loader
ING Bank Romania anunta continuarea programului IMM Invest si startul subprogramului Agro IMM Invest 2022

ING Bank Romania anunta continuarea programului IMM Invest si startul subprogramului Agro IMM Invest 2022

Si in acest an, ING continua sa sustina mediul antreprenorial din Romania prin IMM Invest, precum si prin Agro IMM Invest

ING Bank Romania participa si in acest an in programul IMM Invest, prin care intreprinderile mici si mijlocii pot accesa credite garantate de stat, pentru investitii sau capital de lucru.

Totodata, ING s-a alaturat si subprogramului Agro IMM Invest, pentru a sustine fermierii si intreprinderile care isi desfasoara activitatea in sectorul agro-alimentar.

Pentru IMM Invest si Agro IMM Invest, ING are alocat in prima jumatate a anului un plafon de 750 milioane de lei.

Programul IMM Invest, aflat la a treia editie, s-a bucurat de un succes enorm in anii precedenti si este un exemplu de buna practica in ceea ce priveste parteneriatul dintre mediul privat si cel public.

In 2021, cererea de creditare a crescut pe fondul increderii in revenirea economica, iar multi antreprenori au reusit sa identifice si sa valorifice noi oportunitati. Astfel, am primit peste 6.500 noi cereri si am acordat imprumuturi totale de peste 2,5 miliarde de lei de la lansarea programului. Aproximativ 80% dintre aceste credite au fost pentru intreprinderi micro si mici, asadar am fost alaturi de cei cu acces limitat la resurse financiare. Cererea pentru creditele de investitii a fost in crestere cu 16%, dar in continuare, cea mai mare pondere a fost pentru derularea activitatii curente.

Si in acest an, ING continua sa sustina mediul antreprenorial din Romania prin IMM Invest, precum si prin Agro IMM Invest”, a punctat Mihaela Otel, Director Dezvoltare, in cadrul diviziei de Business Banking a ING Bank Romania.

Care sunt beneficiile subprogramului Agro IMM Invest?

In cazul Agro IMM Invest, ajutorul de stat acopera costurile de finantare la fel ca pentru IMM invest, insa ofera si o facilitate suplimentara - un grant de 10% din valoarea creditului. Fermierii pot accesa doua tipuri de credite: pentru capital de lucru - de pana la 5 milioane de lei si de investitii - de pana la 10 milioane de lei.

Prin subprogramul Agro IMM Invest, statul ofera garantii de pana la 90% din valoarea creditelor acordate, o facilitate foarte importanta pentru fermieri. Acestia nu au, in general, materii prime si produse finite pe stoc pentru garantarea unui credit, iar ciclul de productie este unul lung de cateva luni sau chiar un an. In consecinta, fermierii intampina dificultati in garantarea capitalului de lucru, iar acest program ii ajuta sa poata contracta un credit.

Imprumuturile sunt acordate pe termen mediu de 3 ani, cu posibilitatea de prelungire, ceea ce ofera predictibilitate in activitatea fermierilor, mai ales intr-un context instabil. In plus, dobanzile si toate costurile de garantare sunt subventionate de catre stat in primele opt luni. Cel mai important avantaj ramane grantul de 10% din valoarea creditului – daca un fermier acceseaza un imprumut de un milion de lei, va trebui sa ramburseze doar 900.000 de lei.”, a completat Marius Gavrea, Expert agribusiness, ING Bank Romania.

Ce trebuie sa faca clientii interesati pentru a aplica la IMM Invest si Agro IMM Invest?

Atat clientii ING, cat si cei care nu sunt inca clienti ai bancii, pot aplica pe site-ul IMM Invest si pot alege ING ca banca partenera. Dupa completarea datelor de identificare si atasarea declaratiei IMM, clientii trebuie sa bifeze programul pe care vor sa il acceseze si sa aleaga fondul de garantare FNGCIMM (pentru ambele programe).

FNGCIMM (Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri) va emite acordul de principiu pentru eligibilitatea in cadrul programului, iar ING va analiza cererea si va lua decizia de aprobare sau respingere. Ulterior, va transmite catre FNGCIMM solicitarea privind acordarea garantiei. Dupa ce FNGCIMM analizeaza solicitarea de acordare, in caz afirmativ, va transmite bancii contractul de garantare si acordul de finantare.

Mai multe informatii despre programul IMM Invest si subprogramul Agro IMM Invest puteti gasi AICI.

ING 

ING Bank Romania este parte a ING Group, institutie financiara internationala globala, care ofera servicii bancare unui numar de peste 38,8 de milioane de clienti individuali, companii sau institutii din peste 40 de tari. 

Infiintata in 1994, ING Bank Romania este in prezent o banca universala, oferind produse si servicii tuturor categoriilor de clienti – companii mari si mici, institutii financiare, mici antreprenori si persoane fizice. ING Bank Romania este a patra banca in top 10 banci locale, conform activelor, si singura banca cu crestere organica, fara achizitii de portofolii de clienti sau alte banci. ING Bank Romania este o banca universala cu peste 1,6 milioane de clienti din trei segmente de business: persoane fizice (retail), companii IMM-uri si Mid-Corporate si Wholesale Banking.

Misiunea ING este aceea de a-i sustine pe oameni sa fie cu un pas inainte, in viata si in afaceri.  

Autori

foto
ING BANK N.V. AMSTERDAM SUCURSALA BUCURESTI