loader
CHEP, parte a Grupului Brambles, a devenit o companie neutra in privinta emisiilor proprii de carbon

CHEP, parte a Grupului Brambles, a devenit o companie neutra in privinta emisiilor proprii de carbon

Atingerea neutralitatii din punct de vedere al emisiilor de carbon este primul pas catre decarbonizarea intregului lant de aprovizionare al Brambles

CHEP, parte a Grupului Brambles, compania globala de solutii pentru lantul de aprovizionare, care deruleaza operatiuni in 60 de tari, a devenit neutra din punct de vedere al emisiilor de carbon din propriile operatiuni, inclusiv in Romania.

Emisiile nete de CO2 ale companiei au fost reduse la zero in domeniul de aplicare 1 (emisii directe generate prin arderea combustibilului) si domeniul de aplicare 2 (emisii indirecte rezultate din productia de energie electrica cumparata de la furnizori) ale Protocolului privind gazele cu efect de sera (GES).

Atingerea neutralitatii din punct de vedere al emisiilor de carbon in domeniile 1 si 2 este primul pas catre decarbonizarea  intregului lant de aprovizionare al Brambles, care reprezinta o provocare mai mare, ce va implica si emisiile generate de operatiunile furnizorilor grupului logistic (domeniul de aplicare 3 din Protocolul GES).

Acest rezultat vine dupa ce Brambles a anuntat in septembrie 2020 finalizarea cu succes a programului de sustenabilitate pe cinci ani si lansarea unui program de sustenabilitate mult mai ambitios pana in 2025, care vizeaza crearea de lanturi de aprovizionare regenerative. Noul program include angajamentul grupului privind un viitor climatic in care cresterea temperaturii globale sa fie limitata la 1,5 °C, conform Acordului de la Paris si un obiectiv bazat pe stiinta  pentru reducerea emisiilor din sfera sa directa de control si din lantul propriu de aprovizionare.

Sunt deosebit de mandru de aceasta realizare”, a declarat Graham Chipchase, CEO Brambles Group. „Dar efortul nu se opreste aici—adevarata provocare acum incepe. Vom pleda pentru ca atat clientii, cat si furnizorii nostri sa devina neutri in ceea ce priveste emisiile de carbon ale operatiunilor proprii. Urmeaza sa extindem parteneriatele existente si sa cream noi parteneriate pentru a utiliza principiile economiei circulare, alaturi de cele mai bune produse si servicii cu amprenta redusa si cu amprenta neutra climatic pentru a decarboniza intregul nostru lant de aprovizionare”, a adaugat Graham Chipcase.

Sectoarele FMCG si Retail sustin tranzitia Romaniei spre o economie eficienta, neutra climatic

Peste 400 de companii din FMCG si sectorul Retail din Romania colaboreaza cu CHEP in distributia produselor esentiale, ceea ce a adus in 2020 economii totale pe lantul national de aprovizionare de 6.984.447 dmᶾ lemn (6.750 copaci maturi), 8.116.716 kg CO2 (echivalent al emisiilor generate de 7.412.526 km parcursi cu camionul in sistem liniar) si au evitat generarea a circa 670.583 kg deseuri pe lantul de aprovizionare. Cea mai mare contributie la aceste rezultate o au sectoarele de bauturi, produse alimentare de bacanie, ambalaje din carton si hartie, carne proaspata si sectorul de legume-fructe.

Contributia producatorilor si a retailerilor cu care colaboram este foarte importanta, insa cele doua sectoare inca depind in mare masura de practici liniare care produc un consum urias de resurse financiare si naturale, implicit emisii si deseuri”, a declarat Gabriel Ivan, Country General Manager CHEP Romania. „Companiile trebuie sa-si adapteze business-ul pentru o lume cu amprenta redusa de carbon nu doar din considerente etice, ci si pentru ca, in practica, sustenabilitatea inseamna eficienta pe toate palierele afacerii si rezilienta la provocarile noii normalitati”.

In sistemul circular de inchiriere a paletilor operat de CHEP, companiile solicita paletii de care au nevoie pentru a-si expedia produsele catre comercianti, urmand ca furnizorul sa le colecteze din piata dupa descarcarea marfurilor, sa inspecteze si sa reconditioneze paletii inainte de a ii repune in circuit.

Solutiile de logistica circulara reduc poluarea pe rutele de transport al marfurilor, permit functionarea lantului logistic decuplat de utilizarea resurselor naturale si nu genereaza deseuri.

Note pentru editori

Aflați mai multe despre Obiectivele de sustenabilitate ale Grupului Brambles pentru anul 2025 accesând: https://brambles.com/2025-sustainability-targets

Despre Brambles Limited (ASX:BXB)

Brambles ajuta la transportul mai multor marfuri catre mai multe persoane, in mai multe locuri decat orice alta organizatie din lume. Paletii si containerele furnizate de Brambles formeaza legatura invizibila a lantului global de aprovizionare, iar cele mai importante companii din lume au incredereca le putem ajuta sa isi transporte marfa mai eficient, mai sustenabil si mai sigur. Ca pionier al activitatilor economice bazate pe utilizarea in comun a resurselor, Brambles a creat una dintre cele mai sustenabile activitati logistice din lume, prin utilizarea in comun si reutilizarea platformelor sale, conform modelului cunoscut sub denumirea de „pooling”. Brambles asigura servicii, in principal, pentru sectorul bunurilor de consum cu miscare rapida (de ex., hrana uscata, marfuri alimentare si produse pentru sanatate si ingrijire personala), sectorul produselor proaspete, al bauturilor, comertul cu amanuntul si sectorul de productie in general. Grupul are aproximativ 12.000 de angajati si detine aproximativ 330 milioane de paleti si containere, prin intermediul unei retele de peste 750 centre de service. Brambles isi desfasoara activitatea in peste 60 de tari, cele mai ample operatiuni avand loc in America de Nord si in Europa de Vest. Pentru informatii suplimentare, vizitati www.brambles.com

Autori

foto
CHEP POOLING SERVICES ROMANIA SRL