loader
Fabrica Inteligenta Schneider Electric din Plovdiv implementeaza tehnologiile Industry 4.0 pentru toti clientii companiei din Europa de Sud-Est

Fabrica Inteligenta Schneider Electric din Plovdiv implementeaza tehnologiile Industry 4.0 pentru toti clientii companiei din Europa de Sud-Est

Scopul principal al implementarii tehnologiilor si al demonstratiilor este acela de a impulsiona transformarea digitala intre tarile din sud-estul Europei

                                                         

Avand procesele de lucru automatizate in proportie de peste 68%, fabrica Schneider Electric din Plovdiv, permite, prin intermediul centrului sau de inovatie, demonstratii ale implementarilor tehnologiilor digitale Industry 4.0 ale companiei.

Unitatea este una dintre cele mai mari facilitati de ultima generatie din Europa, ocupand o suprafata de 12.000 mp si producand 42 de milioane de intrerupatoare de circuit pe an. Spre deosebire de multe companii industriale, in care noile tehnologii sunt accesibile doar celor din interior, fabrica inteligenta Schneider Electric din Plovdiv incurajeaza tranparenta, schimbul de cunostinte si prezinta solutiile tehnologice prin intermediul carora a fost construita aceasta fabrica smart tuturor clientilor interesati – de la companii, la institutii si chiar si studentilor.

Scopul principal al implementarii tehnologiilor si al demonstratiilor este acela de a impulsiona transformarea digitala intre tarile din sud-estul Europei. „Ca lider in industria noastra, avem responsabilitatea de a sprijini adoptarea tehnologiilor digitale care remodeleaza industriile, cladirile si infrastructura pentru un viitor mai sustenabil. Prezentand celor interesati solutiile digitale pe care le-am implementat deja si beneficiile pe care le aduc in munca noastra de zi cu zi, vrem sa incurajam pe toata lumea sa demareze procesul de transformare digitala”, a declarat Petr Hermann, Cluster President, Europa de Sud-Est.

Schneider Electric este prezenta in aceasta regiune a Europei cu operatiuni complexe, cu o forta de munca competenta si cu abilitati specifice. Printre acestea se numara centrul de cer-cetare si dezvoltare smart grid din Serbia, precum si siturile de productie, centrul regional de distributie si serviciile de energie si sustenabilitate din Ungaria. „La Schneider Electric facem ce spunem, aducand pe piata solutii si servicii testate in cadrul propriilor noastre operatiuni, pentru un plus de sustenabilitate si eficienta”, a adaugat Petr Hermann.

Prin intermediul fabricii inteligente de la Plovdiv, compania asigura distributia electrica si pro-tectia persoanelor din aproape 30 de tari. Procesele fabricii sunt automatizate in proportie de peste 68%, iar operatiunile sunt digitalizate printr-o serie de aplicatii inovatoare. Productivitatea si eficienta sunt gestionate prin colectarea si vizualizarea datelor pe panouri usor de utili-zat, care permit luarea deciziilor rapid si informat. Intretinerea se face cu ajutorul  unei solutii bazate pe realitate augmentata, pentru a economisi ore de munca pentru personal si pentru a dispensa complet procesele de folosire a hartiei. Drept urmare, forta de munca este mai put-ernica, iar cunostintele oamenilor progreseaza constant.

Pentru Schneider Electric, recunoscuta recent drept cea mai sustenabila companie din lume, incurajarea ecosistemului de parteneri si clienti in directia utilizarii tehnologiilor digitale face parte din misiunea principala pentru regiunea de sud- est a Europei.

Despre Schneider Electric

La Schneider, credem ca accesul la electricitate si la tehnologie, prin intermediul unor solutii inteligente, este un drept fundamental al omului.

Furnizam solutii digitale in domeniul energiei si al automatizarii, in scopul asigurarii eficientei si sustenabilitatii. Imbinam cele mai bune tehnologii de automatizari, software si servicii integrate pe zona energetica in timp real, pentru locuinte, cladiri, centre de date, infrastructura si in diferite industrii.

Ne-am luat angajamentul sa descoperim posibilitatile infinite ale unei comunitati deschise, globale, inovatoare, care ne impartaseste telul si valorile.

www.se.com/ro

Puteti consulta materialul si in documentul de mai jos:

Autori

foto
SCHNEIDER ELECTRIC ROMANIA SRL