loader
BASF confirma faza finala a extinderii MDI (diizocianat de metilen difenil) la platforma de productie Verbund din Geismar

BASF confirma faza finala a extinderii MDI (diizocianat de metilen difenil) la platforma de productie Verbund din Geismar

Aceasta investitie subliniaza angajamentul nostru fata de America de Nord si intareste fiabilitatea aprovizionarii BASF si competitivitatea lanturilor valorice ale clientilor nostri din regiune

  • Capacitatea anuala de productie va creste la 600.000 de tone metrice pana la jumatatea deceniului
  • Investitie totala in valoare de 780 milioane dolari pentru faza finala de extindere

BASF avanseaza in faza finala a proiectului de extindere a fabricii de diizocianat de metilen difenil (MDI) de la platforma sa de productie Verbund din Geismar, Louisiana. Odata cu aceasta a treia etapa a extinderii, realizate in mai multe faze, BASF va creste capacitatea de productie la 600.000 de tone metrice pe an, pana la mijlocul deceniului, si va sprijini cresterea continua a clientilor sai de MDI din America de Nord. Compania a demarat proiectul de extindere in 2018, optand pentru o abordare esalonata in trei faze de investitii. Investitia in faza finala de extindere, care se va desfasura intre 2022 si 2025, se ridica la o valoare de 780 de milioane de dolari.

Aceasta investitie subliniaza angajamentul nostru fata de America de Nord si intareste fiabilitatea aprovizionarii BASF si competitivitatea lanturilor valorice ale clientilor nostri din regiune”, a declarat Michael Heinz, presedinte si director executiv, BASF Corporation. „Fiind una dintre locatiile Verbund ale BASF, Geismar este locatia ideala pentru extinderea productiei noastre de MDI datorita infrastructurii sale existente, aprovizionarii fiabile cu materii prime, fortei de munca calificate si sprijinului puternic al comunitatii.

Valorificand tehnologia de ultima ora, extinderea va prezenta cele mai inalte standarde de siguranta combinate cu digitalizarea avansata a operatiunilor. BASF intra acum in faza finala a extinderii, care urmeaza sa fie finalizata pana la sfarsitul anului 2025.

BASF se angajeaza sa creasca si sa colaboreze cu clientii de MDI din America de Nord, fie ca este vorba despre industria auto, a constructiilor si a electrocasnicelor, a transportului, a produselor de incaltaminte sau de mobilier”, a declarat Ramkumar Dhruva, presedintele diviziei de Monomeri a BASF. „Odata cu integrarea acestei facilitati, vom continua sa ne sprijinim clientii de MDI din America de Nord, prin cresterea capacitatii noastre de a le raspunde cerintelor.”

Prima faza a proiectului de extindere, care presupune construirea unei noi unitati de sinteza MDI, a fost pusa in functiune in octombrie 2020. A doua faza, care a inceput sa functioneze in 2021, a extins mai multe unitati existente in amonte. Odata cu cea de-a treia si ultima faza de extindere, care include mai multe unitati noi din amonte si un splitter, capacitatea totala de MDI a complexului Geismar va creste la 600.000 de tone metrice.

Despre BASF

La BASF, cream chimie pentru un viitor durabil. Combinam succesul economic cu protectia mediului si responsabilitatea sociala. Peste 111.000 de angajati din Grupul BASF contribuie la succesul clientilor nostri in aproape toate sectoarele si aproape in fiecare tara din lume. Portofoliul nostru este organizat in sase segmente: produse chimice, materiale, solutii industriale, tehnologii de suprafata, nutritie si ingrijire si solutii agricole. BASF a generat vanzari de 78,6 miliarde de euro in 2021. Actiunile BASF sunt tranzactionate la bursa din Frankfurt (BAS) si sub forma de certificat de depozit american (BASFY) din SUA. Informatii suplimentare la www.basf.com.