loader
CIO COUNCIL CYBERSECURITY FORUM

CIO COUNCIL CYBERSECURITY FORUM

„Cybersecurity in the Age of AI”, 22 mai 2024, Bucuresti

Conferinta Directorilor de IT din Romania, organizata de catre Asociatia CIO Council Romania si Revista CARIERE, va avea loc pe 22 mai 2024, intre orele 10.00-17.00, Bucuresti. Evenimentul va reuni 150 de manageri IT, CIOs, CISOs, CTOs si alte categorii de IT professionals care activeaza in domeniul securitatii cibernetice (senior levels), oferindu-le acestora o excelenta ocazie de a dezbate provocarile cu care se confrunta liderii securitatii cibernetice astazi, precum si cele care se intrevad pentru viitor si de a gasi solutii inovative impotriva celor mai avansate amenintari cibernetice.

Asociatia CIO Council Romania organizeaza in fiecare an, incepand din 2013, CIO Council National Conference, cel mai reprezentativ eveniment pentru comunitatea de Directori IT care pune in discutie cele mai importante teme de pe agenda CIO, problematicile din sfera comunitatii de afaceri din Romania, noile trenduri din tehnologie si aplicarea acestora in afaceri precum si problematicile de securitate cibernetica.

Anul acesta, conferinta CIO Council va avea doua editii: cea din 22 Mai si inca o editie in toamna, pe 9 octombrie 2024.

CIO Council Cybersecurity Forum din 22 mai 2024 are ca tema centrala securitatea cibernetica in era AI.

Intr-o era definita de interconectarea digitala si de progresul tehnologic, fuziunea inteligentei artificiale (AI) si a securitatii cibernetice se afla in fruntea protejarii peisajului nostru digital. Pe masura ce organizatiile navigheaza in acest peisaj in evolutie, ele trebuie sa atinga un echilibru intre valorificarea inovatiilor bazate pe inteligenta artificiala si atenuarea riscurilor asociate. Prin adoptarea AI ca un multiplicator de forta in securitatea cibernetica, incurajand in acelasi timp o cultura a vigilentei si adaptabilitatii, organizatiile isi pot proteja in mod eficient activele digitale si pot atenua amenintarile cibernetice emergente.

Potentialul de transformare al inteligentei artificiale promoveaza noi oportunitati pentru CIO si CISO, cum ar fi Detectarea si Prevenirea amenintarilor, Raspunsul imbunatatit la incidente, Analiza predictiva, Mecanismele adaptive de aparare. In cele din urma, sinergia dintre expertiza umana si tehnologiile bazate pe inteligenta artificiala va modela viitorul securitatii cibernetice, dand putere organizatiilor sa faca fata amenintarilor in evolutie cu incredere si rezistenta.

Directiva NIS2 serveste drept catalizator pentru consolidarea rezistentei securitatii cibernetice si promovarea unei culturi de gestionare proactiva a riscurilor in cadrul companiilor care opereaza in sectoare esentiale din UE. Prin alinierea strategiilor lor cibernetice la cerintele directivei, companiile isi pot imbunatati postura de securitate cibernetica, pot atenua riscurile cibernetice si pot contribui la rezilienta generala a infrastructurii critice si a serviciilor esentiale.

CIO Council va invita la CIO Council Cybersecurity Forum, 22 mai 2024 pentru a discuta despre modul in care CIO, CISO si consiliile vor imbratisa AI si noile tehnologii pentru a proteja companiile si pentru a dezbate cele mai recente provocari din industrie.

Audienta in sala va fi formata din membrii CIO Council Romania, CIOs ai companiilor romanesti si straine, lideri ai mediului de business IT, reprezentanti ai mediului public si guvernamental.

O participare mai extinsa va fi asigurata in mediul online, din randul comunitatii de peste 2000 profesionisti IT formata in cei 11 ani de existenta a evenimentului.

In cadrul editiei de anul acesta, principalele teme de dezbatere sunt:

 • Tendinte tehnologice AI si securitate cibernetica.
 • Conformitate Directiva NIS 2.
 • Protectia datelor si transformarea digitala
 • Managementul riscurilor de securitate cibernetica
 • Confidentialitatea datelor si reglementari

Ii vom avea alaturi pe:

 • ALINA POPA, CFO, OMV Petrom
 • DAN CIMPEAN, Director DNSC - Directoratul National de Securitate Cibernetica
 • ANDREEA IONITA, Chief Digital Technology Officer, E.ON Romania, CIO Council Member
 • ANDREI BICA, CFO, Profi Rom Food
 • IONUT ROSCA, Data Protection Solutions Specialist, Dell Technologies
 • ALEXANDRU GHIOCA, Solution Engineer, OPSWAT
 • ANDREI IONITA, Regional Director of Government Affairs and Strategic Accounts, Bitdefender
 • MAJA MIKIC, Executive Director- Digital Transformation BRD
 • DRAGOS STANESCU, CIO, Syngenta, CIO Council Member
 • IOANA BELU, Senior Lecturer, Romanian Banking Institute
 • CLAUDIU NEGREA, Director adjunct, Directia monitorizare a infrastructurilor pietei financiare si a platilor, BNR
 • LAURENTIU MANDU, Board Member, CIO Council Romania
 • CRISTIAN CUCU, CIO Council Member
 • CALIN RANGU, Vice President, CIO Council
 • GABRIEL HERBEI, CTO First Bank, CIO Council Member
 • BOGDAN TUDOR, Board Member, CIO Council

Moderatorul evenimentului: YUGO NEUMORNI, Presedinte CIO Council.

 Supporting Partners: DELL Technologies, Metaminds

Partners: Provision, Opswat, Ingram, Checkpoint, Bitdefender, BCR

Community Partner: ISACA Romania Chapter

Parteneri media: Revista HR Manager, Jurnalul de Afaceri, Biz, DoingBusiness.ro, Portal HR, HR Club, Softlead, Market Watch, Financial Intelligence, Learning Network, Spot, Hipo, Geeki, TechCafe, Wall-Street, Business Review

Mai multe informatii despre speakeri, agenda si inregistrare puteti gasi pe website-ul oficial: www.cioconference.ro

*CIO Council este Asociatia Directorilor de Tehnologia Informatiilor si Comunicatii din Romania si reuneste 65 de membri ce detin sau au detinut functia de Chief Information Officer/Director IT in mari corporatii romanesti sau multinationale din domenii diverse de activitate.

 

Autori