loader
Decembrie - in top 3 luni in care se cumpara online

Decembrie - in top 3 luni in care se cumpara online

Luna decembrie se afla in top 3 luni in care romanii fac cele mai multe cumparaturi online. Pe primul loc se claseaza luna noiembrie, marcata de evenimentul Black Friday si luna martie, luna femeii

In total, in sistemul PayU, s-au realizat aproximativ 951.000 de tranzactii online in valoare de peste246 milioane de lei.

 

Este mai simplu, mai rapid si mai sigur sa platesti online, iar acest lucru s-a vazut din nou la finalul anului, cand romanii au cumparat online de aproximativ 8 milioane de lei pe zi. Acest lucru ne indica faptul ca promotiile si achizitiile contextualizate definesc comportamentul de cumparare al romanilor in online.declara Marius Costin, Country Manager PayU Romania.

 

Cel mai scump cos online de cumparaturi a ajuns la 75.000 lei (asigurari), urmat pe locul al doilea de o tranzactie in valoare de 62.000 lei pentru licente antivirus si, pe locul al treilea, de o tranzactie de 49.000 lei pentru achizitie aur.

 

Cum prefera romanii sa plateasca online

 

8 din 10 persoane care cumpara online aleg plata cu cardul, avand o valoare medie a cosului de cumparaturi de aproximativ 260 lei.

 

,,Cardurile cu rate castiga din ce in ce mai mult teren. in luna decembrie, in sistemul PayU Romania, 2 din 10 cumparatori online au platit folosind un card cu rate. Metoda de plata aleasa este si un indicator al comportamentului de consum in online: valoarea medie a cosului de cumparaturi platit in rate a fost de aproximativ trei ori mai mare comparativ cu o plata integrala cu cardul, ajungand la peste 630 lei.a adagat Marius Costin, Country Manager PayU Romania.

 

Si alte tari aleg ofertele romanesti din luna cadourilor

 

In luna decembrie, 50% dintre platile inregistrate din alte tari in magazinele online din Romania s-au indreptat catre bilete de avion, urmate de servicii telecom (14%). 

Autori

foto
PAYU ROMANIA SERVICES SA