loader
DENT ESTET anunta achizitionarea pachetului integral de actiuni al clinicii din Timisoara, motorul cresterii diviziei de copii din cadrul grupului

DENT ESTET anunta achizitionarea pachetului integral de actiuni al clinicii din Timisoara, motorul cresterii diviziei de copii din cadrul grupului

Isi consolideaza astfel pozitia de lider pe piata de medicina dentara din Romania

• Tranzactia reprezinta o noua etapa in planul de achizitii strategice pentru consolidarea pozitiei de lider pe piata de medicina dentara din Romania

Crestere de 55% a veniturilor operationale ale clinicii din Timisoara, in T1 2021 fata de aceeasi perioada a anului trecut

• Clinica DE 4 Kids Timisoara reprezinta 30% din divizia de stomatologie pentru copii a grupului

DENT ESTET – pol de atractie pentru noi achizitii nationale

Grupul DENT ESTET, lider de piata  in domeniul serviciilor de medicina dentara in Romania, anunta achizitia pachetului integral de actiuni al clinicii DE 4 KIDS Timisoara, motorul de crestere al diviziei KIDS in primul trimestru al anului 2021.

DE 4 KIDS Timisoara a fost inaugurata in 2013, ca rezultat al unui parteneriat puternic, respectat local.  A fost prima clinica DENT ESTET deschisa intr-un alt oras decat Bucuresti si a doua dedicata exclusiv copiilor, fiind, totodata, un concept introdus in premiera in Romania de managementul grupului. Clinica a acceptat provocarea de a se dezvolta pe o piata concurentiala, aplicand aceleasi standarde de excelenta si aceeasi cultura de sharing si mentorat care caracterizeaza viziunea DENT ESTET.

Clinica din Timisoara a reprezentat, pentru DENT ESTET, primul pas facut spre extinderea la nivel national a conceptului nostru, de a aduce mai aproape de romani tratamente stomatologice la standarde internationale si de a contribui la schimbarea perceptiei asupra importantei sanatatii orale. In demersul nostru, am primit sprijinul unor medici de prestigiu din Timisoara si personalitati ale invatamantului universitar local, astfel ca rezultatele nu au intarziat sa apara. Veniturile operationale inregistrate in 2020, dar si in primele trei luni ale acestui an, confirma pozitia dobandita de clinica din Timisoara pe piata de medicina dentara din vestul tarii, precum si interesul pacientilor nostri de a beneficia de avantajele oferite de tot ceea ce inseamna brandul DENT ESTET “, spune dr. Oana Taban, Fondator & Director General al grupului.

Clinica DE 4 KIDS Timisoara, motorul cresterii diviziei de stomatologie pentru copii din cadrul grupului

Gratie unui management eficient si a implicarii unei echipe formate din peste 30 de specialisti si angajati, clinica din Timisoara si-a castigat rapid pozitia de lider pe piata de servicii stomatologice dedicate exclusiv copiilor, in zona de vest a tarii.

In cei opt ani de existenta, peste 10.000 de pacienti au beneficiat de expertiza unei echipe multidisciplinare, de tratamente performante la cele mai inalte standarde, clinica DE 4 KIDS Timisoara reprezentand, in 2021, 30% din veniturile diviziei de copii a grupului.

In primul trimestru al acestui anului, Divizia Kids a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri de 44% fata de aceeasi perioada a anului trecut, clinica din Timisoara fiind motorul acestei cresteri, cu venituri operationale cu 55% mai mari decat in T1 2020.

Am construit o echipa puternica la Timisoara, o echipa care a adus multe inovatii in stomatologia pediatrica din tara noastra si care a ajuns un reper pentru dezvoltarea sanatoasa a copiilor din vestul tarii. Lucram cu medici care ne sunt alaturi de la inceput, iar proiectul a crescut an de an, astfel ca preluarea pachetului integral de actiuni reprezinta un pas firesc in evolutia sa. Consider ca este un model de business de urmat, motiv pentru care voi oferi in continuare sprijin grupului in procesul de extindere si in consolidarea pozitiei clinicilor in Timisoara”, declara Erika Ionescu Cioata, Managing Partner DENT ESTET 4 KIDS Timisoara.

DENT ESTET – pol de atractie pentru noi achizitii

Cresterea participatiei existente de la 52% la 100% in pachetul de actiuni al clinicii din Timisoara face parte dintr-un plan ambitios de achizitii strategice, in vederea consolidarii pozitiei grupului DENT ESTET pe piata de medicina dentara din Romania.

