loader
In editia de octombrie, Revista CARIERE  te inspira cu articole care dau raspunsuri si solutii la dilema „Schimbarea, singura certitudine a vietii. Cum o transformi in favoarea ta?”

In editia de octombrie, Revista CARIERE te inspira cu articole care dau raspunsuri si solutii la dilema „Schimbarea, singura certitudine a vietii. Cum o transformi in favoarea ta?”

Interviul in exclusivitate, care a dat si coperta editei, este cu actorul Marcel Iures, despre rolul din recentul film „Octav”.

„Privind inapoi cu mandrie. Si fara regrete”


Pornind de la recentul film al carui protagonist este, l-am invitat pe maestru sa ne impartaseasca trairile care l-au insotit la filmari si sa vorbeasca despre amprenta pe care un astfel de film o poate lasa spectatorului. Am ajuns la emotii atemporale si general valabile despre visuri, infrangeri, victorii, regrete, temeri si ceea ce ne pricepem sa facem cu ele aproape de finalul vietii.

 

Cover story
Schimbarea in cariera. Tehnici de supravietuire.

 

Afla de la profesionisti care sunt experientele lor de schimbare profesionala - ce ii motiveaza, ce ii sustine, ce resurse isi (re)descopera si cum gestioneaza procesul de reconversie atunci cand isi schimba jobul, profesia, mandatul de CEO. Expertii dezbat care sunt tendintele in domeniul reconversiei profesionale si cum ii influenteaza aceasta dinamica atat pe angajatori cat si pe angajati.

 

Mamele din Romania care devin antreprenoare dupa nastere


Maternitatea care naste afaceri: exista mame care realizeaza ca ar fi cazul sa faca o schimbare si in viata profesionala, nu doar in cea personala. Asa ca devin antreprenoare.

 

Interviu cu George Ogararu - un fotbalist atipic.

 

Fostul fundas al Stelei Bucuresti, al lui Ajax Amsterdam sau al Nationalei Romaniei a castigat multi bani din fotbal, insa nu i-a cheltuit pe cluburi, femei si masini scumpe, cum fac alti sportivi de succes. A pus intotdeauna pe primul loc familia si a ales sa doneze sume importante pentru copiii defavorizati din tara.

 

Cum e, ca roman, sa o iei de la capat intr-o alta tara


Statisticile arata ca aproximativ 85.000 de romani pleaca anual din tara, in ideea de a incepe o viata noua in strainatate. Odata ajunsi acolo, multi dintre ei nu-si gasesc joburi in domeniile in care au lucrat acasa, asa ca sunt nevoiti sa se reorienteze profesional. Doua povesti despre oameni care, odata cu schimbarea meridianului, s-au transformat profund.

 

Fizicianul care incearca sa-i convinga pe romani sa faca agricultura cu drone


Abia mutat cu sotie, cinci copii, drone si visuri, intr-un un sat ialomitean atat de sarac ca nu s-au gasit bani nici macar pentru asfaltarea strazii principale, creatorul de pasari inteligente cu camere video pe post de ochi - Florin Pompieru – e mai ocupat ca niciodata.

 

Medicul roman care vrea sa „recupereze” inimile aruncate la gunoi


Pe la 11-12 ani, Victor Costache se gandea sa ajunga capitan de vas, dar i-a trecut repede. Nepot de medici chirurgi din Iasi, si-a petrecut copilaria pe holurile spitalelor. El este cel care se ia la tranta cu sistemul de sanatate pentru a usura asteptarea celor care au nevoie de un transplant de inima sau plamani .
 

Autori