loader
Clientii ING Bank Romania au posibilitatea de a solicita amanarea obligatiilor de plata pana la 15 martie 2021

Clientii ING Bank Romania au posibilitatea de a solicita amanarea obligatiilor de plata pana la 15 martie 2021

ING Bank Romania mentioneaza faptul ca suspendarea obligatiilor de plata nu inseamna stergerea sau anularea acestora, ci doar amanarea lor

ING Bank Romania prelungeste programul de amanare a obligatiilor de plata ale clientilor sai pana la 15 martie 2021, conform Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 227 din 30 decembrie 2020. Astfel, persoanele fizice si juridice afectate de pandemia COVID-19 care necesita sprijin si care sunt eligibile conform noilor criterii pot solicita bancii amanarea platilor.

Noile criterii de eligibilitate, aplicabile atat persoanelor fizice cat si juridice sunt:

· Creditele contractate sa nu aiba restante la momentul solicitarii suspendarii;

· Data scadentei finale a obligatiilor de rambursare prevazuta in contractele de credit sa fie ulterioara datei solicitarii amanarii obligatiilor de plata. In plus, eligibile pentru suspendare sunt platile la creditele acordate inainte de data de 30 martie 2020 (inclusiv) si la cele care nu au fost declarate scadente anticipat pana la 31 decembrie 2020 (inclusiv);

Perioada maxima de suspendare a obligatiilor de plata pentru un credit este de noua luni. Aceasta va include, daca este cazul, si perioada de suspendare de care a beneficiat clientul in 2020. Daca, de exemplu, pentru un credit a beneficiat deja de sase luni de suspendare, mai poate solicita suspendare pentru acel credit pentru maximum trei luni. Daca a beneficiat deja de noua luni de suspendare a ratelor, nu mai poate beneficia de o noua suspendare in temeiul Ordonantei.

Clientii ING Bank Romania pot gasi cele mai importante informatii cu privire la prevederile noii Ordonante pe ing.ro, atat pentru persoane fizice, cat si pentru persoane juridice. In plus, pe ing.ro sunt disponibile si simulatoare pentru calcularea efectelor suspendarii ratelor de credit, precum si exemple reprezentative.

ING Bank Romania mentioneaza faptul ca suspendarea obligatiilor de plata nu inseamna stergerea sau anularea acestora, ci doar amanarea lor. Ea presupune in continuare calculul unei dobanzi pentru perioada in care ratele sunt suspendate si perceperea acesteia dupa incheierea perioadei de suspendare conform prevederilor OUG 37/2020 completata de OUG 227/2020.

ING

ING Bank Romania este parte a ING Group, institutie financiara internationala globala, care ofera servicii bancare unui numar de peste 38,8 de milioane de clienti individuali, companii sau institutii din peste 40 de tari.

Infiintata in 1994, ING Bank Romania este in prezent o banca universala, oferind produse si servicii tuturor categoriilor de clienti – companii mari si mici, institutii financiare, mici antreprenori si persoane fizice. ING Bank Romania este a patra banca in top 10 banci locale, conform activelor, si singura banca cu crestere organica, fara achizitii de portofolii de clienti sau alte banci. ING Bank Romania este o banca universala cu peste 1,6 milioane de clienti din trei segmente de business: persoane fizice (retail), companii IMM-uri si Mid-Corporate si Wholesale Banking.

Misiunea ING este aceea de a-i sustine pe oameni sa fie cu un pas inainte, in viata si in afaceri.

Autori

foto
ING BANK N.V. AMSTERDAM SUCURSALA BUCURESTI