Desi ne-am confruntat cu totii cu un an dificil, din cauza pandemiei, rezultatele financiare inregistrate de DENT ESTET in 2020, dar si in primele luni ale acestui an, demonstreaza ca, pentru pacientii romani, calitatea serviciilor primeaza atunci cand sunt interesati de sanatatea lor dentara. Strategia de extindere la nivel national, stabilita inca din momentul parteneriatului semnat in 2016, a fost una ambitioasa, iar anul 2021 se anunta a fi unul fara precedent in dezvoltarea grupului de clinici stomatologice. Prin preluarea pachetului integral de actiuni al clinicii din Timisoara, DENT ESTET isi continua planurile de dezvoltare in aceasta zona, urmatorul pas fiind extinderea serviciilor catre segmentul de adulti“, a declarat Mihai Marcu, Presedinte si CEO MedLife Group.

Atrase de avantajele oferite de apartenenta la un parteneriat puternic, precum implementarea protocoalelor medicale si de management specifice, accesul la tehnologie de ultima generatie, dar si la programe de mentorat sub tutela unor medici certificati international, interesul unor clinici stomatologice din tara de a veni sub umbrela DENT ESTET a crescut exponential in ultima perioada.

DENT ESTET deschide doua noi clinici, in 2021

Grupul DENT ESTET a inregistrat in primele trei luni ale anului 2021 o cifra de afaceri de 22 de milioane de lei, in crestere cu 37% fata de primul trimestru din 2020. Raportat la previziunile pentru 2021, aceste venituri operationale se situeaza peste nivelul bugetat.

Aceste cifre certifica, inca o data, faptul ca misiunea brandului de a facilita accesul pacientilor romani la cea mai buna ingrijire medicala si de a le oferi acestora o experienta pozitiva, prin siguranta unui diagnostic corect si expertiza unei echipe medicale performante, a reprezentat cheia succesului grupului.

Avand sprijinul MedLife, cel mai mare operator privat de sanatate din Romania, DENT ESTET isi continua planurile de extindere la nivel national, prin deschiderea de noi clinici in orasele Ploiesti si Craiova, in cea de-a doua parte a anului 2021.

Portofoliul DENT ESTET va cuprinde, astfel, 13 clinici multidisciplinare in Bucuresti, Timisoara, Sibiu, Brasov, Ploiesti si Craiova, destinate tuturor categoriilor de varsta, 3 divizii de excelenta unice in Romania (Implant Division, Esthetic Division si Advanced Orthodontic Division), primul laborator de tehnica dentara digitala Aspen si 3 studiouri foto digitale specializate Future Dental Smile.

Despre DENT ESTET

DENT ESTET este inca de la infiintare, din anul 1999, lider de piata in domeniul serviciilor de medicina dentara din Romania, fiind recunoscut pentru contributia la dezvoltarea domeniului stomatologic privat din tara noastra.

Printre inovatiile majore aduse pe piata din Romania se numara DENT ESTET 4 KIDS (2008) si DENT ESTET 4 TEENS (2012), primele clinici stomatologice din Romania si din Estul Europei dedicate exclusiv copiilor si adolescentilor si, nu in ultimul rand, Asociatia Dental Office Managers (ADOM), sub umbrela careia se desfasoara cursurile primei scoli de manageri dedicati clinicilor de medicina dentara.

Din anul 2016, DENT ESTET face parte din grupul MedLife, cel mai mare operator privat de servicii medicale din Romania.

Despre MedLife

MedLife este cel mai mare furnizor de servicii private de sanatate din Romania. Compania opereaza cea mai extinsa retea de clinici, una din marile retele de laboratoare medicale, spitale generale si specializate si are cea mai mare baza de clienti pentru Pachete de Preventie in Sanatate din tara. Este, de asemenea, din punct de vedere al vanzarilor, una dintre marile companii private de sanatate din Europa Centrala si de Est.

Actiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzactionare pe piata reglementata la vedere administrata de Bursa de Valori Bucuresti, Categoria Premium, avand simbolul de tranzactionare ″M″.

Grupul MedLife are un istoric de succes in ceea ce priveste atat cresterea organica, cat si cresterea prin achizitii. Incepand cu 2009 a deschis sau a achizitionat peste 83 de unitati medicale. Echipa sa puternica si experimentata de management a fost capabila sa creeze si sa gestioneze aceste oportunitati de crestere, dobandind cunostinte si experienta valoroase, care sa ii permita gasirea celei mai bune cai pentru continuarea cu succes a extinderii.

Autori