom S.A., Oltchim S.A. si Siveco Romania.

“Un numar foarte mic de companii respecta legislatia si publica rapoarte sau declaratii nefinanciare. In acelasi timp, marea majoritate a celor care se conformeaza nu o respecta in totalitate. Din acest motiv, beneficiarii – stakeholderii organizatiilor nu primesc informatii cu adevarat utile despre companie, care sa ii ajute sa inteleaga performanta reala a acesteia. Inca din 2017, seminariile sunt foarte bine primite, participantii avand astfel prilejul sa inteleaga cat de complex este un proces de raportare, dar mai ales care sunt avantajele aduse de realizarea lor”, marturiseste Gaetano Casale, asociat si director Innova Project Consulting – unul dintre cei mai experimentati consultanti din Romania in domeniul dezvoltarii durabile.

Innova Project Consulting, activa permanent in educarea mediului antreprenorial si organizational

Prezenti de 6 ani pe piata din Romania, trainerii Innova Project Consulting organizeaza nu doar seminarii gratuite, de scurta durata, ci si cursuri de 2-3 zile - contra cost. Un exemplu in acest sens il constituie cursul de doua zile dedicat raportarii non-financiare, organizat in 2018 in cadrul ROMGAZ.

In calitate de furnizor autorizat de catre Autoritatea Nationala pentru Calificari, Innova Project Consulting are totodata posibilitatea de a organiza si cursuri de perfectionare pentru postul de Manager Responsabilitate Sociala. La finalul acestui curs, ce are o durata de 40 de ore, participantii care sustin examenul de absolvire dobandesc si un certificat – recunoscut atat de catre Ministerul Muncii, cat si de catre cel al Educatiei.

“Avand in vedere complexitatea procesului de raportare si faptul ca aceasta releva performanta sociala, economica si de mediu a unei companii, este important ca la seminariile noastre sa participe reprezentanti din toate departamentele. De asemenea, prin participarea la seminar, persoanele din managementul organizatiilor pot intelege mai bine atat in ce consta un proces de raportare cat, mai ales, cum sa aloce mai bine resursele umane, financiare si de timp”, adauga Mihaela Croitoru, asociat si director Innova Project Consulting si consultant cu experienta in gestionarea afacerilor, elaborarea si implementarea strategiilor de dezvoltare.

Din portofoliul companiei de consultanta si de formare fac parte organizatii importante din Romania, din sectoare precum cel bancar, minier, petrol si gaze, it&c, farmaceutic, retail, alimentatie si jocuri de noroc – dintre care pot fi enumerate OMV Petrom, Oltchim, Salrom, Siveco, GSK Romania, Auchan, Smithfield, Dedeman, Garanti Bank, CEC Bank, Bancpost, Romgaz, Loteria Romana.

Companiile din Romania, tot mai implicate social

Notiunea de rapoarte de sustenabilitate sau nefinanciare este noua in peisajul antreprenorial si de business romanesc, insa, odata cu realizarea lor, apare si perspectiva asupra implicarii organizatiilor in mediul social si cat de mult contribuie ele la dezvoltarea economiei locale.

Astfel, se poate observa cum companiile care activeaza in sectoare cu impact semnificativ asupra mediului si asupra sigurantei comunitatilor, au implementat planuri de prevenire si de instruire a populatiei in caz de accidente majore. Totodata, au realizat investitii semnificative in tehnologii care sa contribuie la acest demers, cat si la reducerea amprentei de carbon.

In acelasi timp, companiile care activeaza in sectoare in care exista deficit de resurse umane calificate, s-au implicat in mod direct in implementarea unor programe educationale, in vederea formarii noilor generatii de specialisti, iar altele au impus in lantul de furnizori respectarea unor standarde inalte de securitate in munca, contribuind astfel la imbunatatirea conditiilor de lucru.

“Investitiile, in special in infrastructura, realizate de organizatii pentru desfasurarea activitatilor proprii contribuie substantial la dezvoltarea economiei locale”, concluzioneaza reprezentantii Innova Project Consulting.

 

Autori

foto
INNOVA PROJECT CONSULTING SRL