loader

Antreprenorii si investitorii vor discuta ultimele trenduri de business si economie in cadrul SMART MONEY Summit

Axandu-se pe un concept unic si organizat plecand de la tema “Prepare for the future!”, evenimentul va reuni manageri, antreprenori si profesionisti cu o vasta experienta din cadrul unor institutii si companii de top din Romania, apartinand unor domenii precum cel antreprenorial, investitional, imobiliar al consultantei de business si al tehnologiei.

Participantii vor asista la mai multe prezentari legate de cele mai de actualitate si relevante teme cu care se confrunta stakeholderii din domeniul economico-financiar. Evenimentul este un bun prilej pentru participantii din diverse medii de a impartasi noutati si cunostinte utile, care sa contribuie la dezvoltarea ecosistemului economic si al gradului de inovatie din Bucuresti si Romania.

 

“Inca de la inceput anul 2015 a fost o constanta provocare datorata oportunitatilor de afaceri, modificarilor legislative si riscurilor geopolitice, iar acestea incurajeaza intalnirea in cadrul unui asemenea eveniment. Doresc ca prin aceasta prima editie sa surprindem atat “the big picture” cat si detalii esentiale asupra ultimelor trenduri din economie si din mediul de business autohton, astfel incat conferinta sa fie nu doar un prilej bun de a face networking de calitate cat si de a beneficia de insight-uri utile antreprenorilor, investitorilor si profesionistilor din domeniul economico-financiar. Abordarea acestui eveniment este una de tipul top-down, temele fiind structurate de la macro spre micro.” a declarat Tiff Cristian Alexandru, Project Manager al SMART MONEY Summit

 

Prezentarile speakerilor se vor axa pe ultimele trenduri si modificari din economie:

 

Tudor Irimiea, presedinte-fondator Invest Club va deschide conferinta prin prezentarea unui survey organizat special pentru acest eveniment, care are menirea de a surprinde sentimentul general despre economia romaneasca.

 

Bursa de Valori Bucuresti ofera antreprenorilor si companiilor posibilitatea de a se finanta, prin vanzare de actiuni (equity) sau prin emisiune de obligatiuni (debt). Bogdan Mugescu, Business Development Specialist la BVB va prezenta avantajele si perspectivele sistemului alternativ de tranzactionare AeRO dedicat IMM-urilor si start-up-urilor cu potential mare de crestere.

 

IMM-urile constituie motorul economiei romanesti, mai ales ca ele contribuie intr-o pondere mare la formarea PIB-ului tarii. Acestea sunt o sursa importanta de locuri de munca, contribuie la dezvoltarea spiritului antreprenorial si inovativ, avand astfel un rol crucial in cresterea competitivitatii si a gradului de ocupare a fortei de munca. Roxana Nica, Managing Director la KeyFin va prezenta un studiu comparativ privind evolutia IMM-urilor din Romania, care contine informatii esentiale pentru orice investitor.

 

Radu Ciofu, Analist Financiar la Admiral Markets va prezenta principalele perspective macroeconomice internationale precum si riscurile geopolitice care pot avea impact direct asupra investitiilor financiare sau asupra unor business-uri. Gradul inalt de intercorelare a pietelor, criza din Grecia, conflictele din Ucraina, si alte astfel de evenimente fac o asemenea prezentare sa fie foarte interesanta si utila.

 

Riscul operational a fost dintotdeauna o prezenta semnificativa in orice business iar expunerea la aceasta categorie de risc se inscrie pe un trend ascendent. Dragos Cabat, Managing Partner RisCo va prezenta principalele metode de a preveni frauda si riscul operational precum si avantajele aplicatiei RisCo.

 

 

Valentin Cismaru, Director de dezvoltare RE/MAX Romania ne va aduce in atentie un nou model de consultanta imobiliara – listarea exclusiva. Acesta va prezenta avantajele acestui model precum si modalitati de a-l implementa in alte business-uri.

