loader
Reteaua de sanatate REGINA MARIA lanseaza Clinica Virtuala, platforma de consultatii medicale online

Reteaua de sanatate REGINA MARIA lanseaza Clinica Virtuala, platforma de consultatii medicale online

Noul serviciu, dezvoltat in timp record impreuna cu Microsoft Romania, le ofera pacientilor posibilitatea de a beneficia de consultatii medicale de acasa, oferind cea mai apropiata alternativa de cea clasica, incurajand astfel comportamentul de responsabilitate si izolare impus de catre autoritati

In contextul generat de evolutia pandemiei COVID-19 si in deplin acord cu masurile impuse de catre autoritati, Reteaua de sanatate REGINA MARIA le asigura abonatilor posibilitatea de a accesa in continuare serviciile medicale de care au nevoie, prin platforma online Clinica Virtuala.

Consultatiile online sunt urmate de un raport medical complet care contine, dupa caz, si indicatii de tratament acceptate in farmacii pentru procurarea retetelor prescrise. Consultatia este salvata in dosarul medical al abonatului, asigurand astfel continuitatea urmaririi medicale a pacientului. Momentan, serviciul beneficiaza de disponibilitatea a peste 100 de medici, din numeroase specialitati precum medicina interna, gastroenterologie, ORL, endocrinologie, pediatrie, dermatologie, psihologie pediatrica si consiliere nutritie. In perioada imediat urmatoare capacitatea Clinicii Virtuale REGINA MARIA va creste considerabil, pe masura ce mai multi medici din Retea isi vor muta activitatea din cabinete in online.

In cele mai grele perioade, medicina ramane un domeniu vital, care trebuie sa se adapteze, cu agilitate si responsabilitate, la toate provocarile – chiar si la cele cu care ne confruntam toti pentru prima data. Suntem alaturi de pacientii si abonatii nostri, pentru care am dezvoltat intr-un timp extraordinar de scurt cea mai complexa solutie medicala virtuala de pe piata, conectata la istoricul medical al fiecarui pacient, cu consultatii si recomandari care vor fi la randul lor salvate in dosarul medical electronic al pacientilor. In acest fel, asiguram continuitatea ingrijirii medicale chiar si pe perioada izolarii, pentru ca sanatatea nu poate fi pusa pe pauza.”, declara Fady Chreih, CEO Reteaua de sanatate REGINA MARIA.

Clinica Virtuala REGINA MARIA poate fi accesata de catre abonati fara niciun cost suplimentar, conform abonamentului, direct din aplicatia ”Contul meu”, atat din browserul calculatorului, cat si din aplicatia mobila. Discutia cu medicul va fi facilitata de Microsoft Teams, aplicatie care se poate descarca gratuit inainte de consultatie.

Sunt momente in care fiecare dintre noi trebuie sa contribuie cu cele mai bune abilitati pe care le detine la siguranta si bunastarea comunitatilor din care facem parte – si asta se aplica la fiecare dintre noi, dar si la companiile si organizatiile pe care le reprezentam. Ultimele doua saptamani, dar si starea de maxima urgenta provocata, au insemnat un adevarat efort inspirational din partea tuturor celor implicati in dezvoltarea si implementarea acestei solutii, ajungand de la stadiul de idee la implementare in mai putin de 10 zile. Este un angajament solid pe care ni l-am insusit, acela de a oferi infrastructura tehnologica necesara tuturor comunitatilor in care ne desfasuram activitatea, sprijinind organizatiile sa realizeze mai mult. Cu aceasta ocazie, efortul nostru s-a concentrat pe sprijinul oferit pacientilor pentru a primi sfaturi relevante de sanatate si pe sprijinul oferit medicilor de a oferi ingrijire la distanta, eliminand in acelasi timp necesitatea de expunere si deplasare care pot fi evitate. Sa poti realiza acest lucru este o contributie mica, dar importanta, la batalia continua pe care profesionistii nostri o duc in fiecare zi. ”, subliniaza Violeta Luca, Director General Microsoft Romania.

Solutia de telemedicina REGINA MARIA se bazeaza pe o integrare aprofundata intre aplicatia interna a pacientilor, echipele Medis si Microsoft pentru a oferi o experienta consistenta atat pentru pacienti, cat si pentru medici. Pacientii vor putea realiza o programare medicala online de pe desktop sau aplicatia mobila, dar si prin Call Center, programarea fiind ulterior confirmata printr-un e-mail cu o invitatie de intalnire pe aplicatia Teams. La ora stabilita, atat medicii cat si pacientii vor intra in intalnire, pe Teams, pentru o experienta fata-in-fata in timp real, doar dand click pe linkul din invitatie. Integrarea cu aplicatia Medis asigura ca datele personale ale pacientilor raman sigure, protejate si actualizate la zi.

Clinica Virtuala REGINA MARIA a fost lansata cu prioritate pentru abonati si testata intr-un proiect pilot, iar in zilele urmatoare va fi accesibila gradual tuturor companiilor abonate. In cateva zile, serviciul va deveni disponibil pentru toti pacientii REGINA MARIA, abonati sau neabonati.

Despre Reteaua de sanatate REGINA MARIA

Reteaua de sanatate REGINA MARIA este lider in calitatea serviciilor medicale din Romania, fiind singurul operator care detine trei spitale cu acreditari internationale. Prin cele opt acreditari detinute – o performanta unica in Europa Centrala si de Est, REGINA MARIA demonstreaza constant angajamentul sau pentru excelenta medicala si siguranta ingrijirii pacientilor.

Totodata, REGINA MARIA a inovat si segmentul serviciilor medicale pentru companii, lansand in premiera in Romania conceptul de abonamente corporate, in urma cu 23 de ani. Mai recent, compania a dezvoltat si pachete medicale specializate pentru IMM si persoane fizice, gestionand in prezent un portofoliu de peste 600.000 de abonamente. In plus, in ultimii 10 ani, REGINA MARIA a investit peste 100 de milioane de euro in dezvoltarea sistemului medical din Romania, prin modernizarea sau deschiderea de noi locatii, achizitia de aparatura performanta si pregatirea echipelor medicale.

REGINA MARIA este singura companie de servicii medicale din Romania care a preluat in totalitate si a integrat cu succes peste 30 de alti jucatori de pe piata, avand o prezenta proprie in 20 de judete si acoperire nationala prin intermediul celor 290 de clinici partenere. Compania reuneste peste 6.000 de angajati si colaboratori in cele 64 de locatii proprii din Bucuresti si din tara, locatii prin intermediul carora ofera servicii complete de spitalizare si chirurgie, maternitate, policlinica, imagistica, laborator si stocare de celule stem, unui numar de peste 3.5 milioane de pacienti

Autori

foto
MICROSOFT ROMANIA SRL