loader
EY a sprijinit Delgaz Grid SA si Retele Electrice Banat SA pentru atragerea de fonduri europene nerambursabile in valoare de peste 150 milioane EUR prin Fondul pentru Modernizare

EY a sprijinit Delgaz Grid SA si Retele Electrice Banat SA pentru atragerea de fonduri europene nerambursabile in valoare de peste 150 milioane EUR prin Fondul pentru Modernizare

Cele doua companii au semnat 8 contracte de finantare cu Ministerul Energiei, asigurand un sprijin nerambursabil total de peste 150 milioane EUR

EY a sprijinit companiile de distributie Delgaz Grid SA si Retele Electrice Banat SA in pregatirea aplicatiilor de finantare, inclusiv documente suport, pentru investitii in extinderea si modernizarea retelei de distributie a energiei electrice.

Pana in februarie 2024, cele doua companii au semnat 8 contracte de finantare cu Ministerul Energiei, asigurand un sprijin nerambursabil total de peste 150 milioane EUR.

Mihai Draghici, Partener, Consultanta, EY Romania: „Companiile si autoritatile publice au acces la peste 15 miliarde de EUR pana in 2030 pentru a sustine tranzitia energetica in Romania prin intermediul diverselor programe de finantare. Vom continua sa ne implicam in sprijinirea companiilor pentru accesarea si implementarea cu succes a finantarilor europene in diferite sectoare ale economiei”.

Investitiile in modernizarea retelei sunt esentiale pentru a crea capacitatea necesara preluarii energiei regenerabile, in contextul in care, in perioada imediat urmatoare, se preconizeaza lansarea a doua apeluri importante care vor stimula noi investitii in capacitati regenerabile, respectiv granturi alocate prin Fondul pentru Modernizare si schema de Contracte pentru Diferenta, instrumente ce ar putea finanta dezvoltarea unei capacitati de peste 7 GW instalati pana in 2030 pentru productia de energie regenerabila din surse solare, eoliene si hidro. 

EY asista companiile pentru pregatirea si implementarea aplicatiilor de finantare pentru programe precum: PNRR, Fondul de Modernizare si Fondul de Inovare. EY ofera inclusiv suport in organizarea si derularea procedurilor de achizitie, ce constituie un pas cheie pentru implementarea la timp si cu succes a proiectelor.

                                                                                                                ***

Despre EY Romania

EY este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale la nivel global, cu 395.442 de angajati in peste 700 de birouri in 150 de tari si venituri de aproximativ 49,4 miliarde de dolari in anul fiscal incheiat la 30 iunie 2023. Reteaua lor este cea mai integrata la nivel global, iar resursele din cadrul acesteia ii ajuta sa le ofere clientilor servicii prin care sa beneficieze de oportunitatile din intreaga lume.

Prezenta in Romania inca din anul 1992, EY furnizeaza, prin intermediul celor peste 900 de angajati din Romania si Republica Moldova, servicii integrate de audit, asistenta fiscala, juridica, strategie si tranzactii, consultanta catre companii multinationale si locale.

Avem birouri in Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi si Chisinau. EY Romania s-a afiliat in 2014 singurei competitii de nivel mondial dedicata antreprenorialului, EY Entrepreneur Of The Year. Castigatorul editiei locale reprezinta Romania in finala mondiala ce are loc in fiecare an, in luna iunie, la Monte Carlo. In finala mondiala se acorda titlul World Entrepreneur Of The Year. Pentru mai multe informatii, vizitati: www.ey.com

Autori

foto
ERNST & YOUNG SRL