loader
DENT ESTET, parte din grupul MedLife, intra pe piata stomatologica din Oradea prin achizitia pachetului de 60% din actiunile clinicii Oradent by Dr. Costea

DENT ESTET, parte din grupul MedLife, intra pe piata stomatologica din Oradea prin achizitia pachetului de 60% din actiunile clinicii Oradent by Dr. Costea

Este a treia achizitie a grupului DENT ESTET in numai un an, dupa clinicile Krondent (Brasov) si Stomestet (Cluj-Napoca)

● DENT ESTET isi consolideaza pozitia de lider pe piata de stomatologie, prin achizitia pachetului majoritar de actiuni din clinica Oradent by dr. Costea

● Grupul ajunge, astfel, la un portofoliu de 14 clinici de excelenta in 7 orase din tara

● Oradent by dr. Costea este liderul pietei stomatologice din Bihor, conform cifrei de afaceri

● Cu sprijinul MedLife, grupul DENT ESTET isi continua strategia de extindere si consolidare a pozitiei de lider la nivel national

Grupul DENT ESTET, liderul consacrat pe piata serviciilor de medicina dentara din Romania, parte a Sistemului Medical MedLife, anunta semnarea contractului de achizitie a pachetului de 60% din actiunile clinicii Oradent by Dr. Costea, din Oradea, lider local conform cifrei de afaceri pe anul 2020.

Este a treia achizitie a grupului DENT ESTET in numai un an, dupa clinicile Krondent (Brasov) si Stomestet (Cluj-Napoca). DENT ESTET ajunge, astfel, la un portofoliu de 14 clinici in 7 orase importante din tara: Bucuresti, Timisoara, Sibiu, Brasov, Ploiesti, Cluj-Napoca si Oradea.

Fondata de dr. Cosmin Costea, medic stomatolog cu competenta in implantologie, specialist protetica dentara si rezident chirurgie dento-alveolara, Clinica Oradent by dr. Costea este liderul pietei de stomatologie din judetul Bihor, cu o cifra de afaceri de 3,1 milioane RON in 2020.

Respectul pentru pacient, profesionalismul si pasiunea pentru stomatologia moderna sunt valori pe care le-am regasit la clinica Oradent by Dr. Costea, astfel ca privim cu entuziasm spre viitor si ne propunem ca impreuna sa dezvoltam, la Oradea, un Centru de excelenta in implantologie. Suntem bucurosi ca modelul nostru de business, deja recunoscut, atrage interesul tot mai multor clinici de prestigiu din tara. Parteneriatul cu Oradent by Dr. Costea reprezinta inca o dovada a recunoasterii valorii echipei noastre medicale pe plan profesional, a implicarii managementului DENT ESTET in formarea de medici tineri, supraspecializati, si a investitiilor realizate in digitalizare, toate acestea fiind in beneficiul pacientilor nostri.”, a declarat dr. Oana Taban, CEO & Fondator DENT ESTET.

Cu o experienta de peste 20 de ani in stomatologia generala, 14 ani in implantologie si 10 ani in estetica dentara, clinica din Oradea ofera pacientilor o gama completa de servicii stomatologice premium (ortodontie, implantologie, estetica dentara, tratamente stomatologice destinate copiilor si adultilor) si detine propriul laborator de radiologie dentara digitala.

Gratie noului parteneriat, echipa de medici condusa de dr. Cosmin Costea va beneficia de cultura de sharing si de mentorat promovata in cadrul DENT ESTET, astfel incat fiecare pacient sa primeasca solutii complexe si corecte de tratament, o abordarea multidisciplinara a cazului, dar si acces la tehnologii si echipamente performante, ce permit diagnosticarea afectiunilor dentare in stadii incipiente.

Printre echipamentele de ultima generatie disponibile la clinica Oradent by Dr. Costea se numara tomografia computerizata CBCT, cea mai inalta tehnologie digitala, cu acuratete maxima in diagnosticarea unei afectiuni maxilo-faciale; scannerul intra-oral, care reduce timpul de tratament, si microscopul electronic,  folosit in tratamentele endodontice, dar si in tratamentul cariilor pentru un maxim de precizie si control. 

Misiunea noastra este sa oferim pacientilor cea mai placuta experienta atat din punct de vedere medical, cat si din punct de vedere uman. Parteneriatul strategic incheiat cu DENT ESTET este o confirmare a tuturor eforturilor noastre in crearea unui brand important in stomatologia din Oradea, cu valori centrate in jurul pacientului. Acest pas, important pentru noi, ne bucura si suntem mandri ca vom continua dezvoltarea clinicii Oradent by Dr. Costea ca parte a grupului DENT ESTET”, declara dr. Cosmin Costea, care este si membru in Colegiul medicilor stomatologi din Franta.

Prin aceasta a treia achizitie, DENT ESTET face un nou pas in strategia agreata impreuna cu managementul si actionarii MedLife de a facilita accesul unui numar cat mai mare de romani la expertiza unei echipe multidisciplinare de specialisti, la tratamente performante si inovatoare, dar si la avantajele oferite de stomatologia viitorului.

