loader

Compania Vulcan are in negociere contracte in valoare de 144 milioane euro

Compania Vulcan are in negociere, in prezent, contracte de 144 milioane euro, valoarea precontractelor cu semnare certa in urmatoarele sase luni fiind de 25,69 milioane euro, a declarat, pentru AGERPRES, directorul general al societatii, Adrian Volintiru.

'Avem contracte de 144 milioane euro care sunt in negociere in momentul acesta. Valoarea totala a contractelor ferme semnate si aflate in derulate este de 110 milioane euro, iar valoarea precontractelor cu semnare certa in urmatoarele sase luni atinge 25,690 milioane euro. Deci, cam asta este nivelul', a spus Volintiru. El a precizat ca acest volum de contracte este greu de sustinut fara investitii, fiind nevoie de cel putin 15 milioane euro pentru o marire a capacitatii de productie.

'Este destul de greu de tinut fara investitii. Acum suntem chiar in situatia de a refuza contracte de la clientii mari, cum ar fi Bertsch, din Austria. O delegatie a noastra este chiar acolo in momentul acesta, in negocieri pentru doua cazane mari pentru Berlin, fiindca avem linia de productie supraincarcata. Avem incarcare de 130 la suta in momentul acesta. Ne-am reorganizat activitatea in doua schimburi prelungite ca sa putem face fata comenzilor', a afirmat directorul general al Oltchim.

Adrian Volintiru a mentionat, printre potentialele contracte, posibilitatea de a se semna contractul pentru reabilitarea cazanului 6 Turceni, care ar asigura societatii Vulcan circa 15 milioane euro, cu Babcock Volund Danemarca, pentru trei cazane energetice pentru Primaria Copenhaga, in valoare totala de 10,5 milioane euro, reabilitarea termocentralei Maya din Turkmenistan, si o intentie de a deschide un joint-venture, o fabrica mixta in Egipt pentru unitati de pompare.

Vulcan a incheiat in 2012 contracte in suma de 452,824 milioane lei, o valoare de circa 20 de ori mai mare fata de cea din 2011, de 27,854 milioane lei. Printre principalii parteneri se numara OMV Petrom, Kuwait Oil Company, Standard Kessel din Germania, Vyncke din Belgia, Babcock Borsig Steinmuller - Germania, Babcock Volund - Danemarca, Alstom, Black Sea Power din Dubai, Walter Tosto din Italia, Metso Finlanda.

De asemenea, a inceput doua colaborari interne, cu Azomures si Interagro, pentru parti sub presiune. Vulcan a incheiat primele noua luni ale acestui an cu un profit net de 9,71 milioane lei. Cifra de afaceri este de 81,102 milioane lei, iar EBITDA se ridica la 18,7 milioane lei. In aceeasi perioada din 2011, compania avea o pierdere neta de 25 milioane lei, cifra de afaceri era de 58,4 milioane lei, iar EBITDA se cifra la minus 13,5 milioane lei.

Compania Vulcan produce cazane pentru centrale electrice, echipamente industriale si unitati de pompare, fiind cel mai mare furnizor din Europa in acest sector, si unul dintre liderii mondiali.