loader
FREE NOW incurajeaza transportul sustenabil in Saptamana Europeana a Mobilitatii

FREE NOW incurajeaza transportul sustenabil in Saptamana Europeana a Mobilitatii

1.000 de curse gratuite pentru pasagerii care isi lasa masina acasa si folosesc aplicatia intre 16 si 22 septembrie si 1.000 de copaci plantati in numele lor pentru sustenabilitate

FREE NOW, lider european de servicii multimodale de mobilitate, se alatura Saptamanii Europene a Mobilitatii, initiativa care se desfasoara in toata Europa intre 16 si 22 septembrie. Compania incurajeaza pasagerii sa calatoreasca sustenabil folosind aplicatia de ridesharing si taxi pentru a contribui la reducerea traficului si a reduce timpul petrecut in cautarea unui loc de parcare, sprijinind astfel eliberarea trotuarelor. FREE NOW ofera 1.000 de curse gratuite pasagerilor care aleg sa isi lase masina personala acasa in timpul Saptamanii Europene a Mobilitatii in favoarea alternativelor de mobilitate oferite de FREE NOW si planteaza cate un copac pentru fiecare dintre ei in parteneriat cu initiativa Plantam fapte bune in Romania, pentru un mediu mai sustenabil si mai verde.

Pasagerii care aleg FREE NOW in timpul Saptamanii Europene a Mobilitatii se pot numara printre cei 1.000 de pasageri care calatoresc gratuit si pentru care compania va planta un copac. Jumatate dintre curse vor fi oferite pasagerilor care folosesc aplicatia pe 22 septembrie, „Ziua Mondiala fara masini", data oficiala in care oamenii din intreaga lume sunt indemnati sa devina mai constienti cu privire la impactul asupra mediului si, prin alegerile lor, sa contribuie la combaterea degradarii climei. Utilizatorii FREE NOW pot lua parte la aceasta actiune si se pot numara printre cei 1.000 care vor beneficia de o cursa gratuita si de un copac plantat in numele lor folosind aplicatia, unde vor gasi un cod promotional valabil intre 16 si 22 septembrie.

FREE NOW a decis sa se alature initiativei de plantare Plantam fapte bune in Romania. Prin impadurire, Plantam fapte bune in Romania contribuie la imbunatatirea calitatii aerului, precum si la reducerea riscului de alunecari de teren si la prevenirea eroziunii.

La FREE NOW, ne-am propus sa incurajam alternativele de mobilitate care sa le permita pasagerilor sa se deplaseze liber, in siguranta si fara grija cautarii unui loc de parcare in orasele aglomerate. Mai mult decat atat, ne dorim sa crestem constientizarea in randul publicului larg cu privire la impactul pe care utilizarea masinilor personale il are asupra mediului. Prin aceasta initiativa, speram ca oamenii vor apela mai des la ridesharing, reducand astfel nivelul de poluare din orase. Invitam pasagerii FREE NOW sa calatoreasca gratuit intre 16 si 22 septembrie si ne bucuram ca, prin parteneriatul cu Plantam fapte bune in Romania, transformam aceste curse in surse de oxigen”, a declarat Lennart Zipfel, Country Manager FREE NOW Romania.

Sustenabilitatea este unul dintre principalii piloni de CSR ai FREE NOW in toate tarile in care isi desfasoara activitatea, intrucat transportul rutier reprezinta aproape un sfert din emisiile de gaze cu efect de sera din Europa si este principala cauza a poluarii aerului in orase, potrivit unui raport al Comisiei Europene. Mobilitatea urbana este in continua transformare, deoarece nivelul de poluare din orase creste, timpul petrecut in trafic creste si el, iar efectele se rasfrang asupra oamenilor. Astfel, FREE NOW incurajeaza oamenii sa gaseasca alternative la masina personala pentru deplasarile in oras si ofera o solutie pentru a creste gradul de constientizare asupra alternativelor de transport sustenabil.

La inceputul acestui an, FREE NOW a fost declarata prima platforma de mobilitate care isi propune sa devina Net Zero in Europa pana in 2030. FREE NOW va deveni neutra din punct de vedere al emisiilor de carbon, urmarind ca cel putin 50% dintre curse sa fie efectuate cu masini electrice pana in 2025, iar pana in 2030, 100% dintre cursele din pietele europene cheie sa aiba emisii zero. Pana in prezent, FREE NOW a inregistrat o crestere de 71% a numarului de curse cu masini electrice si o crestere de 20% a numarului de soferi de astfel de vehicule pe platforma in intreaga Europa. Mai exact, incepand cu ianuarie 2021, FREE NOW a integrat 130.000 de masini electrice in platforma.

Ca parte a demersurilor pentru o amprenta neutra din punct de vedere al emisiilor de carbon, FREE NOW a compensat deja 173.000 de tone de emisii de CO2, care acopera emisiile produse de companie si de serviciile sale de la inceputul anului 2020.

Despre FREE NOW

Grupul FREE NOW este principala platforma multiserviciu de mobilitate, la nivel european, sustinuta de BMW Group si Daimler AG. Pe langa ride hailing, FREE NOW ofera si servicii de micromobilitate precum e-scutere, e-biciclete, e-vespa, dar si car sharing. Grupul cuprinde serviciile FREE NOW (10 piete europene) si Βeat (5 piete latino-americane si 1 piata europeana). In total, aceste servicii au in prezent 50 de milioane de utilizatori din 16 tari si peste 150 de orase. Astfel, FREE NOW este cel mai mare furnizor de servicii de mobilitate din Europa si compania de ride hailing cu cea mai rapida crestere din America Latina. FREE NOW colaboreaza cu diferite companii pentru a oferi clientilor si mai multe optiuni de a ajunge din punctul A in punctul B. In total, peste 1.900 de angajati din aproximativ 38 de birouri fac parte din echipa grupului FREE NOW, care este condus de CEO-ul Marc Berg.

Despre Plantam fapte bune in Romania

Din 2011 si pana in prezent, 44.000 de voluntari au plantat si ingrijit peste 1.841.500 de copacei pe un total de 470 de  hectare de terenuri publice neproductive in 33 de judete. In 2013, initiativa a primit Inaltul Patronaj al Altetei Sale Regale Principesa Margareta a Romaniei, iar de-a lungul anilor i s-au acordat 14 distinctii din partea comunitatii. Reprezentantul legal al initiativei este Asociatia EcoAssist din Bucuresti.