loader
Ford Trucks livreaza primul F-max din Romania

Ford Trucks livreaza primul F-max din Romania

Cefin Trucks, unic importator si distribuitor al brandului Ford Trucks in Romania, anunta livrarea primului F-MAX (“Camionul Anului 2019”) catre VESNA GS. Modelul este un F-MAX 1850 T automat, cu intarder, kit de basculare si clima in stationare.

Compania care se ocupa cu comertul si distributia de acumulatori auto, VESNA GC din Cluj-Napoca, are in plan achizitia a doua noi vehicule similare, in viitorul apropiat.

“Lansarea F-MAX in Romania, in octombrie 2018, a adus pietei romanesti varful de lance existent in segmentul de capete tractor la nivel international. Mai mult decat atat, pentru a veni in sprijinul clientilor nostri, F-MAX are cel mai accesibil pret de pe piata si este disponibil, in varianta standard, cu toate optionalele de confort pentru sofer, in valoare de aproximativ 4500 de euro”, spune Stefano Albarosa, fondator si CEO Cefin Trucks.

De la lansare si pana acum am inregistrat deja 30 de unitati contractate, iar livrarea catre VESNA GC din Cluj inaugureaza drumul catre success al F-MAX in Romania. Performantele sale recunoscute au facut sa avem un bilant atat de bun al comenzilor in doar patru luni de prezenta a sa pe piata locala, in contextul in care decizia de cumparare a fost facuta pe baza prezentarii de produs si a vizionarii statice a vehiculului, la evenimentele de prezentare a acestuia, neavand unitati pe stoc sau disponibile pentru demo in aceasta perioada”.

“Colaborarea noastra cu Cefin Trucks a inceput in vara lui 2018, cand am comandat si ne-a fost livrat primul nostru model marca Ford, 1848T XHR. Ne-a fost clar inca din acel moment ca avem in echipa Ford un partener de incredere, pe termen lung, care ne poate sustine in planurile de dezvoltare a afacerii si de livrare a unor servicii la cel mai inalt nivel de calitate si promptitudine. In decembrie 2018, cand ne-am dorit completarea flotei noastre, ne-a convins detasat configuratia F-MAX cu un numar important de optionale incluse in pret si leasingul operational cu UCL FM”, declara Robert Szekely, administratorul Vesna GC.

Desemnat de 23 de membri ai juriului din 23 de tari „Camionul Anului 2019”,F-MAX vine cu o cabina spatioasa, de 2,5 m latime, podea complet plata si inaltime interna de 216 cm. Bordul are un design de tip cockpit, toate functiile fiind usor accesibile. Sentimentul de spatiu generos oferit de cabina este completat de cateva solutii inovatoare, precum dulapuri de stocare cu capace stil avion sau patul de sus cu un unghi de pliere de 90 de grade. Noua cabina este foarte silentioasa, iar treptele de acces sunt complet etanse la apa si praf. Scaunul soferului are o gama de ajustare de pana la 260 mm, tapiterie din material respirabil de inalta calitate si design ergonomic pentru un suport lombar optim.

Noul F-MAX este echipat cu un motor Ecotorq de 500 CP si 2500 Nm, cuplat la o transmisie automata ZF cu 12 trepte, care dispune si de moduri de condus, precum Eco si Power. Aerodinamica superioara, calibrarea sistemului de propulsie si caracteristicile tehnice asigura o reducere a consumului de 6% fata de modelele anterioare. Costurile de intretinere sunt si ele mai mici cu pana la 7%.

F-MAX ofera o gama generoasa de sisteme de asistenta, printre care se numara Adaptive Cruise Control, Predictive Cruise Control (Max Cruise), Advanced Emergency Brake System, Hill Launch Assist, Lane Departure Warning sau Electronic Stability Control.

Cu performantul F-MAX in portofoliu, Cefin Trucks isi propune pentru 2019 o crestere importanta a cotei de piata si a segmentului de cap tractor pentru transport international, care reprezinta peste 75% din vanzarile totale pe piata romaneasca. Pentru a doua oara in istoria companiei, Cefin Trucks promite sa devina in acest an unul dintre cei mai mari jucatori din piata camioanelor grele, obiectivul sau fiind sa ajunga, in 2019, la un minim de 450 de vehicule vandute, in crestere cu peste 28% fata de 2018 si sa devina, astfel, prima alegere pentru transportatorii care isi doresc sa isi maximizeze profitabilitatea.

Autori

foto
AIC TRUCKS SRL