loader

EY raporteaza venituri globale record in 2016, in crestere cu 9%

La nivel global, veniturile EY au inregistrat o crestere de 9% in moneda locala in anul fiscal 2016 (care s-a incheiat pe 30 iunie 2016), comparativ cu anul fiscal precedent. Pentru aceeasi perioada, veniturile EY Romania au crescut cu 15%.

''Rata de crestere sustinuta din ultimii ani este rezultatul calitatii si al valorii pe care oamenii nostri le aduc in piata. Investitiile importante pe care le-am facut in echipa noastra si in noile tehnologii ne-au permis sa raspundem cerintelor unui mediu de business dinamic”, a declarat Bogdan Ion, Country Managing Partner, EY Romania.

 

Toate liniile de servicii EY de la nivel international au marcat o crestere solida in anul financiar 2016: serviciile de audit au crescut cu 4,8%; asistenta in afaceri cu 13,1%; consultanta fiscala cu 9,6% si serviciile de asistenta in tranzactii (TAS) cu 14,2%.

 

In linie cu strategia companiei de a se concentra pe inovatie, firmele membre EY au facut 26 de achizitii strategice in anul financiar 2016, care sunt in masura sa aduca in piata abilitati si servicii profesionale extinse. Aliantele, inclusiv cele sapte noi acorduri semnate in anul financiar 2016, joaca de asemenea un rol important in facilitarea accesului organizatiei globale EY la produsele si competentele din piata. Alaturi de acestea, noua divizie globala EY dedicata problematicii inovarii, infiintata in anul financiar 2016, are misiunea de a asista companiile in integrarea si implementarea tehnologiilor de varf din robotica si inteligenta artificiala. EY continua, in acelasi timp, programul sau de investitii de 450 de milioane de dolari in dezvoltarea de servicii inovatoare privind calitatea auditului, aspect fundamental pentru increderea investitorilor.

 

Crestere continua in toate zonele geografice, in industrii si piete cheie

Veniturile EY (29,6 miliarde de USD) au crescut in toate cele patru zone geografice in care activeaza: in cele doua Americi cu 9,7%; in Europa, Orientul Mijlociu, India si Africa (EMEIA) cu 7,5%; in Asia-Pacific cu 12,5%, iar in Japonia cu 6,4%.

 

La nivelul pietelor emergente in care opereaza, EY a inregistrat, pentru al doilea an consecutiv, o crestere solida, de doua cifre. Cresterea totala a ajuns la 12,8% (devansand valoarea de 12,3% obtinuta in anul fiscal 2015), in pofida conditiilor economice dificile care au continuat sa marcheze economiile din pietele cheie.

 

Cele mai bune rezultate au fost inregistrate in India (18,4%), China (14,6%) si Brazilia (12%), in conditiile in care firma EY asociata din Brazilia a fost unul dintre sponsorii Jocurilor Olimpice de la Rio din 2016 si a fost furnizorul oficial de servicii profesionale pentru Comitetul de Organizare al JO de la Rio.

 

Cele mai solide cresteri ale veniturilor EY au fost inregistrate in cinci sectoare cheie. Cresterea de doua cifre inregistrata de industria bancara, pietele de capital si sectorul asigurarilor a avut la baza o cerere puternica pentru servicii suport destinate schimbarilor de reglementare, securitate cibernetica, transformare digitala si tehnologie financiara.

 

In sectorul tehnologic, cele mai mari venituri au fost inregistrate de serviciile pentru fuziuni si achizitii, urmate de serviciile pentru procese de transformare impuse de tehnologiile emergente inovatoare si de cresterea solicitarilor clientilor pentru servicii suport pentru economie partajata.

 

Cresterea inregistrata in sectoarele de sanatate si de sectorul guvernamental si de servicii publice a avut la baza serviciile suport pentru transformare si reglementare, precum si noi angajamente in domenii cum ar fi robotica sau analiza de date.

 

Cel mai atractiv angajator din domeniul serviciilor profesionale

In anul fiscal 2015-2016, EY a investit peste 500 de milioane USD in formarea propriilor echipe, inregistrand aproape 12 milioane de ore alocate procesului de invatare pentru propriii angajati, ceea ce inseamna o crestere de 3 milioane de ore comparativ cu perioada similara precedenta.

 

EY a fost votat cel mai atractiv angajator din domeniul serviciilor profesionale din intreaga lume. De asemenea, EY se inscrie in top trei cei mai atractivi angajatori la nivel global, in clasamentul anual Universum - World’s Most Attractive Employer. Compania a fost recunoscuta ca una dintre cele mai bune multinationale din lume care ofera un mediu de lucru placut.
 

Autori

foto
ERNST & YOUNG SRL