loader
De la 1 ianuarie 2023, Microsoft va incepe implementarea treptata a Granitei Digitale UE pentru Microsoft Cloud

De la 1 ianuarie 2023, Microsoft va incepe implementarea treptata a Granitei Digitale UE pentru Microsoft Cloud

Julie Brill si Erin Chapple

In economia globala actuala, clientii comerciali si cei din sectorul public cauta mijloace prin care sa-si poata realiza obiectivele, sa-si protejeze datele si sa se extinda, pentru a obtine o eficienta crescuta. Pentru a sprijini aceste cerinte, aflate in continua schimbare, Microsoft se angajeaza sa furnizeze servicii menite sa valorifice intreaga putere a infrastructurii de cloud public, respectand in acelasi timp valorile europene si cerintele privind suveranitatea.

De la 1 ianuarie 2023, Microsoft va incepe implementarea treptata a planului denumit “Granita Digitala UE” („EU Data Boundary”), care se adreseaza atat clientilor comerciali, cat si celor din sectorul public din Uniunea Europeana (UE), precum si celor care fac parte din Asociatia Europeana a Liberului Schimb (EFTA).

Angajamentul permanent al Microsoft fata de Europa

Microsoft isi mentine cu fermitate angajamentul de a sustine nevoile digitale europene si a adoptat un set de cinci principii ale infrastructurii europene de cloud care ghideaza activitatea noastra din acest punct de vedere. Microsoft asigura rezidenta si proximitatea datelor in mai multe locatii decat orice alt furnizor de servicii cloud, acoperind intreaga suita de servicii online Microsoft Cloud, ce include Microsoft 365, Dynamics 365, Power Platform si Azure.

De serviciile Microsoft Cloud beneficiaza clienti din aproape orice tara din lume. Pentru a veni in sprijinul clientilor din UE si EFTA, Microsoft a deschis si construieste centre de date in peste 17 regiuni din Europa. Incepand cu 2020, compania si-a anuntat planurile de a construi noua regiuni noi pentru centre de date, iar in ultimii doi ani a facut investitii ce depasesc 12 miliarde de dolari, transformand compania intr-una dintre cele mai mari surse de investitii de capital in viitorul digital al Europei.

Incepe implementarea treptata a Granitei Digitale UE pentru Microsoft Cloud

De la 1 ianuarie 2023, Microsoft le va oferi clientilor sai posibilitatea de a-si stoca si procesa datele in cadrul Granitei Digitale UE, iar acest lucru se va aplica pentru serviciile Microsoft 365, Azure, Power Platform si Dynamics 365. Astfel, compania extinde angajamentele locale existente in ceea ce priveste stocarea si procesarea datelor, reducand considerabil fluxurile de date in afara Europei si valorificandu-si solutiile de top pe care le dezvolta si care vizeaza rezidenta datelor.

In etapele urmatoare ale implementarii, Granita digitala UE va include si stocarea si prelucrarea unor categorii suplimentare de date cu caracter personal, incluzand datele furnizate la acordarea asistentei tehnice.

Serviciile Microsoft cloud respecta sau depasesc deja recomandarile UE, iar Granita digitala UE le va permite in continuare clientilor comerciali si din sectorul public din UE si din cadrul EFTA sa isi proceseze si stocheze datele in regiune. In plus, odata cu implementarea Granitei digitale UE, Microsoft va publica o noua documentatie privind fluxul de date pe noua pagina web EU Data Boundary Trust Center, disponibila aici: http //www microsoft com/trust-center/privacy/european-data-boundary-eudb, pentru a oferi informatii transparente despre date pentru clientii ale caror servicii vor fi incluse in aceasta initiativa.

Granita digitala UE pentru Microsoft Cloud porneste de la solutiile actuale privind rezidenta datelor si ofera control imbunatatit asupra datelor si o transparenta sporita. Pe langa Granita digitala UE, Microsoft va continua sa ofere un spectru larg de solutii care se bazeaza pe angajamentele de lunga durata ale companiei de a sprijini cerintele diverse privind suveranitatea, de la capabilitatile existente de rezidenta a datelor in Azure, Dynamics si Power Platform, pana la solutiile viitoare Microsoft Cloud for Sovereignty si rezidenta proaspat extinsa a datelor din Microsoft 365. Microsoft le ofera clientilor comerciali si celor din sectorul public optiunile si flexibilitatea de care au nevoie pentru a beneficia de produse hyperscale de ultima generatie, respectand in acelasi timp cerintele de reglementare si standardele specifice industriei.

Directive pentru viitor si o noua documentatie privind transparenta

Granita Digitala UE este o solutie de top privind rezidenta datelor. Pe baza feedback-ului si informatiilor clientilor, precum si a concluziilor obtinute in ultimul an, in timpul procesului de dezvoltare a acestui proiect, Microsoft a adaptat calendarul pentru localizarea categoriilor suplimentare de date cu caracter personal si date furnizate la acordarea asistentei tehnice. Pentru a furniza in continuare o solutie globala, care sa indeplineasca asteptarile clientilor in materie de calitate, stabilitate si securitate, Microsoft va imbunatati permanent acest proiect, de-a lungul mai multor etape. Pentru o mai usoara organizare, au fost publicate pentru clienti directive detaliate privind Granita digitala UE, disponibile in Trust Center.

In cadrul primei etape a implementarii Granitei Digitale UE incepand cu 1 ianuarie 2023, Microsoft va publica o documentatie detaliata referitoare la angajamentele sale. Documentatia privind transparenta va fi publicata initial in limba engleza si va fi disponibila apoi si in alte limbi. Documentatia va fi actualizata permanent, pe masura ce Microsoft va implementa alte etape ale Granitei Digitale UE, si va include detalii despre serviciile care pot necesita in continuare transferuri limitate de date despre clienti in afara UE, cu scopul de a mentine securitatea si fiabilitatea serviciului.

Aceste transferuri limitate de date garanteaza faptul ca clientii din UE se vor bucura in continuare de beneficiile complete ale serviciilor cloud, precum si de capabilitati de ultima ora, pentru gestionarea datelor. Documentatia privind transparenta ce include si descrierile fluxului de date va fi disponibila in noul EU Data Boundary Trust Center.

Compania va continua colaborarea cu clientii din Europa si va depune toate eforturile pentru a incuraja succesul acestora intr-un mediu economic, social si de reglementare dinamic, in permanenta schimbare.

Autori

foto
MICROSOFT ROMANIA SRL