loader

BCR acorda IMM-urilor credite de 526 milioane lei cu garantia statului

Banca Comerciala Romana (BCR) acorda intreprinderilor mici si mijlocii (IMM) linii de credit pentru capital de lucru in valoare de maximum 5 milioane de lei in cadrul “Programului de garantare a creditelor pentru intreprinderile mici si mijlocii” – Program OUG 92/2013.

BCR pune un accent deosebit pe sprijinirea sectorului IMM, avand la dispozitie garantii de 263 milioane de lei in cadrul Programului OUG 92/2013 in baza carora poate acorda credite de pana la 526 milioane de lei.

 

Statul, prin Ministerul Finantelor Publice - FNGCIMM, garanteaza pana la 50% din valoarea finantarii, mai putin dobanzile si comisioanele, prima de garantare ridicandu-se la nivelul de 1,99% / an din valoarea garantiei.

 

Creditele vor fi acordate la o dobanda de ROBOR la 3 luni plus o marja de maximum 2,50% p.a., la care se adauga un comision de acordare de maximum 0,7% / an. Perioada de creditare este de maximum 24 luni cu posibilitate prelungirii o singura data pe o perioada de maximum 12 luni, fara a depasi perioada de valabilitate a Programului.
 

Autori

foto
BANCA COMERCIALA ROMANA SA