 

Networking-ul este cea mai puternica tactica de marketing care poate fi folosita de un individ sau o organizatie pentru a accelera si sustine succesul. Acesta se refera la a face conexiuni si a construi relatii benefice de durata. Bianca Tudor, Fondatoare Elite Business WOMEN si Managing Partener la More Solutions te va invata tehnici moderne sa faci networking eficient pentru afacerea ta.

 

Piata de finantare a business-urilor este intr-o continua schimbare, mai multe surse fiind disponibile. Tot mai mult accent se pune pe finantarea alternativa in prezent, dar cum poti stii exact cum functioneaza? Mentor si speaker la evenimente dedicate startup-urilor, Florin Muresan, CEO si fondator Squirrly LTD ne va vorbi din propria sa experienta despre ce inseamna finantarea alternativa, precum si despre principalele programe la care poti aplica.

 

Romania are multe oportunitati de afaceri si ramane o destinatie atractiva pentru investitii in sectorul IT si al tehnologiei. Pentru ca acest sector este de mare interes, Mircea Vadan, Investment Manager la Seed for Tech ne va propune o oprtunitate foarte interesanta prin care iti vei putea finanta ideea sau startup-ul tech.

 

In incheiere Tudor Irimiea va aduce in atentia participantiilor nevoia, utilitatea precum si perspectivele cluburilor de investitori in Romania.

 


SMART MONEY Summit 2015 va avea loc in data de 22 octombrie, la Ramada Majestic Bucharest. Pretul unui bilet incepe de la 55€ si poate ajunge la 75€, in functie de perioada de achizitionare. Cei care doresc sa rezerve un loc din timp, pot beneficia de oferta de pret “Early Bird”. Evenimentul se adreseaza antreprenorilor, investitorilor, managerilor, brokerilor, specialistilor din domeniul economico-financiar, legal, IT si al consultantei.


Evenimentul este organizat cu sprijinul sponsorilor si partenerilor: KeysFin, Admiral Markets, RisCo, Bursa de Valori Bucuresti, RE/MAX Romania, Elite Business Women, Seed for Tech, Squirrly LTD, Invest Club, Ramada Majestic Bucharest, Napoca Business, Econosofia - comunitate a Voluntari pentru Idei si Proiecte Romania, Bucuresti vazut de sus, Delegato, Microjoburi.ro si UBS Partners.

 

Conferinta este moderata de economistul Tudor Irimiea si se bucura de sustinerea partenerilor media: Doingbusiness.ro, Jurnalul de Afaceri, Business24, Romania Insider, EconomiaOnline.ro, Techsylvania, Garajul de PR, Olivian.ro, PRwave, Revista Bulevard, inOras.ro, Iasi4u, Promo Afaceri, Great News, Business Ladies Club, Stepanadrian.ro, Fara Contabilitate, Mugur Frunzetti, Orasulm.eu, Amcor, Cluj Startups, nemutam.com. Alexandra Denisa Neagoe, Vin si eu, Metropotam Workstickers.ro, Comunicatedeafaceri.ro
 

 

Despre Evenimentebiz.ro
Evenimentebiz.ro este o platforma dedicata evenimentelor de business si dezvoltare personala din Romania si nu numai. Principalul ei scop este de a centraliza intr-o forma online usor de folosit, informatii despre evenimentele specifice oamenilor de afaceri. Aceasta are o dubla utilitate: atat rol de informare cat si oferirea posibilitatii de a posta evenimente gratuit de catre organizatorii acestora. Printre proiectele evenimentebiz.ro se mai numara si “Workshop: Invata sa tranzactionezi la bursa!” precum si evenimentul de lansare Invest Club.

 

Pentru mai multe informatii despre SMART MONEY Summit:
Tiff Cristian-Alexandru, Project Manager
E-mail: contact@evenimentebiz.ro
Website: smartmoneysummit.ro
Facebook: #SmartMoney2015RO