loader
Cegeka Romania anunta cresterea cifrei de afaceri cu 15% in 2020

Cegeka Romania anunta cresterea cifrei de afaceri cu 15% in 2020

Tot in 2020 Cegeka Romania a finalizat un parteneriat strategic cu NN, liderul roman in asigurari de viata si servicii de pensii private

2020 a fost un an de continua crestere si inovatie pentru Cegeka, furnizor important de solutii IT&C cu sediul central in Belgia, atat la nivel de grup, cat si la nivel local. Cegeka Romania a incheiat anul cu o cifra de afaceri in valoare de aproximativ 33.2 milioane de euro, cu 15.6% mai mare decat in 2019. Compania a depasit pragul de 600 de angajati in plan local, fiind recunoscuta in top 10 angajatori IT din Romania. Si grupul european Cegeka este in crestere pentru al 17-lea an consecutiv, compania inchizand anul financiar 2020 cu o cifra de afaceri consolidata de 640 de milioane de euro, in crestere cu 14% fata de 2019.

Cegeka Romania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri cu 15.6% mai mare fata de 2019, o crestere semnificativa si importanta pentru companie si grup, cu atat mai mult intr-un an dificil ca 2020. Evolutia se datoreaza eforturilor continue ale intregii echipe si a portofoliului local si diversificat de clienti.

Cele mai mari proiecte realizate anul trecut de Cegeka Romania au fost pentru companii si business-uri din industria financiar-bancara, asigurarilor, retail, logistica. Tot in 2020 Cegeka Romania a finalizat un parteneriat strategic cu NN, liderul roman in asigurari de viata si servicii de pensii private, pentru transformarea end-to-end a experientei digitale a clientilor lor.

2020 ne-a testat tuturor limitele – atat ale organizatiei, cat si ale clientilor - si ne-a remodelat, rezultatul fiind o versiune a noastra imbunatatita. Principala noastra prioritate a fost comunicarea – atat pe plan intern, cat si cu clientii. Am observat ca si la noi, la fel ca in alte industrii, s-a resimtit o accelerare puternica a initiativelor de transformare digitala, motivata de dorinta de a ramane in contact cat mai strans cu clientii si piata. Datorita acestei cereri ridicate, am putut demara o serie de noi proiecte, dar si prelungirea colaborarilor deja existente si anticipam ca aceasta tendinta sa continue.

Anul 2020 a insemnat totodata si deschiderea biroului din Republica Moldova, unde ne asteptam sa avansam foarte rapid prin noul nostru centru de Delivery Services, precum si alti factori importanti de diferentiere. Toate acestea, combinate cu abordarea noastra antreprenoriala a crizei pandemice si parteneriatele strategice cu clientii, ne aduc perspective promitatoare in 2021 si in anii ce urmeaza”, spune Lucian Butnaru, Country Director, Cegeka Romania.

Cegeka Romania a depasit 600 de angajati

Grupul Cegeka a operat in Romania inca din anul 2011 si s-a dezvoltat organic de la un an la altul, ajungand in 2020 la peste 600 angajati cu norma intreaga in tara. Cegeka este recunoscuta in top 10 angajatori IT din Romania, cu o rata de retentie a angajatilor de peste 85%, intentionand  sa recruteze in 2021 aproximativ 200 de angajati noi.

Trecerea la telemunca a fost facila. Lucram de ceva vreme in echipe distribuite, iar toate bazele tehnice pentru a fi productivi in lucrul de acasa erau deja puse la punct. Cu toate acestea, prezenta unui management solid, crearea si realizarea de sinergii exclusiv in mediul virtual au fost o provocare pe care am abordat-o printr-o serie de initiative variate.

