loader
Deloitte Romania l-a recrutat pe Ovidiu Popescu, profesionist cu 20 de ani de experienta, in rolul de Partener si Lider al practicilor de energie si sustenabilitate

Deloitte Romania l-a recrutat pe Ovidiu Popescu, profesionist cu 20 de ani de experienta, in rolul de Partener si Lider al practicilor de energie si sustenabilitate

Ovidiu Popescu va contribui la consolidarea echipelor si competentelor Deloitte Romania in consultanta pentru sectorul energetic si in sustenabilitate

Deloitte Romania l-a recrutat pe Ovidiu Popescu in rolul de Partener si Lider al practicilor de sustenabilitate si de energie. Cu o cariera de 20 de ani in domeniul serviciilor profesionale si avand la activ coordonarea a numeroase proiecte complexe de consultanta financiara si strategica pentru jucatori importanti din sectorul energiei, precum si o experienta consistenta in proiecte de transformare si de raportare a performantei in sustenabilitate, Ovidiu Popescu va contribui la consolidarea echipelor si competentelor Deloitte Romania in consultanta pentru sectorul energetic si in sustenabilitate. El a preluat noul rol in luna mai 2024.

Ovidiu ni se alatura intr-un moment-cheie, dupa ani de schimbari si provocari dintre cele mai diverse pentru organizatiile din domeniul energiei si resurselor naturale si intr-un context in care preocuparile legate de sustenabilitate sunt prioritare pentru lumea afacerilor si pentru intreaga societate, reclamand solutii pragmatice si eficiente, cu impact durabil si costuri suportabile. Ii urez lui Ovidiu bun-venit in echipa de parteneri si am incredere ca parcursul sau profesional remarcabil, care combina in mod ideal competentele de consultanta in energie cu cele din domeniul ESG, va contribui semnificativ la dezvoltarea echipelor si a serviciilor noastre de profil”, a declarat Alexandru Reff, Country Managing Partner, Deloitte Romania si Moldova.

Ovidiu Popescu si-a inceput cariera in 2004, ca auditor pentru companii din energie, dezvoltand in timp o intelegere profunda a sectorului, de-a lungul intregului lant valoric, si ajungand sa coordoneze echipe multidisciplinare in asistarea unor jucatori-cheie in procese ample vizand, printre altele, strategia de afaceri, fuziuni si achizitii, analiza financiara si de piata, analiza pe teme de reglementare, evaluarea afacerilor si solutionarea disputelor. Cu o viziune ancorata in tendintele si mecanismele de piata, dar si in cadrul tot mai dens de reglementari europene si nationale, el si-a extins constant aria de expertiza, iar in ultimii ani s-a concentrat si pe proiecte de sprijinire a organizatiilor in demersul lor de integrare a criteriilor de mediu, sociale si de guvernanta (envrionment, social, governance – ESG) ca parte a modelului de afaceri.

Absolvent al unui program postuniversitar la King’s College, Londra, in 2016, Ovidiu Popescu este expert certificat in sustenabilitate si eficienta energetica (standard GRI) si detine atestarile CFA, FCCA si ANEVAR.

Deloitte Romania are o abordare multidisciplinara integrata a sectorului energie si resurse naturale, acoperind toate aspectele relevante pentru companiile active in acest domeniu – fiscalitate, finantare, fuziuni si achizitii, litigii etc.

Practica de Consultanta in sustenabilitate a Deloitte Romania include servicii care tin de combaterea schimbarilor climatice, finantare durabila si economie circulara. Echipele locale asista clientii in dezvoltarea strategiilor de sustenabilitate, in elaborarea modelelor de transformare a operatiunilor pentru reducerea emisiilor de carbon si a amprentei de mediu, precum si in evaluarea si raportarea pe criterii ESG, facilitand, astfel, dezvoltarea unor lanturi de valoare stabile si durabile.

Deloitte furnizeaza la nivel global servicii de audit, consultanta fiscala si juridica, consultanta, consultanta financiara si managementul riscului catre aproximativ 90% din companiile prezente in topul Fortune Global 500® si catre mii de companii din sectorul privat. Expertii firmei contribuie la atingerea unor rezultate masurabile si de durata, care ajuta la consolidarea increderii in pietele de capital, care permit companiilor sa se transforme, sa prospere si sa deschida calea catre o economie mai puternica, catre o societate mai echitabila si o lume sustenabila. Cu o istorie de peste 175 de ani, Deloitte acopera peste 150 de tari si teritorii. Obiectivul sau este sa creeze un impact vizibil in societate cu ajutorul celor aproximativ 457.000 de profesionisti la nivel mondial.

Deloitte Romania este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale din tara noastra si ofera, in cooperare cu Reff & Asociatii | Deloitte Legal, servicii de audit, de consultanta fiscala, servicii juridice, de consultanta si managementul riscului, consultanta financiara, solutii de servicii si consultanta in tehnologie, precum si alte servicii adiacente, prin intermediul a peste 3.400 de profesionisti.

Pentru a afla mai multe despre reteaua globala a firmelor membre, va rugam sa accesati www.deloitte.com/ro/despre.

Autori

foto
DELOITTE CONSULTANTA SRL