loader
”Incep sa se vada semnele de repornire a pietei muncii. In ultima saptamana si jumatate, s-au postat peste 500 de joburi, zilnic, pe eJobs.ro”

”Incep sa se vada semnele de repornire a pietei muncii. In ultima saptamana si jumatate, s-au postat peste 500 de joburi, zilnic, pe eJobs.ro”

Semneaza Bogdan Badea, CEO eJobs Romania

Repornirea pietei muncii incepe sa prinda un contur din ce in ce mai clar, odata cu apropierea incheierii starii de urgenta, care a blocat, temporar, ritmul angajarilor. Astfel, ultimele doua saptamani au inregistrat o crestere semnificativa a numarului de joburi nou aparute in piata, cu peste 500 de locuri de munca postate in fiecare zi pe eJobs.ro, cea mai mare platforma de recrutare online din Romania.

Cele mai multe joburi noi sunt disponibile in vanzari, constructii, call center si BPO, IT si logistica. Numai in aceste domenii sunt peste 9.000 de locuri de munca destinate candidatilor din toata tara, indiferent de nivelul de experienta. Important de mentionat este si faptul ca angajatorii din sectorul serviciilor au inceput sa posteze un numar semnificativ de joburi remote. Asta in conditiile in care tot mai multi candidati isi doresc sa aiba posibilitatea de a lucra, fie doar si un anumit numar de zile pe saptamana, de acasa. Din acest punct de vedere, ne aflam, cel mai probabil, la un maxim istoric al numarului de locuri de munca remote scoase in piata de companiile din Romania. Candidatii au la dispozitie, in acest moment, peste 1.000 de joburi pe care le pot face de acasa.

Odata cu numarul de joburi a crescut, in mod firesc, si rata aplicarilor candidatilor. ”Numarul candidatilor activi pe eJobs.ro creste in fiecare zi, iar ritmul cu care aplica este cu aproximativ 60% mai mare decat decat in luna anterioara. Pentru companii este ocazia perfecta de a-si construi baze solide de candidati relevanti si de a inchide procese de recutare de doua ori mai repede decat inainte, inclusiv acum cand, apeleaza la video interviuri, in detrimentul intalnirilor clasice, fata in fata”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs Romania.

De la jumatatea lunii aprilie si pana acum sute de companii au postat anunturi de angajare, readucand piata recrutarilor la un nivel apropiat de inceputul lunii martie. Cu toate acestea, perioada delicata pe care o traversam si interesul crescut al candidatilor pentru gasirea unor noi joburi a creat si o serie de dezechilibre in piata. ”Da, candidatii au, din nou, din ce in ce mai multe optiuni de angajare, insa trebuie sa fie foarte atenti pentru ca deja au inceput sa apara fraude in piata. Sunt platforme de recutare care posteaza anunturi care nu le apartin, inclusiv anunturi expirate sau multiplica numarul real de locuri de munca disponibile pentru a atrage atentia candidatilor. De aceea este foarte important pentru candidati sa aplice pe acele platforme transparente, care au locuri de munca verificate. Din pacate, in situatii de criza, sunt si jucatori care incearca sa speculeze momentele de slabiciune, insa asta se va intoarce nu doar impotriva angajatorilor, ci si impotriva candidatilor, carora li se prezinta o oferta de locuri de munca nerealista”, mai spune Bogdan Badea.

In acest moment, pe www.ejobs.ro sunt peste 11.000 de locuri de munca atat pentru Romania, cat si pentru strainatate.

Despre eJobs

Lansata in 1999, eJobs este prima platforma de recrutare lansata in Romania. eJobs Romania apartine companiei Ringier Romania, parte din Ringier AG, compania internationala de media localizata in Zurich, Elvetia. eJobs.ro le ofera clientilor sai cea mai relevanta baza de date de candidati, pe care o pune la dispozitie prin metode eficiente, utilizand canale de media personale si cunostinte avansate de Performance Marketing si campanii de Employer Branding, precum si tactici de optimizare a rezultatelor de recrutare. eJobs.ro are un numar de peste 4 milioane de CV-uri, mai mult de 2 milioane de utilizatori unici lunari, 7.000 de CV-uri actualizate zilnic si o baza de fani de peste 300.000 pe Facebook

Autori

foto
EJOBS GROUP SRL