loader
Filip & Company a asistat RCS & RDS si Digi Communications in una dintre cele mai mari emisiuni de obligatiuni ale unui emitent roman

Filip & Company a asistat RCS & RDS si Digi Communications in una dintre cele mai mari emisiuni de obligatiuni ale unui emitent roman

Obligatiunile vor fi listate pe piata reglementata operata de Irish Stock Exchange plc (tranzactionata drept Euronext Dublin)

Casa de avocatura Filip & Company a acordat asistenta juridica RCS & RDS si Digi Communications N.V. in legatura cu emisiunea a doua serii de obligatiuni senioare garantate cu valoare totala de 850 milioane de euro, una dintre cele mai mari emisiuni de obligatiuni ale unui emitent roman. Prima transa de obligatiuni are o valoare 450 milioane de euro cu o dobanda de 2,5% pe an si maturitate in 2025, iar cea de-a doua transa de obligatiuni are o valoare de 400 milioane de euro cu o dobanda de 3,25% pe an si maturitate in 2028.

Obligatiunile vor fi listate pe piata reglementata operata de Irish Stock Exchange plc (tranzactionata drept Euronext Dublin).

„Ne bucuram ca am putut fi alaturi din nou de grupul Digi in inca o tranzactie de referinta. Este a patra lor emisiune de obligatiuni. Dobanda a scazut practic de 3 ori din 2013 si pana acum, dimensiunea cererii totale a investitorilor s-a multiplicat spectaculos, valoarea totala a obligatiunilor practic s-a dublat, termenii s-au relaxat si am reusit sa aducem emisiunea „acasa” – cu RCS & RDS S.A. ca emitent. Si cumva asta s-a intamplat in perioada in care pietele cadeau din cauza coronavirusului, iar finalizarea tranzactiei s-a facut in ziua in care in  Romania a cazut guvernul. Suntem mandri de reusita clientilor nostri si de faptul ca am putut si noi sa contribuim”,  spune Alexandru Birsan, partener Filip & Company.

Echipa Filip & Company care a asistat RCS & RDS si Digi Communications N.V. in acest proiect a fost coordonata de Alexandru Birsan (partener) si Olga Nita (counsel) si le-a inclus pe Roxana Diaconu (associate), Andreea Banica (associate), Codrina Simionescu (associate) si Anca Badescu (associate).

In acest proiect, Filip & Company a colaborat cu casa de avocatura Freshfields Bruckhaus Deringer. De partea bancilor au fost Clifford Chance Badea si firma de avocatura Cleary Gottlieb Steen & Hamilton LLP.


Filip & Company

Filip & Company este una din societatile de avocatura de top din Romania care furnizeaza asistenta de cea mai inalta calitate in practic toate ramurile de drept relevante pentru afaceri care opereaza in Romania sau care vizeaza Romania. Specializati in proiecte complexe care implica o abordare inovativa, avocatii Filip & Company au experienta elocventa in mai multe domenii, cum ar fi infrastructura si concesiuni, fuziuni si achizitii, energie, drept societar, imobiliar, concurenta, finantari si piata de capital dar si dreptul muncii, protectia datelor cu caracter personal, protectia consumatorilor sau a mediului. De asemenea, firma de avocatura asigura asistenta si reprezentare in litigii si arbitraje cu implicatii semnificative pentru afacerile clientilor.

 

Autori