loader
AHK Romania si BASF anunta prelungirea procesului de inscriere la concursul de solutii inovatoare

AHK Romania si BASF anunta prelungirea procesului de inscriere la concursul de solutii inovatoare

AHK Romania si BASF anunta prelungirea procesului de inscriere la concursul de solutii inovatoare pentru domeniile energie curata, agricultura sustenabila si economie circulara

Competitia BASF Innovation Hub 2021 vizeaza identificarea de solutii care, direct sau indirect, contribuie la principiile Agendei Verzi – energie curata, agricultura durabila si economie circulara.

  • Termenul de depunere a aplicatiilor pentru concursul BASF Innovation Hub este pana la 30 septembrie 2021
  • Printre aplicatiile deja primite se numara solutii privind diverse utilizari ale biomaterialelor, idei de reutilizare a deseurilor de plastic, sisteme de irigatii inteligente etc.
  • Concursul se desfasoara in 11 tari din Europa Centrala si de Sud, printre care si Romania

Datorita interesului sporit al companiilor inovatoare si al start-up-urilor, termenul de depunere a aplicatiilor pentru concurs, in domeniul dezvoltarii durabile - BASF Innovation Hub 2021, va fi prelungit cu doua saptamani, pana la 30 septembrie 2021, la miezul noptii.

Concursul regional BASF Innovation Hub 2021 se desfasoara in 11 tari din Europa Centrala si de Sud, printre care si Romania. Obiectivul principal al concursului este identificarea solutiilor care contribuie, direct sau indirect, la principiile Agendei Verzi - energie curata, agricultura sustenabila si economie circulara.

Interesul in intreaga regiune este foarte ridicat. Pana la acest moment au fost primite multe aplicatii din partea diferitelor companii inovatoare si start-up-uri din Romania. Printre ele se numara diverse solutii pentru utilizarea biomaterialelor in scopuri specifice, idei pentru reutilizarea deseurilor din plastic si pentru sisteme de irigatii inteligente. Este evident ca Agenda Verde este un subiect care inspira tinerii, iar acestia creeaza activ solutii valoroase pentru o planeta sustenabila. Aceasta ne-a determinat sa luam decizia de a prelungi termenul pentru aplicatii si folosim aceasta oportunitate pentru a invita start-up-urile, care poate nu au aplicat inca, sa depuna ideile lor pana pe 30 septembrie, la miezul noptii”, subliniaza Andreas Lier, Managing Director BASF Romania si Bulgaria.

In etapa locala a concursului, juriul va alege cea mai buna idee din Romania, aceasta urmand sa participe in finalele regionale BASF Innovation Hub 2021 impreuna cu cele mai bune solutii din celelalte tari. Castigatorul etapei locale va primi un premiu de 2.500 EUR brut, iar cea mai buna idee din etapa regionala va primi un premiu de 5.000 EUR brut, premii cumulabile.

„Concursul este deschis pentru echipe de pana la cinci membri din companii inovatoare sau start-up-uri. Singura cerinta este ca ideea inscrisa in competitie sa contribuie direct sau indirect la crearea de solutii pentru energie curata, sustenabila si accesibila, solutii pentru agricultura sustenabila si solutii care ofera posibilitatea tranzitiei catre economia circulara. Sumele de bani destinate celor mai bune proiecte pot fi folosite in orice mod pe care companiile inovatoare si start-up-urile il considera esential pentru dezvoltarea ideii lor. Concursul va contribui la mediatizarea idei precum si la identificarea de parteneriate pentru finalizarea produsului, testarea acestuia sau finantarea investitiei. Suntem aici pentru a-i sustine”, explica Sebastian Metz, Director Executiv, AHK Romania, amintind si faptul ca lipsa mijloacelor financiare si a unui partener este unul dintre cele mai frecvente motive pentru care unele dintre cele mai bune idei individuale nu se materializeaza.

Informatii suplimentare privind concursul, cerintele si modalitatea de participare sunt disponibile si actualizate permanent pe pagina web http://www.join-innovationhub.com/.

Despre BASF

La BASF, cream chimie pentru un viitor sustenabil. Combinam succesul economic cu protectia mediului si responsabilitatea sociala. Aproape 110.000 de angajati din cadrul Grupului BASF contribuie la succesul clientilor nostri in aproape toate sectoarele si aproape fiecare tara din lume. Portofoliul nostru este organizat in sase segmente: Produse chimice, Materiale, Solutii Industriale, Tehnologii de Suprafata, Nutritie si Ingrijire si Solutii pentru Agricultura. BASF a generat vanzari de 59 de miliarde de euro in 2020. Informatii suplimentare sunt disponibile pe pagina noastra web: www.basf.com.

Informatii suplimentare privind prelucrarea datelor cu caracter personal in cadrul societatii BASF la https://www.basf.com/global/en/legal/data-protection.html

Despre AHK Romania

AHK Romania este reprezentanta oficiala a economiei germane si totodata cea mai mare Camera de comert bilaterala din Romania. Infiintata in 2002, AHK numara peste 550 de firme-membre si ofera companiilor o platforma importanta pentru networking, schimb de informatii si experiente. Prin serviciile pe care le ofera si prin evenimentele pe care le organizeaza, AHK Romania sustine activ companiile germane la intrarea lor pe piata romaneasca si este totodata partener al firmelor romanesti interesate de piata germana.

Mai multe informatii gasiti in pagina de internet: www.ahkrumaenien.ro. Ne gasiti de asemenea in Social Media, pe Facebook si LinkedIn / ahkromania.