loader
Experienta Orange 5G disponibila de astazi in municipiul Bacau

Experienta Orange 5G disponibila de astazi in municipiul Bacau

Bacaul devine al 18-lea oras din tara in care reteaua Orange 5G este disponibila

Orange Romania continua extinderea retelei 5G si, incepand de astazi, ofera locuitorilor, autoritatilor publice si companiilor din municipiul Bacau acces la cea mai buna experienta de conectivitate.

Bacaul devine al 18-lea oras din tara in care reteaua Orange 5G este disponibila, alaturi de Brasov (inclusiv Poiana Brasov), Bucuresti - acoperit 100% 5G, Craiova, Cluj-Napoca, Constanta (inclusiv statiunea Mamaia), Iasi, Timisoara, precum si in Bragadiru, Chitila, Magurele, Otopeni, Ovidiu, Pantelimon, Popesti-Leordeni, Predeal si Voluntari.

Astfel, clientii cu un abonament Orange 5G si un dispozitiv compatibil vor beneficia de acces in cea mai rapida retea 5G din Romania, conform certificarilor Ookla, si se vor bucura de viteze maxime de download de pana la 1.2 Gbps.

Extinderea retelei 5G vine in contextul cresterii tot mai mari a consumului de date mobile, dar si a nevoii clientilor pentru conectivitate neintrerupta. In plus, clientii rezidentiali pot alege abonamentul 5G care li se potriveste si au la dispozitie o gama variata de telefoane 5G in magazinul online Orange. In acelasi timp, companiile si administratiile publice pot accesa internet fix de mare viteza, chiar si acolo unde nu exista fibra optica, datorita solutiei Orange Business Services de Wi-Fi 5G la punct fix.

Orange 5G | Noi oportunitati de dezvoltare

Cu viteze maxime de descarcare de pana la 1.2 Gbps si viteze medii de 600 Mbps, reteaua Orange 5G este capabila sa ofere utilizatorilor o experienta similara celei oferite de internetul prin fibra optica, dar deschide si noi oportunitati de dezvoltare in zona de inovatie si cercetare.

Reteaua Orange 5G aduce nu doar viteze superioare tehnologiilor existente, ci si latente reduse. Acestea se traduc printr-un timp de raspuns al retelei extrem de scazut, de nivelul milisecundelor, ce deschide noi posibilitati de business, precum interconectarea masinilor inteligente, dezvoltarea de solutii de telemedicina, transmiterea unor cantitati mari de date necesare transmisiunilor 4K, live si multe altele.

Pentru a oferi clientilor sai cele mai inalte standarde de conectivitate 5G, Orange inoveaza constant in acest domeniu. Astfel, in martie 2021, Orange si Institutul de Cercetare CAMPUS al Universitatii Politehnica din Bucuresti au deschis primul laborator 5G din Romania, un hub in care mediul academic, startup-urile si companiile pot sa inoveze si sa testeze solutiile bazate pe tehnologia 5G. De asemenea, in primul trimestru din 2022, capacitatile 5G au fost testate cu succes, in premiera in laboratorul 5G Orange din Romania, unde a fost realizata prima sesiune de date ce foloseste nativ doar infrastructura 5G, respectiv reteaua de tip StandAlone (5G SA), ceea ce permite uRLLC (Ultra-Reliable Low Latency Communications), oferind latenta de sub 5ms si capacitate mare de transfer a datelor in partitii dedicate ale retelei 5G.

Mai  multe detalii despre Orange 5G - https://www.orange.ro/tehnologii/5g/

Autori

foto
ORANGE ROMANIA SA