loader
In sedinta din 5 aprilie 2023, ASF a autorizat noua componenta a CA al Depozitarului Central, membri investiti de actionari in cadrul Adunarii Generale din data de 9 februarie a.c.

In sedinta din 5 aprilie 2023, ASF a autorizat noua componenta a CA al Depozitarului Central, membri investiti de actionari in cadrul Adunarii Generale din data de 9 februarie a.c.

De mentionat ca in Adunarea Generala a Actionarilor din data de 9 februarie 2023 domnul Radu Hanga a fost ales in functia de presedinte al Consiliului de Administratie al Depozitarului Central

Astfel, ASF a decis autorizarea doamnei Andreea Cosmanescu,  doamnei Claudia – Gabriela Ionescu, domnului Radu Hanga, domnului Serban Valentin Marin, domnului Robert Cosmin Pana, domnului Dan – Viorel Paul, domnului Laurentiu Rivis, domnului Radu – Claudiu Rosca si domnului Adrian Simionescu in calitate de membri ai Consiliului de Administratie al societatii Depozitarul Central. Precizam ca in Adunarea Generala a Actionarilor din data de 9 februarie 2023 domnul Radu Hanga a fost ales in functia de presedinte al Consiliului de Administratie al Depozitarului Central.

Preluam acest mandat deplin constienti de importanta contextului economic si financiar actual, dar si de semnificatia majora a proiectelor Depozitarului Central, atat cele aflate in derulare, cat si cele aflate pe agenda institutiei. Piata de capital romaneasca se afla intr-un moment de expansiune si consolidare, iar Depozitarul Central reprezinta un suport strategic pentru etapele viitoare. Sunt convins ca alaturi de colegii mei si de intreaga echipa a institutiei vom contribui activ la dezvoltarea si perfectionarea infrastructurii post-tranzactionare si a mecanismelor implicate in furnizarea de servicii specifice clientilor Depozitarului Central.”, a afirmat Radu Hanga, presedinte al Consiliului de Administratie al Depozitarului Central.

Silvia Buicanescu, director general al Depozitarului Central, a declarat: „Doresc sa multumesc intregii echipe administrative care isi incheie mandatul pentru colaborarea prolifica si autentica din ultimii 4 ani. Desi am traversat o perioada complicata si neobisnuita, am reusit, impreuna, sa furnizam servicii de calitate clientilor nostri, indiferent de contextul general. Sunt convinsa ca noii colegi, ale caror experienta si competente sunt extrem de valoroase, vor completa oportun si eficient echipa Depozitarului Central, in beneficiul tuturor partenerilor nostri si a pietei de capital, in ansamblu.”

Domnul Radu Hanga detine in prezent functia de Presedinte al Bursei de Valori Bucuresti. Este absolvent al Universitatii de Electrotehnica din Cluj Napoca, avand o experienta de peste 25 de ani in domeniul pietelor financiare.

Doamna Andreea Cosmanescu este membru in Consiliul de Administratie al S.I.F. Oltenia si Presedinte al Consiliului de Administratie al societatii Flaros SA, cu o activitate relevanta in domeniul financiar si fiscal, fiind absolventa a Academiei de Studii Economice, masterand in cadrul Facultatii de Contabilitate si Informatica de Gestiune, Contabilitatea si Fiscalitatea Patrimoniului.

Doamna Claudia-Gabriela Ionescu este absolventa a Facultatii de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori - Academia de Studii Economice si a Institutului Politehnic Bucuresti. Detine functia de Director al Directiei Titluri in cadrul BRD - Groupe Societe Generale si este membru in consiliile de administratie ale Bursei de Valori Bucuresti si Depozitarului Central.

Domnul Serban Valentin Marin este absolvent al Universitatii din Oradea, Facultatea de Stiinte Economice, activand in sfera intermedierii de servicii financiare de peste 25 de ani. In prezent, detine functia de Manager Tranzactii din cadrul Evergent Investments, fiind si membru in Consiliul de Administratie al Depozitarului Central.

Domnul Robert Cosmin Pana a absolvit facultatea de Drept din cadrul Universitatii Nicolae Titulescu. In prezent este Consilier Juridic in cadrul SSIF Swiss Capital, Vicepresedinte al Consiliului de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti si Vicepresedinte al Consiliului de Administratie al Depozitarului Central.

Domnul Dan-Viorel Paul, absolvent al Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti, detine functiile de Presedinte/Director General al Finaco Securities SA si Presedinte al Asociatiei Brokerilor, fiind Vicepresedinte al Consiliului de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti.

Domnul Laurentiu Rivis a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universitatii de Vest „Vasile Goldis”, avand o activitate semnificativa in domeniul pietelor financiare si ca membru in multiple consilii de administratie, inclusiv la Depozitarul Central. In prezent detine functia de Director in cadrul Lion Capital SA.

Domnul Radu-Claudiu Rosca este in prezent Director General al Transilvania Investments Alliance SA, deruland o activitate de peste 25 ani in domeniul financiar, de audit si management al riscului.

Domnul Adrian Simionescu este doctor in stiinte economice, absolvent al Academiei de Studii Economice - Facultatea de Comert si licentiat in drept. In prezent este Presedinte si Director General al SSIF Vienna Investment Trust, Presedinte al SAI Muntenia Invest SA si de 10 ani membru in Consiliul de Administratie al Depozitarului Central.

Noua structura administrativa isi va prelua mandatul de conducere la data de 19 aprilie, care este data expirarii mandatului actualului consiliu.

Autori

foto
DEPOZITARUL CENTRAL SA