loader
DENT ESTET, parte a grupului MedLife, reconfirma pozitia de lider al pietei de servicii stomatologice din Romania

DENT ESTET, parte a grupului MedLife, reconfirma pozitia de lider al pietei de servicii stomatologice din Romania

DENT ESTET anunta o crestere de 60% a cifrei de afaceri in primul semestru din acest an fata de aceeasi perioada a anului trecut

• Veniturile DENT ESTET au crescut de aproape 3 ori la 5 ani de la semnarea parteneriatului cu MedLife Group

• Crestere de 98% a clinicii DENT ESTET din Brasov in primele sase luni de la achizitie comparat cu aceeasi perioada a anului trecut, dovada avantajelor oferite de apartenenta la un brand puternic

• DENT ESTET isi continua strategia de extindere la nivel national, prin deschiderea de noi clinici, dar si prin achizitii

                                                       

Grupul de clinici stomatologice DENT ESTET, parte a sistemului medical MedLife, reconfirma pozitia de lider pe piata de medicina dentara din Romania, inregistrand in primele sase luni ale anului 2021 o cifra de afaceri de 46 de milioane de lei, in crestere cu 60% fata de primul semestru al anului 2020.

Aceste rezultate reprezinta o validare a veniturilor raportate in primul trimestru al anului, peste nivelul bugetat la inceputul exercitiului financiar. Totodata, ele certifica gradul de dezvoltare si performantele financiare atinse de grupul de clinici stomatologice in ultimii cinci ani, dupa ce, in 2016, s-au pus bazele unui parteneriat solid cu MedLife, cel mai mare operator privat de sanatate din Romania.

Decizia luata in urma cu cinci ani, de a ne uni fortele si de a oferi servicii medicale dentare cat mai multor romani, a fost una extrem de inspirata. Rezultatele financiare inregistrate in primul semestru din 2021 de divizia de stomatologie a MedLife dovedesc, inca o data, ca pacientii nostri ne-au investit cu increderea lor in tot acest timp. Cresterea cifrei de afaceri este sustinuta si de dezvoltarea organica a grupului, dar si de cresterea cererii romanilor pentru tratamente complexe si de lunga durata, tot mai multi pacienti fiind constienti de rolul pe care il are sanatatea orala in starea generala de sanatate a organismului, mai ales in contextul actual”, spune Mihai Marcu, CEO si presedinte MedLife Group.

Managementul inovator si parteneriatul cu MedLife, motoarele dezvoltarii DENT ESTET in ultimii 5 ani

De-a lungul celor cinci ani, grupul de clinici dentare a continuat sa investeasca in tehnologie si in echipa de medici, prin cultura de sharing si mentorat, pentru ca experienta pacientului sa se ridice la nivelul asteptarilor, iar acesta sa se bucure de cele mai eficiente solutii de tratament pentru orice problema cu care se confrunta.

DENT ESTET si-a mentinut, in toata aceasta perioada, pozitia de lider pe piata de servicii stomatologice din Romania, inregistrand cresteri la nivelul tuturor indicatorilor de performanta. Astfel, de la o cifra de afaceri de 24,2 milioane lei in 2015, grupul a inregistrat o crestere de 177%, pana la 67 de milioane lei in 2020.

De asemenea, numarul de pacienti tratati depaseste 130.000, ceea ce demonstreaza increderea romanilor in calitatea indubitabila si siguranta actului medical, chiar si in contextul pandemiei si a cresterii abrupte a numarului de cazuri cu noua tulpina a coronavirusului, in ultimele 6 luni.

"Observam, de la an la an, un interes tot mai crescut al romanilor pentru a-si recapata sanatatea dentara si zambetul, parcurgand alaturi de specialistii nostri reabilitari orale complexe si necesare", spune Oana Taban, CEO si fondator DENT ESTET. "In prezent, pacientul roman cunoaste importanta alegerii unei echipe medicale de prestigiu, a implanturilor certificate la nivel international, dar si a tehnologiilor de ultima generatie, fiind extrem de bine informat in legatura cu tratamentele existente pe piata interna, dar mai ales pe piata internationala. Adaptarea rapida la noul context social si economic si investitiile in tehnologie au fost doar cateva dintre masurile luate pentru a raspunde nevoilor pacientilor".

Crestere de 98% pentru clinica Krondent DENT ESTET, prima achizitie a grupului

Una dintre cele mai importante oportunitati de dezvoltare valorificate de DENT ESTET in prima parte a anului 2021 a fost achizitia clinicii Krondent din Brasov. Noua clinica a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri de 98%: de la 1,7 milioane de lei in primul semestru din 2020, la 3,4 milioane lei in aceeasi perioada din 2021.

Aceasta evolutie impresionanta intr-o perioada atat de scurta, dar si un context epidemiologic sensibil, a avut la baza doi piloni. Pe de o parte, dorinta pacientilor de a se bucura de experienta oferita de DENT ESTET in conditii depline de siguranta, in toate clinicile grupului si, pe de alta parte, echipa performanta de medici existenta la Brasov, condusa de dr. Codruta Ciurescu, trainer in stomatologia laser din Romania.

