loader
Parteneriatul dintre GEFCO Romania si AUTOMOBILE DACIA se extinde pe noi piete de distributie

Parteneriatul dintre GEFCO Romania si AUTOMOBILE DACIA se extinde pe noi piete de distributie

GEFCO Romania, subsidiara Grupului GEFCO, jucator global in logistica industriala si lider european in logistica automobilelor, anunta extinderea parteneriatului sau cu Automobile Dacia.

Automobile Dacia este unul dintre cei mai de incredere parteneri GEFCO, alaturi de care am construit o colaborare solida pe termen lung, astfel ca suntem incantati sa anuntam extinderea acesteia. Potrivit planului strategic de dezvoltare al GEFCO Group, prioritatea numarul 1 este aceea de a face parte din strategia de dezvoltare a clientilor nostri. Avem convingerea ca acest parteneriat cu baze solide va sustine pe mai departe dezvoltarea regionala si operationala a Automobile Dacia, consolidand, in acelasi timp, abilitatea noastra de a satisface cerintele clientilor nostri prin oferirea de excelenta operationala si prin gestionarea eficienta a costurilor acestora,” a declarat Jérôme Chevrolet, Area Manager pentru regiunea Balcanilor si Director General al GEFCO Romania si Bulgaria.

 


Pe langa solutiile de transport feroviar si rutier catre Franta, Spania, Portugalia si Italia, oferite pe parcursul ultimilor noua ani, GEFCO Romania asigura pentru Dacia, unul dintre principalii sai clienti, transporturile catre zona Benelux si alte piete internationale.

 


Prin aceasta extindere a colaborarii dintre cele doua companii, GEFCO Romania ofera Automobile Dacia servicii de logistica, facilitand livrarea pe cale ferata catre Belgia a vehiculelor produse de Dacia la Mioveni. GEFCO Romania va oferi, de asemenea, solutii de transport pentru distributia vehiculelor finite la reprezentantele Dacia din zona Benelux, Marea Britanie, tarile nordice si pietele din America de Sud.

 

Aproape un deceniu de transporturi de vehicule finite DACIA

 


Bazele solide ale parteneriatul dintre GEFCO Romania si Automobile Dacia au fost puse in anul 2008, cand GEFCO Romania a devenit primul operator logistic responsabil de transporturile feroviare ale Dacia, odata cu reluarea livrarii de vehicule finite pe calea ferata de catre producatorul auto.

 


Prima etapa a acestei colaborari a constat in demararea operarii de catre GEFCO Romania a transporturilor feroviare de automobile Dacia catre piete din vestul Europei precum Franta, Spania si Portugalia, utilizand ruta Pitesti-Constanta. In primavara anului 2008, s-a adaugat si Italia destinatiilor anterioare ale vehiculelor finite produse de Dacia.

 


In anul 2013, a fost facut un nou pas in dezvoltarea parteneriatului dintre cele doua companii, GEFCO Romania operand atat transporturile feroviare ale vehiculelor finite Dacia catre Franta, cat si distributia locala catre reprezentantele Dacia din centrul si nordul Frantei. Mai mult, in anul urmator, GEFCO Romania a preluat complet operarea transporturilor Dacia inspre si dinspre Europa Centrala si de Vest.

 

Investirea resurselor necesare conduce la  rezultate exraordinare

 

Pentru a asigura cele mai bune servicii de transport pentru Dacia, GEFCO Romania a repartizat mai multe echipe de soferi dedicate uzinei Dacia de la Mioveni - echipe responsabile de preluarea autovehiculelor la punctul de plecare al transportului pe cale ferata si incarcarea acestora in vagoanele de tren. GEFCO Romania a alocat parteneriatului cu Automobile Dacia o medie de peste 150 de vagoane de tren si peste 200 de camioane.

 


In urma investitiilor de resurse si know-how in cadrul parteneriatului cu Automobile Dacia, GEFCO Romania are capacitatea de a gestiona fluctuatiile de volum din fluxurile de productie si din diferite perioade ale ciclului industrial, reusind sa creeze intre fluxuri sinergiile necesare pentru a oferi solutii logistice la parametri constanti. Cei 70 de ani de experienta in transportul feroviar al vehiculelor finite este un atu important care permite GEFCO Romania sa ofere Automobile Dacia, ca si tuturor clientilor sai, cele mai bune solutii logistice pe parcursul intregului lant de distributie.

 

Dezvoltarea viitoare a unei colaborari fructuoase


Parte a planului de dezvoltare a parteneriatului GEFCO Romania – Automobile Dacia, ambele companii iau in considerare extinderea cooperarii lor in domeniul transporturilor navale si in extinderea retelei nationale de distribute Dacia in Romania.
 

Autori

foto
GEFCO ROMANIA SRL