loader

Antreprenor 2.0 – conferinta regionala de la Timisoara

Mai sunt 6 zile in care banatenii pot aplica pentru sprijin financiar de 12.500 de lei pentru demararea unei afaceri

Fundatia Post-Privatizare si partenerii sai anunta organizarea celei de-a patra conferinte din cadrul proiectului Antreprenor 2.0, care va avea loc pe data de 24 aprilie 2013, la Hotel Royal Plaza, din Timisoara. Participarea la eveniment este gratuita, iar inscrierile se mai pot face folosind formularul de inregistrare pana la data de 22 aprilie.

 

Persoanele cu idei de afaceri sau cu afaceri aflate la inceput de drum din zona de Vest a tarii mai au la dispozitie 6 zile in care se pot inscrie in competitia pentru un sprijin financiar in valoare de 12.500 de lei, care va fi oferit unui numar de 3 start-up-uri prin intermediul programului Antreprenor 2.0.

 

In cadrul evenimentului participantii vor avea ocazia sa invete mai multe despre antreprenoriat de la Marius Ghenea, antreprenor de succes si business angel,  vor afla cum pot folosi instrumentele online de la Marius Trofasila, product manager la Microsoft Romania si vor asculta povestile de succes ale unor antreprenori locali, precum Mircea Capatana, co-fondator si marketing manager la Smart Bill,Radu Ticiu, CEO al Timisoara Startup Hub,  Bogdan Todeasa,owner al bebebliss.ro, Tudor Bastea, de la 123contactform,Calin Iepure,fondator si Managing Partner la TrainingMasters Consulting siIoana Vartosu, moderatoarea emisiunii medicale „Tableta de sanatate” pentru TVR3 si TVR Timisoara.

 

Etapele pe care aplicantii trebuie sa le parcurga sunt simple: trebuie sa-si inscrie ideea de afacere sau afacerea recent pornita in formularul de aplicaredisponibil pe pagina web a proiectului Antreprenor 2.0 si sa participe la conferinta regionala.

 

La finalul conferintei un juriu format din antreprenori consacrati va alege in baza formularului de inscriere 44 de idei care vor trece in urmatoarea etapa a proiectului, respectiv sesiunile de workshop-uri.

 

La terminarea workshop-urilor doar 20 de participanti cu cele mai bune idei vor trece in urmatoarea faza - sesiunea de mentorat one-to-one, unde timp de 3 saptamani, alaturi de consultantii din program, vor fi ajutati sa-si demareze afacerile si sa isi construiasca o strategie de dezvoltare. Afacerea demarata si strategia de dezvoltare finalizata vor fi analizate de un juriu format din antreprenori, consultanti si oameni de afaceri.
 

Dupa analiza, 3 startup-uri din fiecare regiune vor fi alese sa primeasca sprijin financiar. Scenariul este acelasi pentru toate cele opt orase, astfel ca, la final, 24 de startup-uri vor primi premii in valoare totala de 300.000 de lei.

 

Antreprenor 2.0este un proiect implementat de Fundatia Post-Privatizaresi partenerii sai si presupune ca in urma organizarii unor conferinte regionale in marile orase, urmate de sesiuni de workshop si consultanta one-to-one sa se gaseasca 24 de afaceri care sa primeasca sprijin financiar in valoare de 300.000 de lei (12.500 de lei pentru fiecare startup).

 

Antreprenor 2.0”, ID 49068, este un proiect cofinantat prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investeste in Oameni!, si implementat de Fundatia Post-Privatizare in parteneriat cu Impact Net Business SRL, Inovativ Consult SRL, Underclick.ro SRL. Este destinat exclusiv cetatenilor romani, cu varsta minima de 18 ani; nu pot participa cei care au facut parte din grupul tinta al altor proiecte implementate de Fundatia Post-Privatizare, adica, « Promovarea antreprenoriatului in domeniul industriilor creative », ID 61490 sau « Investitori in oameni – parteneriat transnational pentru cresterea interesului angajatorilor in dezvoltarea resurselor umane si pentru cresterea responsabilitatii sociale a intreprinderilor », ID 62471.

Autori

foto
FUNDATIA POST-PRIVATIZARE