Oradea joaca un rol important in strategia de dezvoltare a Grupului MedLife si ne bucuram ca, prin achizitionarea pachetului majoritar de actiuni al clinicii Oradent by Dr. Costea, ne respectam angajamentul asumat impreuna cu DENT ESTET, in urma cu 5 ani, de a extinde serviciile stomatologice de excelenta in beneficiul romanilor din toate regiunile tarii. In ultima perioada, am vazut un interes crescut al clinicilor stomatologice din tara de a se alatura grupului DENT ESTET pentru a avea acces la toate avantajele de dezvoltare pe care o astfel de colaborare le poate aduce, iar acest lucru demonstreaza, inca o data, ca parteneriatul nostru este unul de succes.”, declara Mihai Marcu, Presedinte si CEO MedLife Group.

Despre DENT ESTET

Grupul DENT ESTET a fost infiintat in anul 1999, iar in prezent este lider de piata in domeniul serviciilor de medicina dentara din Romania. In cei 22 de ani de existenta, echipa s-a extins la un numar de peste 350 de specialisti, dintre care 155 sunt medici. Acestia au tratat de-a lungul timpului peste 133.000 de pacienti.

DENT ESTET detine 14 clinici stomatologice multidisciplinare in Bucuresti, Timisoara, Sibiu, Brasov, Ploiesti, Cluj-Napoca si Oradea, destinate tuturor categoriilor de varsta, 3 divizii de excelenta unice in Romania (Implant Division, Aesthetic Division si Advanced Orthodontic Division), primul laborator de tehnica dentara digitala - Aspen si 3 studiouri foto digitale specializate Future Smile Studio. Toate acestea reunesc un numar de 84 de sali de tratament echipate la standarde hi-tech, pe o suprafata totala de 3.800 de metri patrati, care includ si 3 sali de chirurgie complet utilate. DENT ESTET ofera o experienta integrata prin cele trei centre de imagistica si radiologie complet digitalizate, care includ aparate de tomografie computerizata (CBCT).

Recunoscut pentru contributia la dezvoltarea domeniului stomatologic privat din tara noastra, grupul de clinici DENT ESTET a inaugurat, in 2017, prima clinica dentara complet digitalizata din Romania si cel mai mare centru Planmeca Digital Academy.

Printre inovatiile majore aduse pe piata din Romania se numara DENT ESTET 4 KIDS (2008) si DENT ESTET 4 TEENS (2012), primele clinici stomatologice din Romania si din Estul Europei dedicate exclusiv copiilor si adolescentilor si, nu in ultimul rand, Asociatia Dental Office Managers (ADOM), sub umbrela careia se desfasoara cursurile primei scoli de manageri dedicati clinicilor de medicina dentara.

Din anul 2016, DENT ESTET face parte din grupul MedLife, cel mai mare operator privat de servicii medicale din tara noastra.

Despre Sistemul Medical MedLife

Sistemul Medical MedLife a pornit acum 27 de ani, s-a dezvoltat sanatos si a devenit cel mai mare furnizor de servicii medicale private din Romania. Antreprenorii romani, care au pus bazele acestei companii, au investit si s-au implicat pentru a aduce schimbare in sistemul de

sanatate romanesc, au crezut in inovatie si au indraznit sa tinteasca cat mai sus, pentru a oferi pacientilor romani calitate, profesionalism, grija si respect pentru nevoile lor.

Compania opereaza cea mai extinsa retea de clinici, una din marile retele de laboratoare medicale, spitale generale si specializate si are cea mai mare baza de clienti corporate pentru Pachete de Preventie in Sanatate din tara. Este, de asemenea, din punct de vedere al vanzarilor, unul dintre cei mai mari jucatori de servicii medicale private din Europa Centrala si de Est.

Grupul MedLife are un istoric de succes in ceea ce priveste atat cresterea organica, cat si cresterea prin achizitii. Echipa sa puternica si experimentata de management, a fost capabila sa creeze si sa gestioneze aceste oportunitati de crestere, dobandind cunostinte si experienta valoroase, care sa ii permita gasirea celei mai bune cai pentru continuarea cu succes a extinderii.

Fiind o companie romaneasca cu traditie, MedLife a ales sa se listeze la Bursa din Romania, fiind un model al listarilor pe piata locala de capital. A deschis orizonturi, iar prin guvernanta corporativa pe care o are implementata, a inspirat si alte companii locale spre a porni pe acest drum si a ajuta la dezvoltarea capitalului romanesc si a economiei. Actiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzactionare pe piata reglementata la vedere administrata de Bursa de Valori Bucuresti, Categoria Premium, avand simbolul de tranzactionare ″M″.

In perioada de pandemie MedLife a reusit sa joace un rol esential in societate si sa capete un statut de lider detasat in monitorizarea pandemiei prin implicarea activa in zona de cercetare.

Compania continua sa investeasca in proiecte cu impact asupra comunitatii locale in tehnologie si infrastructura. Creeaza locuri de munca si dezvolta un ecosistem care contribuie la dezvoltarea si mentinerea unei Romanii sanatoase.

Autori

foto
DENT ESTET CLINIC SA