loader

Echipele KPMG Legal – Toncescu si Asociatii, KPMG Advisory si KPMG Tax asista swisspor Group in achizitia BriothermXPS, un important producator de materiale termoizolante

Swisspor este unul dintre cei mai importanti dezvoltatori, fabricanti si furnizor de produse si servicii pentru eficientizarea energetica si anveloparea estetica a cladirilor

Operand sub numele Swisspor din cele 17 locatii din Elvetia si Europa, grupul fabrica si comercializeaza o gama larga de produse cu inalta performanta si sisteme de izolare si etansare a elementelor ingropate, fatadelor si acoperisurilor.

Briotherm XPS este o companie romaneasca specializata in productia de materiale termoizolante, cu o prezenta semnificativa pe piata din Romania, fiind de asemenea si principali exportatori in tari ca Republica Moldova, Belgia, Polonia, Serbia, Franta, Germania, Bulgaria, Cehia, Slovacia, Grecia si alte state europene.

Tranzactia este in curs de derulare, dupa semnare fiind necesara indeplinirea unor conditii (inclusiv aprobarea Consiliului Concurentei) pana la implementarea efectiva a tranzactiei, echipa KPMG Legal oferind asistenta juridica pe intreg parcursul procesului de redactare, negociere si semnare a documentelor tranzactiei si, mai departe, pana la implementarea efectiva a tranzactiei.

Laura Toncescu, Head of KPMG Legal, si Dragos Iamandoiu, Senior Managing Associate, KPMG Legal, au coordonat asistenta juridica privind realizarea tranzactiei, actionand pentru swisspor Group cu suportul semnificativ al colegelor Sandra Frunzulica (Managing Associate), Andreea Livita (Managing Associate), Adina Popescu (Senior Associate) si Lavinia Nistor (Senior Associate).

KPMG Legal – Toncescu si Asociatii a lucrat in echipe integrate de avocati si consultanti, impreuna cu echipa KPMG Advisory, coordonata Elena Surdeanu, Partener Asociat, precum si KPMG Tax, coordonat de René Schöb – Partener, Head of Tax and Legal, toti expertii unindu-si fortele pentru a oferi solutii integrate pe tot parcursul tranzactiei. Concilium Consulting (echipa coordonata de Vlad Nastase si Dan Weiler) a fost consultantul tranzactiei care a asistat swisspor Group in procesul de M&A.

***

Despre KPMG Legal – Toncescu si Asociatii

KPMG Legal -Toncescu si Asociatii SPARL, societatea de avocatura afiliata KPMG in Romania, este o societate de avocatura care se diferentiaza in piata prin capacitatea de a oferi servicii juridice ca parte a unor solutii complete, integrate, oferite impreuna cu specialistii KPMG Tax si KPMG Advisory, prin utilizarea tehnologiei, pentru a asigura eficienta si accesul la cele mai noi si inovatoare solutii si prin calitatea serviciilor sale, asigurata de o echipa de avocati experimentati si specializati.

***

Despre KPMG

KPMG este o organizatie globala de firme independente de servicii profesionale care furnizeaza servicii de audit, consultanta fiscala si in domeniul afacerilor. Ne desfasuram activitatea in 143 de tari si aveam la finalul anului financiar 2022 aproape 265.000 de angajati in firmele membre din intreaga lume. Fiecare firma KPMG este din punct de vedere legal o entitate separata si distincta si se descrie ca atare. KPMG International Limited este o societate privata engleza cu raspundere limitata la garantii. KPMG International Limited si entitatile sale nu ofera servicii pentru clienti.

In Romania si Republica Moldova, KPMG isi desfasoara activitatea in cadrul celor sase birouri din Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Iasi, Timisoara si Chisinau. In prezent dispunem de un numar de peste 1000 de profesionisti, atat cetateni romani, cat si straini.

 

Autori

foto
KPMG ROMANIA SRL
foto
KPMG LEGAL – TONCESCU șI ASOCIAțII