loader
DENT ESTET si-a consolidat pozitia de lider de piata detasat, de-a lungul celor trei ani de la tranzactia cu MedLife

DENT ESTET si-a consolidat pozitia de lider de piata detasat, de-a lungul celor trei ani de la tranzactia cu MedLife

40% mai multe solicitari pentru cazuri cu nivel de complexitate ridicat

In 2019 se implinesc trei ani de la cea mai mare tranzactie de pe piata serviciilor de medicina dentara din Romania, prin care grupul MedLife a obtinut un pachet majoritar din actiunile companiei DENT ESTET, restul fiind in continuare detinute de fondator, dr. Oana Taban.

Mai mult decat atat, DENT ESTET aniverseaza anul acesta 20 de ani de activitate in Romania. Analiza rezultatelor din toti acesti ani arata o crestere accelerata a indicatorilor de business dupa tranzactie comparativ cu ritmul anterior caracterizat mai degraba prin continuitate si stabilitate. Unele dintre cele mai importante evolutii s-au inregistrat la nivel de numar de unituri dentare, numar de pacienti, vizite in clinici, dimensiunea echipei, cereri pentru tratamente complexe si abonamente corporate.    

In cei trei ani de la tranzactie, numarul de unituri dentare din clinicile DENT ESTET a inregistrat cresteri substantiale de pana la 70%, ajungand la 57 in prezent, fata de 33 cate erau in 2016. Aceasta evolutie accelerata este un rezultat al strategiei de dezvoltare a grupului si se datoreaza in principal deschiderilor de noi clinici din ultimii trei ani, una pentru adulti in Bucuresti (in anul 2017) si alte doua in Sibiu in 2018 (una pentru adulti si cea de-a doua pentru copii).    

„Acum trei ani, vorbeam despre un parteneriat solid dedicat pietei de medicina dentara si pacientilor, dintre doua companii lider in medicina din Romania. Am reusit sa indeplinim obiectivele pe care ni le-am propus privind dezvoltarea si extinderea DENT ESTET, concretizand deschiderea a trei clinici in trei ani: in anul 2017 la Bucuresti, pe Bulevardul Aviatorilor nr. 98, cea mai mare investitie intr-o clinica stomatologica din Romania pana la acel moment, iar un an mai tarziu am extins aria de acoperire DENT ESTET cu doua clinici la Sibiu, una pentru copii si cea de-a doua pentru adulti. La nivel de business, DENT ESTET a crescut cu 60% in ceea ce priveste cifra de afaceri in ultimii trei ani. Iar acest ritm de crestere este mentinut in continuare, deja cifrele raportate in primul trimestru din acest an depasesc cu peste 35% aceeasi perioada a anului trecut. Know-how-ul nostru cu privire la extinderi si achizitii, inclusiv in afara granitelor tarii, alaturi de leadershipul DENT ESTET, demonstreaza ca doua companii 100% romanesti, atunci cand urmeaza o strategie bine construita, pot stabili noi modele de business responsabil si vizionar”, spune Mihai Marcu, Presedintele Consiliului de Administratie al MedLife.  

In ceea ce priveste componenta echipei DENT ESTET, aceasta a crescut cu peste 100% in ultimii trei ani, de la 149 la peste 320 in acest moment, compania fiind cel mai mare angajator de pe piata serviciilor de medicina dentara din Romania. Viziunea strategica a grupului a presupus in principal o consolidare a echipei de management care sa sustina planurile de dezvoltare la nivel de tehnologii si echipa medicala. Aceasta a condus la internalizarea unor servicii vitale si transformarea lor in departamente de suport, astfel incat, in prezent, echipa de management s-a dublat fata de acum trei ani, ajungand la 24 de persoane. Totodata, si in ceea ce priveste echipa medicala din clinicile DENT ESTET se cunoaste o evolutie semnificativa, de peste 46% in ultimii trei ani, ajungand in prezent la un numar de 105 medici. Ca volum, cea mai mare crestere se observa in randul echipei de suport a medicilor. Numarul lor a crescut de peste trei ori, de la 37 in anul 2016, la 118 in prezent.
          
