loader
CEC Bank a finantat peste 3.000 proiecte investitionale din fonduri europene

CEC Bank a finantat peste 3.000 proiecte investitionale din fonduri europene

9 mai, Ziua Europei: Fondurile europene au contribuit la dezvoltarea Romaniei

Fondurile europene au un rol esential in dezvoltarea Romaniei, CEC Bank finantand, de la demararea Exercitiului Financiar 2007-2013 si pana in prezent, peste 3.000 proiecte investitionale, a declarat Ramona Ivan, Director Relatii cu Institutii Nationale si Internationale in cadrul CEC Bank, cu ocazia Zilei Europei.

CEC Bank a acordat in perioada 2007-2024 un numar de 3.243 de credite pentru finantarea proiectelor cu componenta nerambursabila, cu o valoare totala de 9,4 miliarde de lei. Proiectele finantate au avut o componenta de grant in valoare de 22,3 miliarde de lei.

Daca analizam structura acestor credite, observam ca principalele finantari au fost acordate in cadrul programelor de finantare rurala (PNDR si POPAM) cu un numar de 2.140 proiecte si o valoare cumulata a finantarii de 3,5 miliarde de lei, urmate de programul operational regional (POR) cu 612 proiecte finantate, cu o valoare cumulata de 2,75 miliarde de lei.

In cadrul acestor finantari, un numar de 521, cu o valoare cumulata de 2,7 miliarde de lei, au fost finantari acordate autoritatilor administratiei publice locale (AAPL), in vederea implementarii unor proiecte cu impact asupra comunitatilor respective, iar un numar de 2.722 credite cu o valoare cumulata de 6,7 miliarde de lei au fost acordate companiilor, in vederea dezvoltarii proiectelor investitionale propuse de acestea.

"CEC Bank a finantat proiecte eligibile care au generat valoare adaugata semnificativa pentru dezvoltarea industriei, agriculturii si infrastructurii rurale, reabilitarii infrastructurii urbane, reabilitarii retelelor de apa si canalizare si altele", a adaugat Ramona Ivan.

Totodata, CEC Bank isi reafirma angajamentul pe termen lung fata de economia romaneasca, fiind implicata in derularea tuturor programelor guvernamentale. De exemplu, in cadrul editiilor anterioare ale programului IMM Invest, CEC Bank a acordat aproximativ 7.200 de finantari in valoare cumulata de peste 7 miliarde de lei. Acest program isi propune sprijinirea antreprenorilor in obtinerea finantarilor necesare pentru depasirea dificultatilor economice actuale, amplificate in ultima perioada de invazia Rusiei asupra Ucrainei.

Despre CEC Bank

CEC Bank este institutia financiara cu cea mai lunga traditie din Romania. Fondata in 1864, CEC Bank are in prezent cea mai extinsa retea nationala, cu peste 1.000 de sucursale si unitati teritoriale si cu active de 83,5 miliarde lei, la sfarsitul anului 2023.

CEC Bank este o banca universala de top pe piata romaneasca si ofera o gama completa de produse si servicii persoanelor fizice, IMM-urilor si corporatiilor mari, prin multiple canale de distributie: unitati bancare, retele de ATM si POS, mobile banking (CEC app) si magazinul virtual CEC_IN – unde pot fi accesate produse si servicii bancare 100% online.

Mai multe detalii despre produsele si serviciile oferite de CEC Bank pot fi obtinute in orice unitate a Bancii, apeland gratuit Serviciul suport clienti la numarul de telefon 0.800.800.848 sau accesand site-ul www.cec.ro.

Despre Grupul CEC Bank

Grupul CEC Bank a luat fiinta prin preluarea, la data de 27.07.2023, de catre CEC Bank S.A., a pachetului majoritar de actiuni (99,993%) al Fondului de Garantare a Creditului Rural – I.F.N. S.A. (FGCR), alaturi de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

FGCR are ca obiect principal de activitate asumarea de angajamente de garantare si emiterea de garantii pe seama fondurilor publice, a surselor proprii si a oricaror alte surse pentru credite si alte instrumente de finantare care pot fi obtinute de persoane fizice si juridice - producatori agricoli si procesatori de produse agro-alimentare, pentru realizarea productiei agricole, stocarea / procesarea produselor agricole si realizarea obiectivelor de investitii in aceste domenii. In prezent, FGCR acorda garantii pe seama surselor puse la dispozitie de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si in conditiile stabilite printr-o serie de acte normative. Detalii se regasesc pe website-ul FGCR https://fgcr.ro/despre-noi/.

Autori