loader
Daniel Ortiz  este noul director general al Enel X Romania

Daniel Ortiz este noul director general al Enel X Romania

Absolvent al Universitatii Politehnice din Barcelona, Daniel Ortiz a obtinut o diploma de MBA la ESADE Business School si a acumulat peste 20 de ani de experienta in cadrul grupului Enel

Daniel Ortiz, fost coordonator al activitatii Business-to-Consumer (B2C) Iberia, Endesa X, a preluat la inceputul lunii mai functia de director general al Enel X Romania, companie dedicata dezvoltarii de produse inovatoare si solutii digitale pentru orase, case, industrii sau mobilitate electrica. Marius Chiriac, cel care a condus compania inca de la lansarea acesteia in Romania, din noiembrie 2018, a preluat functia de director general al Enel Energie si Enel Energie Muntenia. 

Sunt onorat sa ma alatur echipei Enel X Romania, impreuna cu care vom transforma provocarile lansate prin Green Deal in povesti de succes. Tranzitia catre mobilitatea electrica se accelereaza de la un an la altul, inclusiv printr-un numar in crestere de puncte publice de incarcare Enel X, instalate in toate colturile tarii, si prin solutii de mobilitate pentru acasa sau la birou care fac viata soferilor mai usoara. Totodata, eficienta energetica devine o prioritate pentru companii, tot mai interesate de solutiile noastre de producere a energiei din surse regenerabile. Vom dezvolta toate aceste  produse inovatoare si solutii digitale din portofoliul Enel X Romania pentru a sprijini comunitatile sa beneficieze de un mediu curat si sigur si pentru a sustine ritmul accelerat al tranzitiei energetice”, a declarat Daniel Ortiz, director general al Enel X Romania.

Absolvent al Universitatii Politehnice din Barcelona, Facultatea de Inginerie Electrica, institutie in cadrul careia a fost timp de 11 ani profesor asociat, Daniel Ortiz a obtinut o diploma de MBA la ESADE Business School si a acumulat peste 20 de ani de experienta in cadrul grupului Enel. In ultimii trei ani a coordonat Departamentul B2C (Business-to-Consumer) din cadrul Endesa X, responsabil de gestionarea portofoliului de solutii si servicii dedicate clientilor rezidentiali.

In calitate de director general al companiei Enel X Romania, Daniel Ortiz va continua sa dezvolte infrastructura de mobilitate electrica, pentru un transport alternativ cu impact zero, si va promova solutii de eficienta energetica pentru cladiri, locuinte sau pentru consumatorii industriali.

Enel X Romania a ajuns deja la o retea de 140 de puncte de incarcare in toata tara, instalate atat pe spatiile publice, cat si pe cele private, in mall-uri sau hipermarketuri. Infrastructura deja dezvoltata in tara, ce poate fi vizualizata pe o harta interactiva, le permite soferilor de vehicule electrice sa calatoreasca de la Nord la Sud si de la Est la Vest fara grija statiilor de alimentare. In plus, acestia au la dispozitie aplicatia JuicePass, ce permite o mai mare flexibilitate in procesul de incarcare a vehiculelor electrice la statiile Enel X si simplifica accesul la informatii despre consum.

Enel X  acopera si nevoile de incarcare din zona privata prin solutii de mobilitate electrica pentru acasa sau la birou, care sa usureze viata soferilor de vehicule electrice. Acestea includ statii de incarcare, servicii de instalare si aplicatii software prin care clientii isi pot monitoriza si controla propriile dispozitive de incarcare.

In ceea ce priveste partea de solutii de panouri fotovoltaice pentru clienti industriali si comerciali, Enel X Romania are in portofoliu proiecte implementate pentru cele mai importante companii din sectoare precum cel alimentar, retail, centre de logistica, centre comerciale si cladiri de birouri. Au fost montate aproximativ 11.500 de panouri fotovoltaice, ce contribuie la reducerea cu 2348.8 tone/an a emisiilor de dioxid de carbon. Economiile anuale inregistrate de companiile care si-au instalat astfel de surse de productie de energie depasesc 500.000 de euro, prin evitarea costurilor de transport si de distributie a energiei electrice, precum si a contributiilor pentru certificatele verzi si cogenerare.

Enel X este linia globala de afaceri a Grupului Enel, care ofera servicii care accelereaza inovarea si conduc tranzitia energetica. Lider global in sectorul solutiilor energetice avansate, Enel X gestioneaza servicii de echilibrare a retelei prin managementul consumului de energie pentru circa 6 GW de capacitate totala la nivel global si 123 MW de capacitate de stocare instalata la nivel mondial, precum si circa 186.000 de puncte de incarcare pentru vehicule electrice puse la dispozitie pe tot globul. Prin solutiile sale avansate, inclusiv managementul energiei, servicii financiare si mobilitate electrica, Enel X ofera fiecarui partener un ecosistem intuitiv si personalizat de platforme tehnologice si servicii de consultanta, concentrandu-se pe principiile sustenabilitatii si economiei circulare pentru a oferi oamenilor, comunitatilor, institutiilor si companiilor un model alternativ care respecta mediul si integreaza inovatiile tehnologice in viata de zi cu zi. Fiecare solutie poate transforma obiectivele de decarbonizare, electrificare si digitalizare in actiuni sustenabile pentru toti, pentru a construi impreuna o lume mai durabila si mai eficienta.

Enel Romania este unul dintre cei mai mari investitori privati in domeniul energetic, cu operatiuni in sectorul distributiei si furnizarii de electricitate, precum si al productiei de energie electrica din surse regenerabile, prezent pe piata din Romania din 2005. Enel are aproximativ 3.100 de angajati in Romania si ofera servicii unui numar de circa 3 milioane de clienti. Companiile E-Distributie opereaza retele cu o lungime totala de aproximativ 130.300 de kilometri in trei zone importante ale tarii: Muntenia Sud (inclusiv Bucuresti), Banat si Dobrogea, acoperind o treime din piata locala de distributie, si dezvolta un program de investitii pentru imbunatatirea calitatii serviciilor, a sigurantei si performantei retelelor si implementarea pe plan local a standardelor de mediu ale grupului Enel. Enel Energie si Enel Energie Muntenia unii dintre principalii furnizori de energie din tara iar oferta lor include atat electricitate si gaze naturale, cat si servicii cu valoare adaugata (asistenta, iluminat si altele). Enel Green Power Romania este unul dintre cei mai mari producatori de energie regenerabila din tara, cu o capacitate gestionata de 534 MW prin cele 12 instalatii eoliene si solare situate in Dobrogea si Banat. Enel X Romania este parte din Enel X, linia de afaceri globala a Enel dedicata dezvoltarii de produse inovatoare si solutii digitale in sectoare in care energia prezinta cel mai mare potential de transformare: orase, case, industrii si mobilitate electrica.

Autori

foto
ENEL X SRL