loader
BestJobs: Aproape 30.000 de joburi noi in luna aprilie. Cele mai multe joburi au fost in IT,  vanzari si financiar

BestJobs: Aproape 30.000 de joburi noi in luna aprilie. Cele mai multe joburi au fost in IT, vanzari si financiar

Numarul de joburi remote s-a dublat fata de aceeasi perioada a anului trecut

Aproape 30.000 de joburi noi au fost postate de angajatori in luna aprilie, in crestere cu 17% fata de luna martie si cu peste 40% mai multe decat in aceeasi perioada a anului trecut, cand piata muncii era in plina schimbare si adaptare pe fondul epidemiei de coronavirus. Numarul de joburi remote (work from home) continua sa creasca de la o luna la alta, iar in luna aprilie a fost inregistrata o crestere de peste 50% fata de aceeasi luna a anului trecut, semn ca Romania are sanse sa mai recupereze anul acesta din decalajul in ceea ce priveste rata de penetrare a regimului de munca remote la nivelul statelor din Uniunea Europeana.

Din totalul locurilor de munca activate in luna aprilie, 41% au fost din categoria white collar, 36% au fost joburi din categoria blue collar, in timp ce 23% au fost joburi pentru pozitii de management si coordonare echipe. Cele mai multe joburi noi au fost in domenii precum IT, vanzari, financiar, inginerie si constructii.

In ceea ce priveste candidatii, cei mai activi in cautarea unui loc de munca in luna aprilie au fost cei cu varste cuprinse intre 25 si 34 de ani (35%), urmati de cei cu varste cuprinse intre 35 si 44 de ani (21%) si de cei cu varste cuprinse intre 45-54 ani (16%).

In luna aprilie,  candidatii romani au aplicat cel mai mult la joburi din domenii precum vanzari, financiar, IT, Administrativ & Logistica, Inginerie si Constructii, Marketing si BPO.

In ceea ce priveste judetele care au atras cei mai multi candidati in luna aprilie, topul continua sa fie condus de Bucuresti-Ilfov (cu peste 230.000 de aplicari), Timis (cu aproape 60.000 de aplicari), Brasov (cu peste 40.000 de aplicari), Cluj Napoca (cu peste 38.000 de aplicari) si Iasi si Prahova (cu putin peste 33.000 de aplicari fiecare).

Topul companiilor cu cele mai multe aplicari a fost condus in luna aprilie de catre Enel (4.548 aplicanti), Deichmann (2.286 aplicanti), Alpha Bank (2.051 aplicanti), Vodafone (1.969 aplicanti), PepsiCo (1.652 aplicanti) si Hornbach (1.646 aplicanti).

Despre BestJobs

BestJobs este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din Romania. Cu o experienta de peste 20 ani in domeniu, BestJobs a fost implicata in transformarea si inovarea industriei de recrutare online si integreaza astazi tehnologii digitale de ultima generatie si servicii conexe recrutarii pentru a oferi cele mai eficiente solutii de angajare, recrutare si de dezvoltare profesionala si personala. In orice moment, pe BestJobs sunt peste 4,6 milioane de profesionisti conectati la piata muncii, peste 25.000 de joburi si mii de freelanceri, agenti de recrutare, coachi, mentori, terapeuti, avocati si alte tipuri de specialisti.

Autori

foto
BESTJOBS RECRUTARE SA