loader

CITIC Capital si Sonae Sierra devin parteneri

CITIC Capital Holdings Limited (sau „CITIC Capital”), firma de plasament lider pentru investitii alternative din China si Sonae Sierra, specialistul international in centre comerciale, anunta lansarea unei companii joint venture creata in scopul furnizarii serviciilor de administrare a proprietatii si inchiriere pentru centrele comerciale din China.

Companie proprietara a 47 de centre comerciale cu valoare de piata de 5,6 miliarde euro si administrator si/sau responsabil cu inchirierea pentru 85 de centre comerciale la nivel mondial, multe dintre acestea distinse cu premii, SONAE SIERRA si-a construit un succes remarcabil si o pozitie de lider in crearea centrelor comerciale tematice si individualizate, pretutindeni in lume. Compania va contribui la acest parteneriat strategic cu CITIC Capital cu abordarea sa integrata unica si know-how-ul sau pentru a oferi clientilor din China experiente comerciale cu totul exceptionale. Totodata, avand in vedere pozitia puternica detinuta de CITIC Capital pe piata din China, parteneriatul va permite ca SONAE SIERRA sa dobandeasca rapid cunostinte aprofundate despre piata chineza si sa stabileasca acele contacte unice, necesare pentru a crea noi oportunitati de afaceri pe piata chineza de retail, care se dezvolta intr-un ritm accelerat.


Deja aflata pe locul doi ca piata mondiala de retail, cu un volum total al vanzarilor de retail pentru bunuri de larg consum de 20,7 bilioane yuani, China are in continuare un potential imens de dezvoltare, mai ales in orasele de rang 2 si 3. Pentru centrele comerciale care vor sa fie cu un pas inaintea concurentilor de pe piata, va exista nevoia tot mai mare de a lucra cu firme specializate de administrare a activelor de retail, care sa le ajute sa creeze experiente inovatoare si sa le aduca cele mai bune practici de piata.


Pentru a raspunde acestei cereri, noua companie se va concentra pe cresterea valorii pe termen lung a centrelor comerciale din China prin oferirea unei experiente unice de cumparaturi, minimizarea costurilor si riscurilor si maximizarea potentialului de crestere a veniturilor si a valorii activelor centrelor comerciale.


Cu sediul la Shanghai, compania nou-infiintata aduce laolalta o echipa multidisciplinara formata din profesionisti locali si expatriati specializati in marketing, leasing si administrare imobiliara. Echipa este pregatita sa-si ofere serviciile pentru proiectele de retail desfasurate in prezent prin investitii CITIC Capital sau fondurile administrate de acesta.


ZHANG Haitao, Presedinte CITIC Capital , a declarat: „Suntem incantati sa lucram cu SONAE SIERRA, pionier mondial in domeniul dezvoltarii si administrarii centrelor comerciale si oferirii unor experiente inovatoare de cumparaturi. Cresterea inregistrata de sectorul de retail in China este rapida si fara precedent, pe fondul cresterii economice puternice si al cererii din ce in ce mai mari pentru experiente comerciale si servicii unice. Parteneriatul strategic cu SONAE SIERRA ne va consolida si mai mult capacitatea de administrare a activelor de retail, sustinand strategia noastra de crestere a spatiilor de retail din China si de creare a valorii pe termen lung pentru investitorii nostri.”


Fernando Guedes DE OLIVEIRA, CEO SONAE SIERRA, a afirmat: „Este o realitate dovedita ca economia chineza este unul dintre principalele motoare economice ale acestui secol si ca dezvoltarea scontata a pietei sale interne va intari si mai mult aceasta realitate. Din acest motiv, ne bucura foarte mult ca intram pe aceasta piata cu un partener atat de important ca CITIC Capital.” De asemenea, a adaugat: „Suntem increzatori ca specializarea noastra in centre comerciale, experienta noastra internationala si abilitatea de a ne adapta modelul de afaceri la fiecare tara, conjugate cu priceperea in investitii si cunostintele de piata detinute de CITIC Capital, pot contribui la dezvoltarea acestui sector in China intr-o maniera sustenabila, bazata pe pilonii fundamentali ai calitatii, inovatiei, mediului si sustenabilitatii socio-economice.”
  

Autori

foto
DOINGBUSINESS.RO SRL