loader
DHL Carpathian Marathon powered by MPG a adunat la start 11.000 de alergatori in 11 editii, in beneficiul sportivilor romani paralimpici

DHL Carpathian Marathon powered by MPG a adunat la start 11.000 de alergatori in 11 editii, in beneficiul sportivilor romani paralimpici

Probele favorite au fost si in acest an semimaratonul si stafeta, cu cate aproximativ 500 de participanti la linia de start

• Pe 18 iunie 2022, cea de-a 11-a editie DHL Carpathian Marathon powered by MPG a adus la Cheile Gradistei Fundata 1400 de alergatori din 15 tari

• Peste 20,000 de euro s-au strans cu aceasta ocazie si vor fi donati catre Comitetul Paralimpic Roman

• Mai multe personalitati au fost prezente, din dragoste pentru sport si din dorinta de a sustine prin prezenta lor activitatea sportivilor paralimpici

O noua editie memorabila DHL Carpathian Marathon powered by MPG a avut loc pe 18 iunie 2022, la Cheile Gradistei Fundata. Incununat inca o data de succes si obiective indeplinite, evenimentul a beneficiat de sustinerea unor ambasadori minunati si de energia iubitorilor de miscare si fapte bune, alergatori din Romania, dar si alte 15 tari - Bulgaria, Croatia, Estonia, Canada, Franta, Germania, Irlanda, Italia, Lituania, Luxembourg, Olanda, Serbia, Slovacia, UK, SUA – care au facut posibila donarea unei sume importante, de peste 20,000 de euro, catre sportivii paralimpici.

Probele favorite au fost si in acest an semimaratonul si stafeta, cu cate aproximativ 500 de participanti la linia de start. Totodata, 300 de copii au fost inscrisi la Kids Races. In paralel s-a desfasurat Ziua Sportului Paralimpic, cu activitati precum tenis de masa, tenis de camp, tir cu arcul si paraclimbing.

Cel mai rapid participant la proba de maraton a fost Ionel Rapotan, care a parcurs traseul in 4 ore si 20 de minute. La categoria feminin, castigatoare a fost Ionela Iorga, cu timpul de 5 ore.

Tradusa in cifre, editia a 11-a a DHL Carpathian Marathon powered by MPG inseamna, in total, peste 7.000 de ore de munca ale unei echipe formate din peste 140 de persoane, prezente atat la eveniment, cat si pe traseu.  Peste 50 de autovehicule, camioane, ATV-uri si alte masini de interventie fac parte din logistica de pregatire a traseului si de implementare a evenimentului. Tot efortul a meritat din plin, pentru ca la editia a 11-a, DHL Carpathian Marathon spune o poveste frumoasa, povestea a 11.000 de alergatori motivati si 182,000 de euro donati in 11 ani catre diverse cauze caritabile. Dintre acestia, 95,000 au fost directionati, la ultimele 6 editii, catre sportivii romani paralimpici.

Printre ambasadorii care au prezenti la eveniment se numara Constantina Dita, campioana olimpica la maraton, care a parcurs anul acesta la Cheile Gradistei Fundata traseul de semimaraton, ocupand locul 1 la categoria feminin, cu un timp de 2 ore si 10 minute (la masculin, semimaratonul a fost castigat de Nicu Costinel Dumitru, in 1 ora si 46 de minute). Alexandru Corneschi, cel mai rapid maratonist roman, a alergat in cadrul unei stafete mixte si, impreuna cu coechipierii, a obtinut cel mai bun timp din concurs la proba stafeta semimaraton, Dragos Bucurenci a alergat alaturi de Radu Valcan si Alex Ciocan, clasandu-se pe podium. Roxana Ciuhulescu a luat si ea startul si a sustinut alergatorii mari si mici pe tot parcursul evenimentului.

Suntem incantati ca am putut organiza in siguranta aceasta a 11-a editie a maratonului DHL, dupa doi ani de pandemie, editie care a adus la start multi alergatori nerabdatori si plini de energie. Ne-au lipsit emotia de la linia de start, bucuria de la finish si oportunitatea de a sustine sportivii paralimpici romani, asa ca am recuperat la editia aceasta si am trait la maximum fiecare clipa. Este un eveniment la care poate participa oricin, antrenat sau nu, iar mai presus de clasament si timpii obtinuti de fiecare alergator este satisfactia ca ti-ai depasit limitele si ai contribuit la o cauza speciala. Diversitatea este in ADN-ul DHL“, a declarat Agnieszka Blas, Director General DHL Express Romania.

Sunt ambasadoarea DHL Marathon inca de la inceput si imi face placere de fiecare data sa sustin aceasta cauza frumoasa, a sportivilor romani paralimpici. Am alergat pentru ei la aceasta editie si o voi face de fiecare data. Merita sa fie cunoscuti de cat mai multa lume si promovati pentru eforturile lor. Pana si vremea a tinut cu noi, asa ca nu ar fi putut fi un eveniment mai reusit.“ – Constantina Dita.

