loader
foodpanda: Numarul comenzilor online de mancare a crescut de 4 ori in 2019

foodpanda: Numarul comenzilor online de mancare a crescut de 4 ori in 2019

foodpanda.ro, cea mai mare platforma de food ordering din Romania, a inregistrat in 2019 o crestere cu 300% a numarului de comenzi online de mancare, comparativ cu anul precedent.

foodpanda.ro, cea mai mare platforma de food ordering din Romania, a inregistrat in 2019 o crestere cu 300% a numarului de comenzi online de mancare, comparativ cu anul precedent. Numarul de restaurante listate pe platforma a depasit pragul de 2100, dublu fata de anul anterior.

Anul 2019 a insemnat si un an de expansiune pentru platforma foodpanda. Pe parcursul anului, compania si-a extins sau reconsolidat operatiunile in 8 noi orase: Ploiesti, Pitesti, Baia Mare, Targu Mures, Braila, Craiova, Bacau si Galati. Astfel, in prezent, platforma opereaza in 18 orase din toata tara. Pe primul loc in topul oraselor care au generat cele mai multe comenzi anul trecut s-a situat Bucuresti, urmat de Cluj-Napoca, Brasov, Timisoara si Iasi. 

La nivel national, timpul mediu de livrare a unei comenzi a scazut semnificativ in 2019, ajungand la circa 30 de minute, cu o treime mai putin fata de 2018.

Din datele companiei, valoarea medie a comenzii la nivel national in 2019 a fost de aprox. 60 lei, bucurestenii fiind cei care au cheltuit cel mai mult pe mancare (circa 70 lei), urmati de clujeni cu 55 lei si brasoveni cu 50 lei. Cea mai mare comanda inregistrata pe platforma anul trecut a fost in valoare de 1850 lei si a continut peste 40 de feluri de preparate, preponderent vegetariene.

„Numarul comenzilor pe platforma foodpanda se afla in continuare pe un trend ascendent, favorizate si de dezvoltarea pietei de food ordering din Romania. Pentru anul in curs ne propunem consolidarea pozitiei de lider pe piata autohtona, prin extinderea operatiunilor in alte orase mari din tara. In continuare vizam cresterea numarului de restaurante partenere, astfel incat sa le oferim clientilor nostri o gama diversa de preparate, dar si cei mai buni timpi de livrare”, a declarat Andreea Petrisor, Managing Director Delivery Hero Romania.

Pizza, pastele si ciorba de vacuta, cele mai populare preparate in 2019

In ceea ce priveste cele mai comandate preparate culinare pe foodpanda in 2019, acestea au fost: Pizza Quattro Stagioni, Paste Carbonara si ciorba de vacuta.

Cele mai aglomerate perioade ale anului trecut in ceea ce priveste numarul de comenzi s-au inregistrat in decembrie (1-21 decembrie), inaintea Sarbatorilor de Iarna, si septembrie (10-25 septembrie), interval de timp marcat de inceperea noului an scolar si terminarea sezonului de concedii.

Datele centralizate de foodpanda arata ca 76% dintre comenzile realizate pe platforma au fost generate de aplicatia mobila. Cele mai multe astfel de comenzi via aplicatie au fost facute in Bucuresti, Cluj-Napoca si Brasov. Pentru anul in curs, compania estimeaza o crestere de aprox. 15% a comenzilor venite din aplicatie.

Despre foodpanda

foodpanda.ro, parte a grupului Delivery Hero, este cea mai mare platforma online de comenzi de mancare din Romania, colaborand, in prezent, cu peste 2100 de restaurante din Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi, Brasov, Constanta, Arad, Ploiesti, Oradea, Galati, Craiova, Sibiu, Pitesti, Targu Mures, Baia Mare, Bacau, Buzau si Braila.

Autori

foto
FOODPANDA RO SRL