loader
Conditiile si procedurile pentru eliberarea Certificatului de Situatie de Urgenta

Conditiile si procedurile pentru eliberarea Certificatului de Situatie de Urgenta

Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri elibereaza CSU doar pe perioada starii de urgenta, in mod electronic si automat, dupa ce sistemul valideaza solicitarea si sunt valabile fara semnatura si stampila

In contextul crizei generate de COVID-19, Ministrul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri a emis Ordinul nr. 791 privind acordarea certificatelor de situatie de urgenta operatorilor economici a caror activitate este afectata in contextul pandemiei de SARS-CoV-2 (“Ordinul 791”).

Potrivit Ordinului 791, eliberarea certificatelor de situatie de urgenta („CSU”) atesta faptul ca activitatea companiei este afectata in contextul pandemiei de SARS-CoV-2 si poate fi folosit in relatiile cu institutiile publice pentru obtinerea de facilitati/masuri de sprijin (e.g. pentru a beneficia de plata indemnizatiei de 75% din salariul de baza, in conformitate cu OUG 30/2020; pentru IMM-uri, nasterea prezumtiei de forta majora sau amanarea la plata a utilitatilor si a chiriei in conformitate cu OUG 29/2020) sau in relatiile comerciale.

 

Cititi articolul integral in documentul de mai jos:

Autori

foto
BPV GRIGORESCU STEFANICA