A fost prezent in cadrul evenimentului si Alexandru Bologa, singurul judokan nevazator din Romania, locul 1 mondial la categoria lui si dublu laureat cu bronz olimpic, la Jocurile Paralimpice de la Rio (2016) si de la Tokyo (2021). Alaturi de Ciprian Anton, Vicepresedintele Comitetului National Paralimpic, sportivii romani paralimpici au luat startul onorific in cadrul semimaratonului si au multumit participantilor pentru oportunitatea de a aduce un plus de vizibilitate sportului paralimpic.

Ca si in anii trecuti, editia a 11-a  DHL Carpathian Marathon a fost organizata in parteneriat cu MPG Romania, lider de piata pe segmentul proiectelor sportive adresate participantilor amatori, cu o experienta semnificativa, care include organizarea a peste 7.000 de evenimente sportive, pe parcursul a peste 25 de ani de activitate.

Sponsorii editiei de anul acesta au fost GSMnet, Julius Meinl, Gold Nutrition si Izvorul Minunilor, iar printre sustinatorii evenimentului s-au numarat Generali, Medlife, Barilla, Heineken Zero, Lensa, Temad, Terapie pentru miscare, ANSWEAR.ro, Crazy Wolf, avocatnet.ro, Fundatia Conservation CARPATHIA, Heidi, Quattro Intersped, World Class, Drovie, Torockoi si QwertyKey. Multumiri merg si catre Kaufland Romania, partener oficial Ziua Sportului Paralimpic si Boomerang, partener oficial Kids Race.

Le multumim totodata partenerilor media care s-au alaturat evenimentului si care ne sustin in continuare campania de promovare: Radio ZU, Radio Itsy Bitsy, Brasov TV, Psychologies, Adrenallina, 4run.ro, FitReport, Alerg.ro, 9vremparinti. Multumim pentru sprijin si autoritatilor: Romsilva, Parcul National Piatra Craiului si Salvamont.

Toate detaliile si fotografiile de la eveniment sunt disponibile pe site-ul www.maratondhl.ro si in Social Media, pe pagina Facebook DHL Maraton.

DHL Carpathian Marathon

Evenimentul a devenit un reper pentru pasionatii de alergare, numarul participantilor trecand de 11.000 in cele 11 editii desfasurate pana in prezent, in timp ce peste 600 de companii importante au fost reprezentate de echipe la start. Cauza sociala reprezinta, an de an, o coordonata importanta a evenimentului. Fondurile donate depasesc 182,000 de euro si au fost directionate catre Fundatia Hospice Casa Sperantei, Asociatia Noi Orizonturi - Familia, Fundatia Light Into Europe, Salvati Copiii Romania si Comitetul National Paralimpic.

DHL - Compania de logistica pentru intreaga lume

DHL este lider mondial in domeniul logisticii. Diviziile DHL ofera un portofoliu de servicii logistice de neegalat, de la livrarea de colete national si international, expedieri e-commerce si solutii de fulfillment, transport international expres, rutier, aerian si maritim, pana la managementul lantului industrial de aprovizionare. Cu o echipa de aproximativ 380.000 de angajati in peste 220 de tari si teritorii din intreaga lume, DHL conecteaza oamenii si afacerile intr-un mod sigur si fiabil, asigurand fluxuri comerciale sustenabile la nivel global. DHL se pozitioneaza in mod clar drept "Compania de logistica pentru intreaga lume" (The logistics company of the word), prin solutiile specializate pe care le pune la dispozitie pentru pietele si industriile in crestere, cum ar fie cele de tehnologie, biotehnologie si sanatate, inginerie, productie si energie, mobilitate auto si retail.

DHL este parte a Deutsche Post DHL Group. Grupul a generat venituri de peste 81 de miliarde de euro in 2021. Bazandu-se pe principii de afaceri sustenabile si angajament fata de societate si mediu, Grupul aduce o contributie pozitiva la nivel mondial. Grupul Deutsche Post DHL isi propune sa atinga tinta de zero emisii pana in 2050.

Despre MPG Romania

MPG Romania, fondata in 1997, este lider de piata si creatoare de tendinte privind marketingul sportiv si managementul de evenimente, cu cel mai mare portofoliu de proprietati sportive pentru amatori din Romania. Agentia coordoneaza peste 1.000 de evenimente sportive pe an, in care combina know-how-ul specializat cu o implementare fara rival, ceea ce ofera experiente care aduc bucurie oamenilor si solutii personalizate pentru marci locale si globale.

Detalii despre MPG se gasesc pe: www.mpg.com.ro.

Autori

foto
DHL LOGISTICS SRL