loader

Deloitte Tax pregateste studentii de la ASE pe aspecte legate de dosarul preturilor de transfer

Echipa de consultanti fiscali specializati in dosarul preturilor de transfer din cadrul Deloitte Tax a organizat in perioada 15 – 22 noiembrie o sesiune de cursuri pentru studentii Facultatii de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori (FABBV), in baza unui parteneriat cu Academia de Studii Economice (ASE) Bucuresti si ca parte a seriei de conferinte ASE - "New challenges in the financial world"

 

Formatul cursurilor sustinute de consultantii fiscali de la Deloitte a constat intr-o conferinta pe marginea problematicilor principale privind preturile de transfer, urmata de doua seminarii axate pe aspecte practice (Cadrul legislativ national si international, Analiza functionala si Analize pe diverse spete din legislatia nationala – primul seminar, respectiv Analiza economica si Detalii privind cazurile corespunzatoare diverselor spete internationale – al doilea).

 

"Dosarul preturilor de transfer este un aspect intens dezbatut in ultimii ani atat la nivel international, cat si local. Este o problematica ce vizeaza companiile multinationale, cat si grupurile cu actionariat romanesc", spune Ciprian Gavriliu, Senior Manager si liderul echipei preturilor de transfer din cadrul Deloitte Tax. "Am cautat sa impartasim o parte dintre cunostintele si expertiza noastra practica unor studenti pe care ii vom intalni cu siguranta in mediul de afaceri, in urmatorii ani, fie in calitate de consultanti, fie ca parteneri in afaceri. Speram ca aceste cursuri s-au dovedit utile pentru cei peste 100 de participanti, ele continand cunostinte detaliate despre domeniul preturilor de transfer, notiuni teoretice, dar si practice, pornind de la experienta si cazurile concrete prezentate de consultantii nostri".

 

Prof. univ. dr. Dalina Dumitrescu, Decan FABBV, a subliniat importanta colaborarii dintre mediul privat si institutiile de invatamant superior: "Astfel de parteneriate pot fi considerate model de bune practici pentru dezvoltarea viitoare a conlucrarii in plan educational, cu efecte pozitive atat asupra procesului educational, cat si asupra calitatii absolventilor si mediului de afaceri". 

 

Conf. univ. dr. Emilia Campeanu, Prodecan FABBV, a adaugat: "Imi exprim satisfactia personala ca mediul privat se orienteaza spre studentii de pe bancile facultatii. Este un prim pas care va fi urmat de alte etape in vederea consolidarii relatiei dintre mediul academic si cel de business. Imi exprim totodata satisfactia si multumesc celor care au ales facultatea noastra, avand in vedere ca numai cu ajutorul unor oameni pregatiti din punct de vedere profesional poti obtine performante, iar inceputul performantei se face inca de pe bancile facultatii”.

 

Conferinta si cele doua seminarii complementare organizate de Deloitte s-au bucurat de un mare succes in randul studentilor, arata doamna Campeanu in continuare, peste 100 de studenti inscriindu-se si manifestand un real interes cu privire la tema dezbatuta.

 

La nivel central-european, Deloitte a inceput sa construiasca serviciul regional dedicat preturilor de transfer in 2002. Astazi, firma are o retea de profesionisti foarte bine pregatiti si capabili sa rezolve problematici complexe in domeniu, precum si sa furnizeze servicii ce implica activitatea clientilor intr-o multitudine de tari.

 

In ultimii trei ani, echipa specializata in preturi de transfer din Romania s-a triplat, pe fondul cresterii cererii si a complexitatii problematicii aferente. Business-ul generat de cei peste 150 de clienti a crescut de la zero la aproape 12% din veniturile totale ale Deloitte Tax Romania.

 

***

 

Numele Deloitte se refera la organizatia Deloitte Touche Tohmatsu Limited, o companie cu raspundere limitata din Marea Britanie, la firmele membre ale acesteia, in cadrul careia fiecare firma membra este o persoana juridica independenta. Pentru o descriere amanuntita a structurii legale a Deloitte Touche Tohmatsu Limited si a firmelor membre, va rugam sa accesati www.deloitte.com/ro/despre.

 

Deloitte furnizeaza servicii clientilor din sectorul public si privat in urmatoarele domenii profesionale - audit, taxe, consultanta, consultanta financiara – deservind numeroase industrii. Prin intermediul retelei sale globale de firme membre, care activeaza in peste 150 de tari, Deloitte pune la dispozitia clientilor sai resursele internationale precum si priceperea locala pentru a-i ajuta sa exceleze indiferent de locul in care acestia isi desfasoara activitatea. Obiectivul celor 200.000 de profesionisti din Deloitte este acela de a deveni un standard de excelenta.