loader
GapMinder continua sa investeasca in FintechOS care ridica o runda totala de 14 milioane de dolari

GapMinder continua sa investeasca in FintechOS care ridica o runda totala de 14 milioane de dolari

FintechOS a anuntat astazi ca a ridicat o runda de investitii de tip Serie A de 14 milioane de dolari

• FintechOS primeste o investitie totala de 14 milioane de dolari pentru a-si continua cresterea in Europa si pentru a se extinde in SUA si SE Asiei.

• GapMinder face o noua investitie in FintechOS, parte din runda de tip Serie A, dupa ce anterior a condus o alta runda de investitie de tip Seed. 

• Compania se concentreaza pe solutii hiper-personalizate si automatizate de tehnologie financiara, accesibile ca pret si usor de integrat cu sistemele existente, permitand oferirea serviciilor si produselor financiare la viteze fara precedent – de ordinul saptamanilor, in locul lunilor sau anilor.

FintechOS a anuntat astazi ca a ridicat o runda de investitii de tip Serie A de 14 milioane de dolari pentru a-si continua cresterea hiper-accelerata si dezvoltarea ulterioara a platformei.

Finantarea a fost condusa de Digital East Fund al Earlybird Venture Capital si OTB Ventures, cu participarea de tip follow-on a investitorilor existenti Gapminder Ventures si Launchub.

In 2018, GapMinder a condus runda de investitii de tip Seed care s-a ridicat la 2 milioane de dolari.

Capitalul suplimentar de tip Serie A va fi utilizat de FintechOS pentru a continua procesul de crestere a veniturilor recurente anuale ale companiei de 450% si pentru extinderea sa in Europa, Asia de Sud-Est si piata din SUA. De asemenea, compania va investi puternic in dezvoltarea continua a mai multor aplicatii, servicii si solutii,  predefinite si gata de implementare, care reduc timpul necesar pana la comercializare.

Tehnologia FintechOS ajuta bancile traditionale si companiile de asigurari sa se adapteze la asteptarile in continua schimbare ale clientilor pentru a atinge viteza si flexibilitatea companiilor de tip FinTech, concurentii lor noi care mizeaza pe tehnologie. Platforma asigura o automatizare digitala end-to-end pentru toate produsele de asigurare si bancare, la preturi accesibile si functionand perfect alaturi de infrastructura tehnologica existenta. Platforma poate fi implementata atat ca parte a SaaS multi-cloud, ajutand clientii in tranzitia catre cloud, cat si in cazul implementarilor in centrele de date ale clientilor.

FintechOS ofera peste 150 de surse integrate out-of-the-box (de la sisteme sociale si contextuale pana la cele cloud si de tip enterprise), mai mult de 20 de procese financiare automatizate (zone bazate pe AI precum KYC, Customer 360, pricing, analiza riscurilor) si o piata cu peste 50 de aplicatii open source, aplicatii predefinite care folosesc tehnologia pentru operatiuni precum preluarea clientilor, imprumuturi, economii, asigurari, pensii si gestionarea fondurilor. Parteneriatele existente cu Microsoft, EY, Deloitte, Publicis Sapient si CapGemini permit implementarea rapida pe mai multe piete.

GapMinder se afla in pozitia unica de a identifica cele mai bune companii de tehnologie lansate in Romania si Europa Centrala si de a le scala la nivel global. Unul dintre cele mai bune exemple este FintechOS, care a devenit rapid o companie de tip growth. Aceasta companie schimba paradigmele. Este transformativa pentru industria serviciilor financiare si, posibil, pentru alte industrii, in viitor. Viziunea sa si tehnologia de ultima generatie ajuta bancile si companiile de asigurari sa accelereze dramatic implementarea de noi modalitati complet automatizate prin care acestea interactioneaza cu clientii lor sau cu propriii angajati sau ecosisteme. Si toate acestea intr-un mod care nu este costisitor si care interactioneaza usor cu sistemele existente.

