loader
Achilleas Kanaris a fost desemnat CEO al Vodafone Romania

Achilleas Kanaris a fost desemnat CEO al Vodafone Romania

Achilleas Kanaris s-a alaturat Vodafone in 2009 si a avut o serie de roluri in zona comerciala in Grecia, inclusiv pozitia de Consumer Business Director

Achilleas Kanaris, CEO Vodafone Albania, a fost desemnat CEO al Vodafone Romania, incepand cu 1 iulie 2021, si ii va raporta lui Serpil Timuray, CEO Europe Cluster. Acesta o va inlocui pe Murielle Lorilloux, care isi incheie mandatul de patru ani in Romania, urmand sa preia functia de Vodafone Business Unit Director pentru Europa, Turcia si Egipt.

Achilleas Kanaris s-a alaturat Vodafone in 2009 si a avut o serie de roluri in zona comerciala in Grecia, inclusiv pozitia de Consumer Business Director. In acest rol, a obtinut pozitia de leadership in ceea ce priveste NPS (indicele de satisfactie a clientilor) si a integrat Hellas Online, transformand astfel Vodafone intr-un operator complet convergent, inainte de a prelua pozitia de CEO al Vodafone Albania. In functia de CEO, a condus cu succes transformarea companiei dintr-un operator exclusiv mobil, intr-un business complet convergent prin achizitia si integrarea  celui de-al doilea cel mai mare operator de televiziune fixa si Pay TV din Albania. Inainte de a se alatura Vodafone, a detinut mai multe roluri de conducere in telecomunicatii si in consultanta in Marea Britanie.

Achilleas Kanaris este cetatean grec. A urmat un masterat in inginerie la Imperial College London si un MBA la Massachusetts Institute of Technology (MIT) - Sloan School of Management.

Murielle Lorilloux s-a alaturat Vodafone Romania in septembrie 2017 si de atunci a coordonat proiecte de o complexitate deosebita: de la procesul de achizitie al UPC, transformarea Vodafone Romania intr-un jucator convergent in industria telecom, lansarea primelor servicii comerciale 5G din tara si printre primele din Europa si pana la pozitionarea Vodafone ca un partener de incredere pentru digitalizare, atat pentru sectorul public, cat si pentru cel privat. Transpunerea in proiecte a  misiunii companiei de a furniza tehnologie pentru o viata mai buna a fost, de departe, una dintre prioritatile de top ale lui Murielle Lorilloux. Proiecte precum Impreuna mai puternici, Impreuna nu lasam niciun elev in urma, dar si prima Padure Inteligenta din Romania au fost implementate in timpul mandatului sau. In acelasi timp, a sustinut proiectele principale ale Fundatiei Vodafone Romania din domeniile de sanatate, educatie si incluziune: renovarea sectiei de terapie intensiva nou-nascuti a Spitalului Judetean Constanta, Scoala din valiza, BrightSky, programul Connecting for Good (DreamLab, Eva Facial Mouse, solutiile de telemedicina), dar si programul de Investitii in Mediul Rural.

Despre Vodafone

Vodafone este o companie lider in domeniul telecomunicatiilor in Europa si Africa. Misiunea noastra este sa „conectam pentru un viitor mai bun”, iar capabilitatile, experienta si prezenta noastra extinsa ne ofera oportunitatea unica de a sustine schimbarea pozitiva pentru societate. Retelele noastre mentin familiile, prietenii, afacerile si guvernele conectate si avem un rol esential in mentinerea functionarii economiilor si a sectoarelor critice, precum educatia si asistenta medicala.

Vodafone este cel mai mare operator de servicii mobile si fixe in Europa si cel mai mare furnizor de servicii IoT din lume.  Platforma noastra de tehnologie M-Pesa permite, in Africa, unui numar de peste 45 de milioane de oameni sa beneficieze de acces la plati mobile si servicii financiare. Operam retele mobile si fixe in 21 de tari si 48 de retele mobile partenere. La 31 decembrie 2020, Vodafone Group avea peste 300 de milioane de utilizatori ai serviciilor mobile, peste 27 milioane de utilizatori ai serviciilor de broadband fix, peste 22 de milioane de clienti ai serviciilor TV si peste 118 milioane de dispozitive IoT conectate.

Apreciem si tratam cu respect toate persoanele, indiferent de rasa, etnie, dizabilitate, varsta, orientare sexuala, identitate de gen, credinta, cultura sau religie. Angajamentul nostru de a sustine diversitatea si incluziunea sta la baza misiunii noastre si a eforturilor companiei de a imbunatati accesul la educatie si abilitati digitale pentru femei si pentru societate, in general.

Totodata, Vodafone ia masuri importante pentru a limita impactul companiei asupra planetei prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera cu 50% pana in 2025, pana la net zero pana in 2040, prin achizitia de 100% energie electrica din surse regenerabile pana in 2021 in Europa, si pana in 2025 pentru operatiunile din celelalte teritorii, reutilizand, revanzand sau recicland 100%  din echipamentele noastre de retea care devin redundante.

Pentru mai multe informatii, vizitati www.vodafone.com, urmariti-ne pe Twitter la @VodafoneGroup sau conectati-va cu noi pe LinkedIn la www.linkedin.com/company/vodafone.

Autori

foto
VODAFONE ROMANIA SA