loader
Turistii straini au cheltuit in Romania peste 2.600 de lei de persoana in primul trimestru al anului

Turistii straini au cheltuit in Romania peste 2.600 de lei de persoana in primul trimestru al anului

Turistii straini nerezidenti au cheltuit in Romania, in medie, 2.675 de lei de persoana in primul trimestru al anului, potrivit unui comunicat al Institutului National de Statistica, remis de AGERPRES

Numarul total de nerezidenti cazati in structurile de cazare turistica a fost de 64.100 persoane, cheltuielile acestora insumand 171,5 milioane de lei.

Calatoriile pentru afaceri (inclusiv participarea la congrese, conferinte, cursuri, targuri si expozitii) au reprezentat principalul motiv al sejurului petrecut de catre 68,5% dintre turistii nerezidenti sositi in Romania in trimestrul I 2021, cheltuielile acestora reprezentand 66,2% din totalul cheltuielilor.

O pondere de 31,5% dintre turistii nerezidenti sositi in Romania au calatorit in scop particular, in principal pentru vacante (66,7%), pentru evenimente culturale si sportive (10,7%) si pentru vizitarea prietenilor si rudelor (8,4%).

Calatoriile in scop particular includ calatoriile pentru vacante, cumparaturi, evenimente culturale si sportive, vizitarea prietenilor si rudelor, tratament medical, pelerinaj religios, tranzit si alte activitati. AGERPRES/(Autor: Florentina Cernat, editor: Andreea Marinescu, editor online: Andreea Lazaroiu)

Autori

foto
AGENTIA NATIONALA DE PRESA AGERPRES