loader

Enel Green Power North America semneaza acorduri pentru a ajunge la o participatie de 75% in parcurile eoliene Chisholm View si Prairie Rose

Enel Green Power North America, Inc. („EGP-NA”), sucursala a Enel Green Power S.p.A. („Enel Green Power”), a semnat un acord pentru achizitionarea unei participatii in plus de 26%, de „clasa A”, in „Chisholm View Wind Project, LLC”, companie care gestioneaza parcul eolian Chisholm View de 235 MW, de la EFS Chisholm, LLC, sucursala a GE Capital, pentru circa 47 de milioane de dolari americani

De asemenea, EGP-NA a semnat un acord pentru achizitionarea unei participatii in plus de 26%, de „clasa A”, in „Prairie Rose Wind Project LLC”, companie care gestioneaza parcul eolian Prairie Rose de 200 MW, de la EFS Prairie Rose, LLC, sucursala a GE Capital, pentrucirca 34 de milioane de dolari americani.

 

Optiunea de a cumpara participatiile aditionale era inclusa in acordurile initiale dintre EGP-NA si sucursalele GE Capital. Tranzactiile vor fi finalizate in urma aprobarii din partea Comisiei Federale de Reglementare in Energie. Dupa finalizare, EGP-NA va detine 75% din participatiile de „clasa A” in ambele companii care gestioneaza parcurile eoliene, in timp ce sucursalele GE Capital raman investitor cu o participatie de 25%.

 

Francesco Starace, directorul general executiv al Enel Green Power, a declarat: „Consolidarea totala a parcurilor eoliene Chisholm View si Prairie Rose va duce capacitatea instalata a Enel Green Power in America de Nord peste nivelul de 1,6 GW. Ne mentinem angajamentul de dezvoltare pe aceasta piata importanta, in toate tehnologiile.”

 

 

 

Parcul eolian Chisholm View, localizat inGarfield si Grant, Oklahoma, este operational din decembrie 2012. Centrala a necesitat investitii de capital de circa 375 milioane de dolari americani, fiind sustinute de acorduri de achizitie a energiei pe termen lung.

 

in iunie 2012, EGP-NA si EFS Chisholm, LLC au semnat un acord de contributie de capital cu un grup condus de J. P. Morgan, incluzand Wells Fargo Wind Holdings LLC si Metropolitan Life Insurance Company, prin care grupul aloca circa 220 de milioane de dolari americani proiectului.

 

Parcul eolian Prairie Rose, localizat in Rock, Minnesota, este operational din decembrie 2012. Centrala a necesitat investitii de capital de circa 305 milioane de dolari americani, fiind sustinute de acorduri de achizitie a energiei pe termen lung.

 

In august 2012, EGP-NA si EFS Prairie Rose au semnat un acord de contributie de capital cu un grup condus de J. P. Morgan, incluzand Wells Fargo Wind Holdings LLC si Metropolitan Life Insurance Company, prin care grupul aloca circa 190 de milioane de dolari americani proiectului.

Autori

foto
ENEL GREEN POWER ROMANIA SRL