loader
BestJobs: Cel mai bine platite joburi din Romania sunt in domenii precum IT, telecomunicatii, inginerie, industria petroliera si sanatate, cu salarii ce depasesc 2.000 de euro net

BestJobs: Cel mai bine platite joburi din Romania sunt in domenii precum IT, telecomunicatii, inginerie, industria petroliera si sanatate, cu salarii ce depasesc 2.000 de euro net

Printre pozitiile cu cele mai mari salarii se numara si pozitiile de management si coordonare, cei mai cautati fiind managerii de produse, vanzari sau cei din domeniul financiar

Anul 2022 a adus sectorului IT un nou varf in ceea ce priveste salariile, pe masura ce s-a liberalizat tot mai mult accesul candidatilor romani la alte piete din regiune sau chiar de pe alte continente. Majorarile salariale consistente din zona IT sunt determinate atat de cresterea cifrei de afaceri a firmelor din domeniu, dar si de competitia puternica pentru angajati pe piata locala si nu numai. Potrivit datelor de pe platforma de recrutare BestJobs, la inceput de 2022, cel mai bine platite joburi se gasesc in IT, telecomunicatii, inginerie, industria petroliera si sanatate, urmate de cele din financiar si resurse umane, cu salarii ce pornesc de la 2.000 de euro net si pot ajunge pana la 5.000 de euro net.

Domeniul IT detine si in acest an fruntea clasamentului cu cele mai bune oferte de joburi de pe piata. Potrivit datelor INS, salariile pentru angajatii din IT&C sunt mai mari in Cluj decat in Bucuresti, fenomen explicat prin numarul redus de specialisti in Cluj, raportat la cererea mare din partea companiilor. Chiar daca activitatea poate fi facuta de la distanta, costurile de trai ridicate influenteaza cerintele candidatilor si astfel se justifica diferenta de salariu dintre un specialist clujean si unul din capitala.

Conform datelor de pe platforma BestJobs, in domeniul IT, cele mai bune oferte sunt pentru candidatii cu pozitii de Senior Devops Engineer, cu un salariu de pana la 5.500 euro net si asigurare medicala, program de lucru flexibil, cursuri de dezvoltare personala, tichete de masa, dar si alte beneficii.

Tot cu salarii in jurul sumei de 5.000 de euro net, candidatii inscrisi pe platforma BestJobs pot aplica pentru pozitii de Full Stack Developer sau Senior Java Developer, pozitii care, pe langa salariul de top, mai ofera si asigurare medicala, program de lucru flexibil, sprijin in reorientarea profesionala interna si tichete de masa.

Si candidatii pentru pozitia de .NET Technical Lead pot obtine un salariu cuprins intre 3.000 si 5.000 euro, cu beneficii precum bonus de performanta, training, zile libere suplimentare si nu numai.

Printre pozitiile cu cele mai mari salarii la inceput de an se numara si pozitiile de management si coordonare, cei mai cautati fiind managerii de produse, vanzari sau cei din domeniul financiar. Salariile oferite pentru aceste pozitii variaza intre 2.000 de euro net in cazul unui manager in domeniul financiar si pana la 4.500 de euro net in cazul unui manager de produs. Printre beneficiile celor care aplica pentru aceste pozitii se numara asigurarea medicala, tichete de masa, asigurare de viata si de accident sau deconturi pentru transport.

Despre BestJobs

BestJobs este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din Romania. Cu o experienta de peste 20 ani in domeniu, BestJobs se implica permanent in transformarea si inovarea industriei de recrutare online si integreaza astazi tehnologii digitale de ultima generatie si servicii conexe recrutarii pentru a oferi cele mai eficiente solutii de angajare, recrutare si de dezvoltare profesionala si personala. In orice moment, pe BestJobs sunt peste 4,6 milioane de profesionisti conectati la piata muncii, peste 32.000 de joburi si mii de freelanceri, agenti de recrutare sau specialisti in dezvoltare profesionala si personala (coachi, mentori, terapeuti, avocati si alte tipuri de specialisti).

Autori

foto
BESTJOBS RECRUTARE SA