loader
Fundatiile Globalworth si Renasterea lanseaza Caravana Mobila de diagnosticare a cancerului de col uterin

Fundatiile Globalworth si Renasterea lanseaza Caravana Mobila de diagnosticare a cancerului de col uterin

Pe parcursul celor 12 saptamani, Caravana va stationa in localitatile Chitila, judetul Ilfov, Agigea, judetul Constanta si Mihaiesti, judetul Valcea

Fundatiile Globalworth si Renasterea lanseaza Caravana Mobila de diagnosticare a cancerului de col uterin la Chitila Logistics Hub, unul dintre proiectele de referinta pentru sub-brandul de logistica si industrie usoara a Globalworth. Astfel, timp de 3 luni, in perioada 12 septembrie – 10 decembrie 2021, aproximativ 1.200 de femei vor avea acces gratuit la testarea Papanicolau pentru depistarea afectiunilor ginecologice. Printre acestea se afla si membrele comunitatii de business care isi desfasoara activitatea in spatiile Globalworth.

Pe parcursul celor 12 saptamani, Caravana va stationa in localitatile Chitila, judet Ilfov (15 septembrie – 14 octombrie 2021), Agigea, judetul Constanta (18 octombrie – 11 noiembrie) si Mihaiesti, judetul Valcea (15 noiembrie – 10 decembrie). 

Anual, peste 1.800 de femei mor in Romania ca urmare a cancerului de col uterin si aproape 3.400 sunt diagnosticate cu aceasta boala. Incidenta este de 2,5 ori mai mare decat media UE-27, iar rata mortalitatii de peste 4 ori mai mare. In Romania, rata mortalitatii este cea mai mare din Europa - lipsa informarii, accesul precar la servicii medicale si nivelul de trai ce nu permite controale regulate conduc la diagnosticarea tarzie a bolii si la scaderea sanselor de vindecare. Totusi, conform studiilor, in peste 80% din cazuri, un diagnostic aflat la timp poate ajuta la vindecare completa.

Pentru ca sansele de vindecare depind foarte mult de momentul diagnosticarii, Fundatia Globalworth a oferit suma de 45.000 euro Fundatiei Renasterea pentru operarea Caravanei Mobile de diagnostic a cancerului de col uterin, prin care sa informeze asupra importantei preventiei si sa ofere acces la controale medicale gratuite.

Fundatia Renasterea militeaza de peste 20 ani pentru dreptul femeilor din Romania la servicii medicale de calitate. Prin Unitatea de Diagnostic Mobil ne dorim sa oferim astfel de analize si femeilor din zonele cu acces limitat la servicii medicale. In prezent, rata de supravietuire a femeilor afectate de cancer in tara noastra este cu 20% mai mica decat a femeilor din Belgia (64% vs. 84%). Prin implementarea unor campanii precum aceasta, inceram sa educam si sa informam femeile despre importanta controlului medical anual si sa contribuim, pe cat posibil, la reducerea acestor discrepante. Ne bucuram ca prin acest proiect, cu sustinerea partenerilor nostri - Fundatia Globalworth, reusim sa oferim femeilor defavorizate analizele medicale ce le pot salva viata”, a declarat Mihaela Geoana, Presedintele Fundatia Renasterea.

                                                  

Pe durata desfasurarii caravanei, vor fi luate toate masurile necesare pentru asigurarea conditiilor de distantare sociala si siguranta sanitara. Persoanele care isi doresc sa beneficieze de testarea Papanicolau gratuita, din localitatile mai sus mentionate si alte localitati invecinate, se pot programa la numarul de telefon 0756.713.652.

Acum mai mult ca niciodata sta in puterea fiecaruia dintre noi sa fim responsabili, sa avem grija de noi si de cei din jurul nostru. Constientizarea si educarea populatiei privind importanta preventiei ne ajuta sa depistam in faza incipenta cancerul. Cu alte cuvinte, ne ajuta sa stopam catastrofe, sa ne bucuram de lucruri bune, sa pastram vieti functionale pe pamant. Vom sustine mereu astfel de proiecte, precum cel al Fundatiei Renasterea, tocmai pentru ca ne aduc aproape de misiunea noastra de a avea grija de oamenii din comunitatea noastra”, a adaugat Georgiana Iliescu, Director Executiv al Fundatiei Globalworth.

