loader
GEFCO obtine certificat de GDP pentru transportul rutier de produse farmaceutice

GEFCO obtine certificat de GDP pentru transportul rutier de produse farmaceutice

Grupul GEFCO, furnizor global de servicii industriale pentru lanturile de aprovizionare si lider european in logistica automobilelor, a primit certificatul de buna practica privind distributia (Good Distribution Practice - GDP) de la Bureau Veritas.

Auditorul extern a analizat sistemul de calitate al GEFCO si capacitatea de a raspunde cerintelor clientilor din Cehia, Slovacia, Ungaria, Grecia, Romania precum si sediul central al Grupului in Franta.

Certificatul, valabil timp de 3 ani, vine ca o garantie a faptului ca GEFCO indeplineste cerintele din Ghidul Comisiei Europene privind bune practici de distributie a produselor farmaceutice pentru uz uman. Aceasta reflecta atat angajamentul GEFCO de a oferi o servicii premium, precum si intelegerea provocarilor cu care se confrunta partenerii, inclusiv in ceea ce priveste trasabilitatea marfurilor, prevenind astfel riscurile si pericolele de contrafacere sau falsificare.

Piata de logistica din industria de Life Science si Healthcare se schimba si devine tot mai complexa. Odata cu cresterea volumului de produse sensibile la temperatura, precum si cu reglementarile legate de transportul acestora, companiile trebuie sa se concentreze mai mult pe control si securitate. Nerespectarea acestei dispozitii ar putea reprezenta un pericol pentru sanatatea publicului si de asemenea riscul pierderii incarcaturii de mare valoare.

Angajamentul continuu al lui GEFCO in Life Science si Healthcare

Ca expert in domeniul Life Science si Healthcare, GEFCO ofera solutii logistice integrate, multimodale, cu un control strict de temperatura si pe conforme cu mai inalte standarde.
In 2019, GEFCO isi va extinde implementarea certificarii PIB si pentru activitati rutiere in alte tari europene.

"GEFCO are o istorie puternica in domeniul Life Science si Healthcare si este pe deplin constient de mizele clientilor sai. Certificarea PIB este o dovada suplimentara angajamentului si capabilitatii GEFCO de a furniza transporturi sigure si compatibile cu Life Science si Healthcare si de a asigura integritatea produselor ", a declarat Alain Vignon, seful sistemului de management GEFCO.

La inceputul acestui an, GEFCO si-a deschis cel de-al treilea depozit cu temperaturi controlate, situat langa aeroportul Heathrow din Londra, Marea Britanie, continuand seria depozitelor GEFCO Air & Sea din Frankfurt, Germania si Amsterdam, Olanda. Anul trecut, grupul a primit certificarea IATA-CEIV Pharma pentru activitatea sa aeriana si maritima din Olanda. Acest certificat de conformitate reflecta experienta grupului in managementul de lantului de aprovizionare in domeniul Life Science si Healthcare.

Industria farmaceutica insumeaza in Romania aproape 4% din totalul importurilor. In acelasi timp, in ultimul an de zile, exporturile din acest sector au inregistrat o crestere de 5%. Dezvoltarea continua a segmentului farmaceutic la nivel local este cea care seteaza trendul crescator la nivelul importurilor si exporturilor din industrie. In acest context, certificarea GDP permite diviziei romanesti a Grupului GEFCO sa-si inceapa activitatea in aceasta piata emergenta si sa-si ofere serviciile catre producatori, importatori si distribuitori de produse farmaceutice. Numerosi clienti din industria farmaceutica romaneasca au incredere deplina in GEFCO Romania, ceea ce ii permite companiei sa livreze servicii de inalta calitate, iar legea GDP este o metoda suplimentara de validare a respectarii standardelor industriei.

„Conformitatea cu standardele GDP este o realizare si o dovada in plus pentru inaltul nivel al serviciilor noastre si a expertizei pe care o oferim partenerilor nostri din sectorul farmaceutic. Mentinerea integritatii produselor medicale de-a lungul intregului lant de aprovizionare este o reala provocare si un proces complex, motiv pentru care GEFCO Romania a dezvoltat un sistem de management al calitatii robust, ceea ce ne permite sa mentinem acest proces in cadrul stabilit prin legea GDP”, spune Jerome Chevrolet, Manager General al GEFCO in Bulgaria si Romania, si Manager al Grupului pentru zona balcanica.
 

Autori

foto
GEFCO ROMANIA SRL