Echipa lor matura si ambitioasa are o viziune si o strategie remarcabile, combinate cu o executie foarte agresiva, ceea ce le-a asigurat o cresterere fantastica pe pietele internationale, imediat dupa runda de investitii Seed pe care am condus-o in 2018.

In ceea ce priveste runda de investitii de tip Serie A, suntem increzatori sa investim in continuare si vom urmari cresterea lor rapida la nivel international”, a declarat Dan Mihaescu, Partener Fondator al GapMinder.

La randul sau, Teodor Blidarus, CEO si Co-Fondator al FintechOS, a adaugat: “Abordarea noastra inovatoare isi are focusul pe clienti, nu pe tehnologie. Am creat FintechOS pentru a transforma industria financiara, permitand astfel bancilor si companiilor de asigurari sa actioneze si sa reactioneze mai rapid decat Fintech-urile, pentru a crea o experienta mai inteligenta pentru clienti. Drept urmare, serviciile hiper-personalizate si experienta superioara a clientilor sunt acum disponibile aproape plug and play.”

De la infiintarea sa, in ianuarie 2018 si pana in prezent, GapMinder Venture Partners a investit in 31 de companii si a atins o dimensiune a fondului de 40 de milioane de euro.

Despre GapMinder Venture Partners BV

GapMinder este un fond de capital de risc de 40 de milioane de euro, care investeste in companii de tehnologie de ultima ora create in Romania si Europa Centrala care cresc rapid la nivel international, aflate in faza de Seed sau Serie A. Partenerii GapMinder au o abordare directa ca investitori, ajutand companiile sa creasca prin consultanta strategica si implicare directa in organizarea operationala, guvernanta corporativa si disciplina financiara.

Portofoliul GapMinder include companii precum FintechOS, TypingDNA, SmartDreamers, Deepstash, Frisbo.

GapMinder este co-finantat in majoritate prin Programul Operational Competitivitate 2014 - 2020.

Despre FintechOS

FintechOS crede in schimbarea modului in care oamenii interactioneaza cu tehnologia financiara. FintechOS 20, tehnologia principala a companiei, pune automatizarea si personalizarea in centrul inovatiei, permitand furnizorilor de servicii financiare sa transforme experienta digitala a clientilor rapid si intr-o maniera accesibila.

Portofoliul FintechOS de clienti mondiali include Nationale-Nederlanden, ERSTE, Viena Insurance Group, Orange Money, Hyperion Group, TBI Bank, Bank Transilvania si Idea Bank. Cu birouri la Londra, Amsterdam, Viena, Copenhaga, precum si Bucuresti si cu operatiuni in extindere catre SUA si Asia in 2020. Pentru mai multe informatii, vizitati: www.fintechos.com.

Despre Fondul European de Investitii

Fondul European de Investitii (FEI) este parte a Grupului Bancii Europene de Investitii si este principalul finantator de risc pentru IMM din Europa, prin instrumente de capital de risc, garantii si microfinantare. In Romania, FEI implementeaza instrumente financiare finantate prin fonduri structurale si fonduri de investitii: JEREMIE 2007-2013, Initiativa pentru IMM si instrumentele financiare din cadrul PO Competitivitate, PO Regional si PNDR.

Despre Programul Operational Competitivitate

Programul Operational Competitivitate 2014-2020 sustine investitii menite sa raspunda nevoilor si provocarilor legate de nivelul redus al competitivitatii economice, in special in ceea ce priveste (a) sprijinul insuficient pentru cercetare, dezvoltare si inovare si (b) infrastructura subdezvoltata de Tehnologia Informatiei si a Comunicatiilor. POC beneficiaza de o alocare de 1,33 miliarde euro din Fondul European de Dezvoltare Regionala.

Autori

foto
GAPMINDER VENTURE PARTNERS
foto
FONDUL EUROPEAN DE INVESTITII