Clinica din Brasov a beneficiat, astfel, de avantajele oferite de apartenenta la un grup precum cel fondat de dr. Oana Taban: implementarea protocoalelor medicale si de management specifice, imbunatatirea know-how-ului in ceea ce priveste managementul pacientului, accesul la tehnologie de ultima ora, la programe de sharing si de mentorat, introducerea de sisteme software care permit satisfacerea nevoilor pacientilor.

Alaturi de performantele realizate de clinica din Brasov in primele sase luni, ne bucura cel mai mult faptul ca le putem oferi pacientilor nostri din aceasta zona a tarii tratamente nedureroase, eficiente si complexe, in conditii de siguranta si confort, pentru ca studiile efectuate in ultima perioada au demonstrat ca sanatatea orala este esentiala pentru sanatatea generala a organismului si chiar in prevenirea infectarii cu SARS-COV-2 si tulpinile acestui virus”, completeaza dr. Oana Taban.

DENT ESTET isi continua strategia de extindere la nivel national

Pentru ca unul dintre obiectivele asumate inca de la inceput este asigurarea accesului cat mai multor romani, din toate regiunile tarii, la servicii de excelenta, dar si oferirea unei experiente in cabinetul stomatologic, DENT ESTET isi continua strategia de extindere la nivel national si va ajunge, in curand, la un numar de 12 clinici dentare.

Ramanem cu motoarele turate si in a doua parte a anului, in care ne asteapta noi provocari si premiere. Avem un interes continuu pentru deschiderea de clinici si ne dorim sa ramanem un pol de atractie pentru noi achizitii, dar atentia noastra primara ramane indreptata asupra oamenilor. Echipa de medici este cea mai valoroasa investitie DENT ESTET, de la identificarea celor mai buni profesionisti, la formarea continua a acestora prin programe de specializare, pana la asigurarea ca au la dispozitie tehnologie de ultima generatie, cu care pot oferi pacientilor tratamentele performante de care acestia au nevoie. Impreuna cu MedLife, o companie cu care impartasim misiunea de a pune mereu nevoile pacientilor si ale medicilor in centrul activitatii, investim in oameni, pentru oameni”, incheie dr. Oana Taban.

Despre DENT ESTET

DENT ESTET este inca de la infiintare, din anul 1999, lider de piata in domeniul serviciilor de medicina dentara din Romania, fiind recunoscut pentru contributia la dezvoltarea domeniului stomatologic privat din tara noastra.

Printre inovatiile majore aduse pe piata din Romania se numara DENT ESTET 4 KIDS (2008) si DENT ESTET 4 TEENS (2012), primele clinici stomatologice din Romania si din Estul Europei dedicate exclusiv copiilor si adolescentilor si, nu in ultimul rand, Asociatia Dental Office Managers (ADOM), sub umbrela careia se desfasoara cursurile primei scoli de manageri dedicati clinicilor de medicina dentara.

Din anul 2016, DENT ESTET face parte din grupul MedLife, cel mai mare operator privat de servicii medicale din Romania.

Despre Sistemul Medical MedLife

Sistemul Medical MedLife a pornit acum 26 de ani, s-a dezvoltat sanatos si a devenit cel mai mare furnizor de servicii medicale private din Romania. Antreprenorii romani, care au pus bazele acestei companii, au investit si s-au implicat pentru a aduce schimbare in sistemul de

sanatate romanesc, au crezut in inovatie si au indraznit sa tinteasca cat mai sus, pentru a oferi pacientilor romani calitate, profesionalism, grija si respect pentru nevoile lor.

Compania opereaza cea mai extinsa retea de clinici, una din marile retele de laboratoare medicale, spitale generale si specializate si are cea mai mare baza de clienti corporate pentru Pachete de Preventie in Sanatate din tara. Este, de asemenea, din punct de vedere al vanzarilor, unul dintre cei mai mari jucatori de servicii medicale private din Europa Centrala si de Est.

Grupul MedLife are un istoric de succes in ceea ce priveste atat cresterea organica, cat si cresterea prin achizitii. Echipa sa puternica si experimentata de management, a fost capabila sa creeze si sa gestioneze aceste oportunitati de crestere, dobandind cunostinte si experienta valoroase, care sa ii permita gasirea celei mai bune cai pentru continuarea cu succes a extinderii.

Fiind o companie romaneasca cu traditie, MedLife a ales sa se listeze la Bursa din Romania, fiind un model al listarilor pe piata locala de capital. A deschis orizonturi, iar prin guvernanta corporativa pe care o are implementata, a inspirat si alte companii locale spre a porni pe acest drum si a ajuta la dezvoltarea capitalului romanesc si a economiei. Actiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzactionare pe piata reglementata la vedere administrata de Bursa de Valori Bucuresti, Categoria Premium, avand simbolul de tranzactionare ″M″.

In perioada de pandemie MedLife a reusit sa joace un rol esential in societate si sa capete un statut de lider detasat in monitorizarea pandemiei prin implicarea activa in zona de cercetare.

Compania continua sa investeasca in proiecte cu impact asupra comunitatii locale in tehnologie si infrastructura. Creaza locuri de munca si dezvolta un ecosistem care contribuie la dezvoltarea si mentinerea unei Romanii sanatoase.

Autori

foto
DENT ESTET CLINIC SA