                                                

Colaborarea dintre Globalworth si Fundatia Renasterea a inceput in anul 2017, cand Globalworth Tower, a doua cea mai inalta cladire de birouri din Romania, a fost iluminata in roz, culoarea ce simbolizeaza lupta impotriva cancerului de san. Ulterior, Globalworth a contribuit cu o donatie pentru achizitionarea unui ecograf 4D, echipamentul ultraperformant fiind folosit in Centrul Medical de Excelenta Renasterea. In 2018, Fundatia Globalworth s-a implicat in programele de prevenire si diagnosticare precoce a cancerului la san si col uterin, prin care s-au realizat 829 de investigatii medicale femeilor din categorii vulnerabile: ecografii mamare, mamografii, consultatii ginecologice, teste Papanicolau si sustinere pentru activitatile Asociatiei de Sprijin a Pacientului Oncologic. In 2019, Fundatia Globalworth a oferit 1.000 de masti FFP2 pentru pachetele de protectie oferite de Fundatia Renasterea personalului medical si pacientilor oncologici, in perioada pandemiei COVID. Pana in prezent, suma totala alocata de Globalworth pentru programele Fundatiei Renasterea pentru preventia cancerului de san si de col uterin depaseste 80.000 de euro.Pana in prezent, Globalworth si Fundatia Globalworth au donat 130.000 de euro proiectelor Fundatiei Renasterea.

Despre Fundatia Globalworth   

Fundatia Globalworth a fost infiintata in 2018 de Globalworth, liderul pietei de cladiri de birouri din Romania si Polonia, si este o entitate non-profit, fiind independenta de activitatile comerciale ale grupului. Fundatia are ca misiune dezvoltarea de proiecte pe trei piloni principali: oameni, locuri si tehnologie.

Pornind de la ideea ca viitorul oricarei societati este reprezentat de generatiile tinere, fundatia se concentreaza pe grija pentru oameni, care poate fi sustinuta prin programe de educatie si prin proiecte care le pot imbunatati acestora accesul la servicii medicale de calitate, indiferent de categoria sociala din care fac parte. La fel de importante sunt si initiativele care au ca scop construirea de locuri si dezvoltarea de comunitati urbane in care oamenii se pot intalni, pot interactiona si pot gasi impreuna solutii care ii ajuta pe cei cu nevoi speciale. In completarea acestora, Fundatia Globalworth crede in impactul pozitiv al proiectelor care integreaza tehnologia, precum incubatoarele dedicate tinerilor si sustine finantarea inovatiilor care, printre altele, pot aduce oamenii impreuna.

Mai multe informatii sunt disponibile pe site si pe canalele de comunicare Facebook

Despre Fundatia Renasterea

Fundatia Renasterea este o organizatie neguvernamentala, infiintata in anul 2001, care a primit statut de Organizatie de Utilitate Publica in anul 2007. Misiunea Fundatiei Renasterea este aceea de a promova importanta preventiei si depistarii precoce a cancerului de san si de col uterin, de a oferi investigatii medicale gratuite si suport pacientilor oncologici. Fundatia Renasterea, prin Unitatea Mobila de Diagnostic a oferit, pentru 22.870 de femei din 59 localitati, 10.717 mamografii, 18.410 teste Papanicolau gratuite. Studiul facut pe un esantion de 4.410 persoane din cele peste 22.870 testate a aratat ca peste 67,5% dintre femeile testate prezentand infectii ginecologice sau afectiuni mai grave, Rural: 65,4%, Urban: 70,1%, (41% - 15-19 ani, peste 71% - 20-50 ani si peste 60% - 50ani+).  Pentru mai multe informatii despre Fundatia Renasterea si proiectele pe care le implementeaza, va rugam sa accesati https://fundatiarenasterea.ro si https://www.facebook.com/FundatiaRenasterea/

Autori

foto
FUNDATIA GLOBALWORTH
foto
FUNDATIA RENASTEREA