„Cu siguranta, cel mai insemnat moment al evolutiei noastre a fost intalnirea cu MedLife. Avem alaturi o companie cu care impartasim valori comune si aceeasi viziune, iar spiritul MedLife a fost acceleratorul care ne-a oferit o putere si o siguranta si mai mare, pentru a atinge un nou stadiu al dezvoltarii si al inovatiei in medicina. Acest parteneriat inspira strategia de dezvoltare si de extindere si consolideaza increderea pacientilor in noi, carora le oferim expertiza a doua companii care isi potenteaza serviciile si actioneaza sub umbrela unui sistem integrat. Mai mult, integrarea serviciilor de medicina generala pentru pacientii nostri a reprezentat categoric un beneficiu diferentiator, astfel incat acestia sa beneficieze de solutii complete la problemele lor de sanatate”, spune dr. Oana Taban, Fondator & CEO al grupului DENT ESTET.       

Odata cu alaturarea sistemului medical MedLife, se observa evolutii semnificative si la nivelul numarului de pacienti. Astfel, numarul total al celor care au vizitat clinicile DENT ESTET este cu peste 100% mai mare in acest moment fata de acum trei ani: 37.490 in 2016 si peste 80.000 in prezent. Privitor la numarul de vizite, si aici DENT ESTET raporteaza cifre in crestere, depasind 555.000 fata de aproape 300.000 in 2016, ceea ce se traduce intr-o crestere de peste 85%.  
         
„Anul 2019 reprezinta, pentru noi, un an al consolidarii, in care continuam sa dezvoltam echipele de medici si sa investim in stomatologia de varf: tehnologii digitale, echipamente si tehnici de tratament. Observam un interes crescut din partea altor clinici din tara pentru replicarea modelului nostru de business, care au inteles valoarea pe care know-how-ul DENT ESTET o aduce si care ne cauta, fapt ce ne ofera incredere ca foarte curand vom putea concretiza achizitii si parteneriate in Romania, astfel incat sa ajungem la cat mai multi pacienti din tara. Experienta de 20 de ani, dintre care mai mult de jumatate din pozitia de lider al pietei, atesta faptul ca avem capacitatea de a deschide noi orizonturi in ceea ce priveste dezvoltarea pietei de medicina dentara din Romania”, adauga dr. Oana Taban.   

In ceea ce priveste cazurile complexe, datele DENT ESTET arata o crestere semnificativa a numarului de pacienti care se adreseaza clinicii. Acestea beneficiaza de expertiza mixta a unor echipe integrate de specialisti, reprezentand o garantie a eficientizarii timpului, tratamente sigure si performante. Solicitarile pentru tratamente complexe au crescut cu peste 40% doar in ultimul an: reconstructie dentara, protetica dentara, implantologie. Acest lucru reprezinta expresia clara a faptului ca gradul de informare a crescut semnificativ, pacientii cauta servicii de elita si sunt mai preocupati de sanatatea lor dentara.

Si in ceea ce priveste segmentul de pacienti corporate se constata o crestere a solicitarilor din partea companiilor care deja beneficiaza de pachetele de preventie medicala MedLife, in special pentru tratamentele premium. In prezent, acest segment genereaza intre 5 si 10% din business.

Grupul DENT ESTET numara 10 clinici in orasele: Bucuresti (doua pentru copii, una pentru adolescenti si patru pentru adulti), Timisoara (o clinica pentru copii) si Sibiu (o clinica pentru copii si una pentru adulti). Suprafata totala cumulata a celor zece clinici si a spatiilor de birouri depaseste 3.600 metri patrati.

 

 

 

 

 

 

 

Autori

foto
DENT ESTET CLINIC SA