loader
ECDL testeaza la Veranda Mall competentele digitale ale tinerilor

ECDL testeaza la Veranda Mall competentele digitale ale tinerilor

Veranda Mall, in parteneriat cu ECDL ROMANIA, ofera elevilor posibilitatea de a-si testa gratuit competentele digitale, prin intermediul unor sesiuni de cursuri IT interactive pregatite pentru cei din scoala primara, dar si a unor sesiuni de simulari ECDL pentru liceeni.

Copiii si tinerii vor explora lumea digitala si prin intermediul imprimantelor 3D prezente in cadrul ECDL EduHub de la Veranda Mall.


„In prezent, rolul unui mall nu este doar acela de a propune vizitatorilor o oferta cuprinzatoare de shopping, ci de a fi o destinatie pentru fiecare membru al familiei, unde isi poate petrece timpul liber. Inca de la lansare, Veranda Mall gazduieste constant activitati diverse pentru copii de toate varstele. Colaborarea cu ECDL se inscrie si ea in aceasta serie de evenimente, imbinand in mod creativ componenta educativa cu cea ludica. Mai mult decat atat, aceasta oportunitate vine in ajutorul celor ce vor sustine examenul de bacalaureat, prin testarea abilitatilor digitale. Foarte multi tineri sunt pasionati de calculatoare si tehnologie si ne bucura foarte tare faptul ca putem organiza astfel de cursuri pentru ei”, a declarat Andrei Pogonaru, dezvoltatorul Veranda Mall.


ECDL – European Computer Driving Licence, cel mai raspandit program de certificare a competentelor digitale, recunoscut la nivel international in 150 de tari, invita elevii sa se inscrie la simularile gratuite pentru BAC si cursurile IT dedicate copiilor din clasele I-IV, tot gratuite, organizate la Veranda Mall pe parcursul lunii februarie. Pentru a participa la aceste activitati, inscrierile se fac la adresa de e-mail ecdl@ecdl.ro.


Elevii din scoala primara pot lua parte la cursuri IT interactive, in grupe de cate 10 copii, care vor avea loc la Veranda Mall in fiecare weekend. Liceenii care intentioneaza sa se inscrie in programul international de certificare ECDL sunt invitati sa ia parte la simularile gratuite, dupa modelul ECDL PROFIL BAC, conceput pentru elevii care doresc sa echivaleze proba de competente digitale din cadrul examenului de Bacalaureat. Toti cei care vor ajunge la ECDL EduHub din cadrul Veranda Mall vor putea asista si la demonstratii ECDL 3D Printing, avand acces la imprimante 3D.


Permisul ECDL ofera detinatorului sau o baza standard de cunostinte IT necesara in noua societate informationala, aflata in continua dezvoltare. Detinatorii permisului ECDL isi pot creste gradul de mobilitate profesionala si pot utiliza calculatorul in mod eficient si productiv indiferent de varsta, profesie sau domeniu de activitate, competentele digitale fiind certificate pe viata, in conformitate cu programele analitice aferente fiecarui modul, aflate in vigoare la momentul sustinerii examinarii.


In plina iarna, Veranda Mall se transforma in destinatie de petrecere a timpului liber pentru tinerii de toate varstele. In fiecare luna, centrul comercial organizeaza ateliere si spectacole de teatru cu acces gratuit. Informatii despre programul pentru copii pot fi consultate pe site-ul Veranda Mall.