In 2020, dedicarea  si implicarea  angajatilor, sedintele de tip stand-up, planurile de interventie ad-hoc, comunicarea frecventa si transparenta , importanta acordata  zonei de wellbeing a colegilor  printr-o gama larga de programe – suport complex in zona de sanatate, socializare si sustinere a  managerilor privind gestionarea echipelor in format remote, toate desfasurandu-se in mediul online - au contribuit cu succes la loializarea angajatilor din Cegeka Romania, ceea ce s-a materializat printr-un record pozitiv al angajamentului acestora. Responsabilitatea sociala (CSR) a companiei a fost, de asemenea, in centrul atentiei, Cegeka Romania donand fonduri de urgenta pentru a combate raspandirea pandemiei. In acelasi timp, lupta pentru angajati talentati este acerba si pastrarea lor ramane unul dintre cele mai importante obiective pentru noi”, a adaugat Lucian Butnaru, Country Director Cegeka Romania.

Grupul Cegeka realizeaza in continuare o crestere anuala substantiala

In 2020 cifra de afaceri a grupului Cegeka s-a ridicat la 640 de milioane de euro - o crestere de 14% fata de 2019. Profitul operational a crescut cu 31%, pana la 51,1 milioane de euro fata de anul precedent, iar indicatorul recurent EBITDA s-a ridicat la 70,56 milioane de euro (55,13 milioane in 2019, in crestere cu 28%).

Anul 2020 a fost exceptional atat la nivel uman, cat si la nivel de afaceri – iar acesta este un fapt dovedit. Bineinteles ca impactul pandemiei nu este de subestimat. La fel ca alte companii, si Cegeka a trebuit sa se adapteze. Totusi, in calitate de specialist in locuri de munca digitalizate, am putut trece fara probleme la telemunca si am continuat sa oferim clientilor servicii de inalta calitate. Cegeka a dat dovada de multa adaptabilitate in aceste vremuri si a investit semnificativ in tehnologii de viitor. De exemplu, investitiile in 5G si inteligenta artificiala sunt revolutionare”, spune Stijn Bijnens, CEO Cegeka.

Anul trecut, Cegeka a investit semnificativ in propriul sau IP in ceea ce priveste tehnologia digitala in asistenta medicala si smart mobility. Securitatea cibernetica si strategia „cloud first” au jucat de asemenea un rol important in programul de investitii al Cegeka.

Leadership local - „in close cooperation” („in stransa colaborare”)

Cegeka este un grup european de IT cu sediul central in Hasselt, Belgia, un al doilea sediu in Olanda si operatiuni in alte zece tari europene, toate conduse prin antreprenoriat si leadership local.

Avem peste 5.000 de angajati in familia Cegeka. Toti angajatii sunt abordabili, accesibili si gata sa ajute clientii. Aceasta este ideea din spatele motto-ului „in close cooperation” („in stransa colaborare”). Nu este doar un slogan, ci o filosofie de viata, un modus operandi si o promisiune catre clientii nostri si catre toata lumea cu care colaboram. In calitate de furnizor IT european de ecosisteme digitale in diverse sectoare: medical, productie, sectorul public, financiar-bancar si al asigurarilor, energie si logistica - dorim sa continuam sa ne sprijinim clientii in 2021 cu solutii end-to-end furnizate de Linia Business de Solutii, Aplicatii si Infrastructura Datelor”, conchide Stijn Bijnens

Despre Cegeka Romania

Cu peste 5,000 angajati la nivel de grup in Europa, dintre care mai mult de 600 in Romania si Moldova, Cegeka este prezenta pe piata romaneasca din 2011. Cegeka este un furnizor european de solutii IT, incluzand servicii de dezvoltare de aplicatii end-to-end, cat si de IT team extension, servicii Cloud, infrastructura IT, servicii de date si automatizare, precum Artificial Intelligence/Machine Learning, Business Intelligence, RPA, IoT, DevOps. Cegeka isi ajuta clientii sa ramana relevanti in mediul digital, dincolo de digitalizare si evolutie in cloud, oferind solutii care au un impact real asupra business-ului clientilor.

Autori

foto
CEGEKA ROMANIA SRL