loader
IKEA a donat 15 camioane de echipamente de protectie medicala catre spitale, ONG-uri si institutii de asistenta sociala din Romania

IKEA a donat 15 camioane de echipamente de protectie medicala catre spitale, ONG-uri si institutii de asistenta sociala din Romania

Administrarea donatiei si coordonarea distributiei acesteia catre beneficiari a fost realizata prin intermediul platformei "Fa Bine!"

Grupul Inter IKEA a realizat o donatie de 425.000 de halate si alte echipamente de protectie medicala, transportate cu ajutorul a cincisprezece camioane catre 124 de organizatii locale, prin intermediul platformei "Fa Bine!".

De asemenea, in ultimele sapte luni, peste 130 de spitale, scoli, centre pentru varstnici, ONG-uri si institutii de asistenta sociala, care au grija de peste 50.000 de persoane vulnerabile din intreaga tara, au beneficiat de peste doua milioane de masti, sepci, huse si halate, donate de catre companie.

In plus, si alte companii private precum Fan Courier si EVW Logistics s-au alaturat acestui demers si au oferit resurse si suport pentru transport, in timp ce Favorit Business si Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului - Sector 4 au ajutat la depozitarea donatiilor.

Impreuna cu furnizorii si partenerii nostri de afaceri, ne-am unit fortele pentru a sprijini acolo unde este nevoie cu echipamente medicale si de protectie, pentru limitarea raspandirii COVID-19. IKEA isi propune sa imbunatateasca viata a milioane de oameni din intreaga lume, asumandu-si in acest sens angajamentul de a fi alaturi de cat mai multi oameni, in societatile in care activeaza. Ne bucuram ca prin aceasta donatie putem contribui la ajutarea comunitatilor vulnerabile din Romania.”, declara Jarek Kowalski, Managing Director, IKEA Purchasing Services Romania.

Administrarea donatiei si coordonarea distributiei acesteia catre beneficiari a fost realizata prin intermediul platformei "Fa Bine!".

Pentru Fa Bine!, coordonarea acestei actiuni a reprezentat o mare responsabilitate. Sunt foarte multumita de felul in care am reusit sa gestionam intregul proiect, de la oameni, situatii neprevazute, pana la nevoi diverse. Dupa tot ce s-a intamplat in aceste luni, am o mare recunostinta pentru toti cei cu care am colaborat - persoane responsabile din diferite departamente IKEA, organizatii beneficiare, companii de transport, voluntari, comisari vamali, prieteni care au raspuns solicitarilor noastre de ajutor. Putem spune ca, intr-adevar, Romania este un loc in care impreuna putem construi o lume mai buna.", a completat Maria Duduman, fondatoarea platformei "Fa Bine!".

De la inceputul crizei sanitare, IKEA a realizat diverse donatii in Romania, pentru a-i sprijini pe cei mai vulnerabili sau grav afectati de pandemia de coronavirus.

Autori

foto
IKEA ROMANIA SA