loader
Enel a fost inclus pentru al-16-lea an consecutiv in Indicele Dow Jones Sustainability World Index

Enel a fost inclus pentru al-16-lea an consecutiv in Indicele Dow Jones Sustainability World Index

Enel si filiala spaniola Endesa sunt doua dintre cele opt companii admise in indicele global dedicat sectorului de utilitati electrice

Indicele recunoaste angajamentul Enel fata de un model energetic bazat pe zero emisii, incurajand inovatia deschisa si practicile responsabile de gestionare a afacerilor

• Enel este, de asemenea, inclus in indicii de sustenabilitate globala STOXX Global ESG Leaders, in care a fost reconfirmat la ultima evaluare, precum si FTSE4Good, Euronext VIGEO-EIRIS, clasificarea OEKOM „Prime”, ECPI, Thomson Reuters/ S-Network ESG Best Practices Indices Thomson Reuters Diversity & Inclusion Index si clasificarea Equileap legata de egalitatea de gen.

• Ponderea investitorilor preocupati de mediu, impact social si guvernanta (ESG – Enivronment, Social and Governance) in Enel reprezenta aproximativ 10,5% din capitalul social al grupului la 31 decembrie 2018, in crestere cu 78% fata de 2014

Enel a fost inclus in indicele Dow Jones Sustainability World Index (DJSI World) pentru al saisprezecelea an consecutiv. Filiala spaniola a Enel, Endesa, a fost de asemenea confirmata in editia din acest an, marcand al nouasprezecelea an consecutiv de prezenta a companiei. Enel si Endesa sunt doua dintre cele opt companii admise in indicele global dedicat sectorului de utilitati electrice.

In plus, filiala sud-americana a grupului, Enel Américas, a fost confirmata in Dow Jones Sustainability Markets Emerging Markets si Dow Jones Sustainability MILA  Pacific Alliance Index pentru al doilea an consecutiv, precum si in Dow Jones Sustainability Chile pentru al treilea an la rand, in timp ce filiala sa chiliana Enel Chile a fost confirmata pentru a doua oara in cei trei indici. Enel Américas si Enel Chile au fost singurele doua companii de energie din Chile care au fost confirmate in toti cei trei indici bursieri.

Sustenabilitatea este un factor cheie pentru crearea de valoare pe termen lung in randul actionarilor si asociatilor nostri”, a declarat Francesco Starace, CEO si Director General al Enel. „Prin integrarea deplina a Obiectivelor ONU de Dezvoltare Durabila in strategia noastra, care vizeaza tehnologia de generare a energiei fara emisii, precum si dezvoltarea infrastructurii inteligente de energie electrica, stabilim un standard pentru companiile dispuse sa isi maximizeze profiturile intr-un mod virtuos pentru comunitati si ecosisteme. Ca atare, includerea noastra in DJSI pentru cel de-al saisprezecelea an consecutiv reprezinta o recunoastere a angajamentului nostru fata de dezvoltarea unui model de afaceri durabil, care sa conduca tranzitia energetica si sa promoveze practici comerciale responsabile."

Leadership-ul Enel la nivel in domeniul sustenabilitatii este recunoscuta prin prezenta grupului in mai multi indici de sustenabilitate renumiti, precum FTSE4Good Index, indicii Euronext VIGEO-EIRIS, clasificarea OEKOM „Prime”, indicii ECPI, indicia Thomson Reuters / S-Network ESG Best Practices, Thomson Reuters Diversity & Inclusion Index si Top 200 al Equileap, realizat pe criterii de egalitate de gen. In plus, Enel a fost confirmat la ultima evaluare a indicilor STOXX Global ESG Leaders din septembrie 2019, pentru al saselea an consecutiv.

Enel atrage din ce in ce mai mult atentia investitorilor preocupati de Mediu, Impactul Social si Guvernanta (ESG – Enivronment, Social and Governance), a caror pondere in companie este in continua crestere, reprezentand aproximativ 10,5% din capitalul social al grupului la 31 decembrie 2018, in crestere cu 78% fata de 2014. Aceasta crestere reflecta importanta crescanda pe care piata financiara o acorda elementelor non-financiare in crearea de valoare sustenabila pe termen lung.

DJSI a recunoscut rolul proactiv al Enel in combaterea schimbarilor climatice si promovarea unui model energetic cu emisii zero. Ambitia Enel de a imbratisa tranzitia energetica, profitand de toate oportunitatile de afaceri din domeniile regenerabile, digitalizarea si electrificarea cererii de energie a contribuit la aceasta reusita. In plus, modelul „Open Innovability” al companiei a stabilit punctul de referinta pentru al doilea an consecutiv, intrucat compania a primit din nou punctajul maxim in Managementul Inovarii al DJSI. Prin modelul Open Innovability, Enel dezvolta solutii inovatoare care garanteaza sustenabilitatea pe termen lung pentru afacerile grupului si pentru comunitatile in care isi desfasoara activitatea, construind un ecosistem de colaborari cu startup-uri, parteneri industriali, antreprenori si centre de cercetare, printre altele.

De asemenea, Enel a excelat si la alte criterii axate pe evaluarea practicilor responsabile de gestionare a afacerilor, cum ar fi gestionarea riscurilor si a crizelor, securitatea cibernetica, protectia datelor cu caracter personal, cetatenia corporativa si transparenta in ceea ce priveste performantele sociale si de mediu.

Istoricul indelungat al grupului in ncluderea in cei mai importanti indici de sustenabilitate din lume, este sustinut de angajamentul Enel de a promova transparenta in gestionarea riscurilor si oportunitatilor de mediu, a celor sociale si de guvernanta. Exemple specifice privind modul in care Enel stimuleaza transparenta si raspunde la asteptarile partilor interesate se gaseste la urmatorul link, „Sustenabilitatea mai intai de toate”: https://enel.com/stories/a/2019/08/sustainability-report-enel-2018.

Autori

foto
ENEL ROMANIA SA